DICKEN INFO 04 / 2014 svensk version

Damerna i final!

Dickens damer slog Sjundeå IF i semifinalerna med 3-1 i matcher och spelar således finaler första gången på 14 år! I finalen möter Dicken grundserievinnaren Helsingfors IFK som varit damseriens stora dominant de senaste 10 åren. Utgångsläget inför finalerna är intressant. HIFK står för en väldig rutin i finalsammanhang medan Dicken nu som lag första gången spelar dessa matcher. I laget finns dock flera spelare som har varit med och spelat finaler tidigare i andra lag. Nu gäller det för alla att ställa upp och ge damlaget det fantastiska stöd som behövs för att kunna utmana HIFK. Serien inleds onsdag 16.4 i Idrottshuset i Helsingfors och fortsätter efter påsk i Britas tisdagen den 22.4. Vi ses i hejarklacken!

1010008_529779020463963_1155455657_n.jpg   66837_10201802226519467_3495369532062928537_n.jpg

Publikstödet i semifinalerna var fantastiskt både i Britas och på bortaplan i Sjundeå.

Damfinalerna spelas enligt följande (tre vinster krävs för FM-guld):

On 16.4. kl. 19:30 HIFK - Dicken Idrottshuset
Ti 22.4. kl. 18:15 Dicken - HIFK Britas
To 24.4. kl. 20:00 HIFK - Dicken Idrottshuset
Lö 26.4. kl. 16:15 Dicken - HIFK (vid behov) Britas
Må 28.4. kl. 18:00 HIFK - Dicken (vid behov) Idrottshuset

Läsa mer om damernas väg till finalen

 

Herrarna inleder slutspelet med kvartsfinaler mot Atlas

Herrarna avslutade grundserien med segrar över Akilles och Åbo IFK och slutade på andra plats. Detta innebär att man möter grunseriesjuan Atlas i kvarsfinalerna. Den första matchen spelas i Britas tisdag 15.4 med start kl. 18:15. Kom med och heja fram Dicken till semifinal! Kvartsfinalerna spelas enligt följande (tre segrar krävs för en semifinalplats):

Ti 15.4. kl. 18:15 Dicken - Atlas Britas
To 17.4. kl. 19:00 Atlas - Dicken Myrbacka
Må 21.4. kl. 16:15 Dicken - Atlas Britas
On 23.4. kl. 16:15 Atlas - Dicken (vid behov) Myrbacka
Fr 25.4. kl. 18:00 Dicken - Atlas (vid behov) Britas

14.jpg   34-481x316.jpg

Ifall Dicken tar sig vidare till semifinal spelas första semifinalen i Britas söndag 27.4 kl. 16:15. 

 

Dicken ordnar utvecklingsdag söndag 27.4 i Britas 

Vårens utvecklingsdag ordnas i Britas söndag 27.4 kl. 12:00 - 15:00. Under dagen behandlas i synnerhet några viktiga områden med koppling till föreningens Vision 2020. Områden som behandlas är säsongavgifter och ekonomi, lagledarforum och dess roll, spelmässiga och träningsmässig linjedragningar samt tränarforumet. Dagen börjar med kort presentation av Vision 2020 och dess kopplingar till dagens teman, samt vad som hänt sedan senaste infot i början på mars. Efter det ordnar vi upp oss i arbetsgrupper som diskuterar ett visst ämne. Dagen avslutas med genomgång och med att vi lägger upp planen för fortsatta åtgärder. Vi vill att just du är med och lyfter fram dina åsikter! 

Anmäl dig här

Ifall Dickens herrar tar sig till semifinal spelas den första matchen i semifinalserien i Britas efter utvecklingdagen med start 16:15.

 

Helsinki Handball Camp snart slutsålt!

Handball_Camp_logo_2014_pieni.png

Intresset för Dickens olika sommarläger har varit stort. Helsinki Handball Camp har i skrivande stund 95 anmälda och gruppen för åldersklasserna 01-02 är fulbokad med några spelare på köplats. I åldersgruppen 99-00 finns ännu några enstaka platser kvar. Nu är det helt sista chansen ifall man ännu vill vara med på lägret 2 - 5.6. och ta del av högklassig träning under ledning av bl.a. Ljubimir Vranjes, tränare för topplaget SG Flensburg-Handewitt i tyska Bundesliga. Ansvarig instruktör i samarbete med Dicken är EHF Master Coach Ulf Andersson. 

