Dickenin naisilla katseet jo kevään ratkaisupeleissä

jessica mot Vuosi vaihtui, mutta voimasuhteet naisten SM-sarjassa eivät. Hallitseva mestari Dicken jatkaa hyviä esityksiään, kuten syyskaudellakin. Syy Dickenin menestykseen on todella laajataitoinen joukkue, mikä mahdollistaa suuretkin pelaajavaihdot ottelussa eikä peilin taso siitä laske.

Tammikuussa naiset voittivat kaikki viisi otteluaan ja jatkavat sarjakärjessä turvallisen tuntuisesti. Ero sarjassa toisena olevaan HIFK:iin on jo kuusi pistettä, eivätkä joukkueet enää kohtaa toisiaan runkosarjassa.

Tänä vuonna naisten SM-sarjan playoffs-pelisysteemiä muutettiin siten, että vain neljä parasta joukkuetta pelaavat mitalipelit. Joukkueiden väliset tasoerot näkyvät myös sarjataulukossa. Kun kuusi kierrosta on vielä runkosarjaa pelaamatta, ovat Dicken, HIFK, Sparta ja SIF karkumatkalla muista joukkueista. Toki BK-46 Karjaalta ja ÅIFK Turusta voivat vielä nousta mukaan ratkaisupeleihin, mutta se vaatisi näiltä melkoista loppukiriä.

Edelliskauteen verrattuna uusi pelisysteemi toi kaikille joukkueille kolme peliä lisää runkosarjaan, mutta mitalipelien ulkopuolelle jääville myös kauden loppumisen pari viikkoa aikaisemmin kuin ennen. Semifinaalit ja finaalit pelataan pitkän kaavan kautta. Finaaliin selvitäkseen on otettava neljä voittoa vastustajasta, ottelusarja voi siis venyä seitsemänteen peliin. Näin ratkaistaan myös SM-kulta. Uusi pelisysteemi tuokin tasaisemmat välieräparit ja sitä kautta myös jännittävät ja tasokkaat ottelut. Näistä varmasti nauttivat niin pelaajat kuin katsojat.


Dickenin naisten ottelut tammikuussa:
12.1. ÅIFK – Dicken 16-32
16.1. Dicken – SIF 24-15
21.1. GrIFK – Dicken 21-29
23.1 Dicken - HIFK 26-21
30.1 Dicken - Atlas 36-14

Teksti Markku Enström
Kuva Jan Nylund

Back to Top