I lägeravgiften på 175€ ingår förutom lägerprogrammet en lägerskjorta, vattenflaska, en Vranjes V17-handboll samt luncher och mellanmål. Anmälan och mer information.

 

Sista chanserna att anmäla sig till Sportlägret på Drumsö i juni!

Även sportlägret för de yngre juniorerna som ordnar Dicken ordnar på Drumsö har väckt stort intresse. Den första veckan 2 - 6.6 är snart fullbokad. Till den andra veckan 9 - 13.6 finns det lite fler platser kvar men även till den veckan lönar det sig att anmäla sig så snabbt som möjligt. Basen för lägret kommer att vara i Etera-hallen. Lägret är öppet för alla barn födda 2004 – 2006 så man kan även tipsa bekanta utanför Dicken om detta läger. Lägrets ledare består av Dickens dam- och herrlagsspelare med damlagets Annika Näräkkä som huvudansvarig. 

I lägeravgiften på 145€/vecka ingår förutom lägerprogrammet en lägerskjorta, vattenflaska, försäkring samt luncher och mellanmål. Anmälan och mer information.

Dicken Sportcamp 2013  Liikuntaleiri_2014.png  Dicken Sportcamp 2013

 

Du hinner ännu anmäla dig till Röd & Blå-lägret som ordnas i augusti!

Till Röd & Blå-lägret som ordnas i Pajulahti 31.7 - 3.8.2014 har vi fått knappt 80 anmälda spelare. Detta betyder att det ännu finns några platser kvar. De första fakturorna för lägret skickas ut veckan efter påsk så vi önskar att de som vill delta på lägret anmäler sig före det. 

Lägret riktas till 2000 – 2005 födda flickor och pojkar. Lägerdeltagarna indelas i nivå-grupper så att pojkar och flickor blandas och åldersstrukturen är harmonisk. Det blir en massa handboll, men också fysikträning, lekar, tävlingar och fritid tillsammans med kompisarna med bastubad, simning, korvgrillning mm. Anmälan och mer information.

 

Midnight Run Helsinki 30.8.2014 - svar på de vanligaste och viktigaste frågorna

Löpevenemanget Midnight Run Helsinki ordnas igen på Senatstorget lördag 30.8.2014. Evenemanget är ett av de största i sitt slag i Finland. Som vanligt väcker evenemanget en hel del frågor inom föreningen och här ger vi några snabba svar på de vanligaste frågorna:

midnightrun_helsinki_fotoMaxEdin_038.jpg   midnightrun_helsinki_fotoMaxEdin_060.jpg

Är Dicken igen med och ordnar Midnight Run i år? - Midnight Run är utryckligen ett Dicken-arrangemang. Vi gör ett samarbete med Hammarby Friidrott som äger rättigheterna för Midnattsloppet/Midnight Run men för själva arrangemanget i Helsingfors är Dicken enda arrangör. Att endast en förening ordnar denna storleks evenamng är mycket ovanligt så vi kan var stolta över det. Det betyder samtidigt att det är otroligt viktigt att alla i föreningen ställer upp som funktionär - varje år!

Vad är min uppgift? - Alla spelare och föräldrar skall ställa upp som funktionärer under evenemanget. Oftast handlar det om ett arbetspass på 5-6h under evenemangskvällen som i år är lördag 30.8. I de yngsta lagen har inte spelarna ännu någon uppgift men även där skall föräldrarna ställa upp som funktionärer. Via ert lags Midnight Run-ansvariga får ni information om lagets uppgift och mängdbehovet av funktionärer. 

Kan jag göra något mer? - Absolut, det är viktigt att alla inom föreningen pratar om Midnight Run och säljer det bland bekanta, på arbetsplatser och i andra sammanhang. Så nästa gång du ser en vän, kollega eller en släkting fråga denna om den har tänkt ställa upp i Midnight Run. Loppet är även riktat till nybörjare så nämn om evenemanget även till sådana som du kanske inte i första hand tänker som en person som skulle delta i löplopp!

Det är även möjligt att samla intäkter till det egna laget genom att sälja loppet på arbetsplatsen, sälja VIP-platser eller genom att fixa sponsorer till evenamanget. Du kan kontakta antingen Johan Öller (johano (at) midnatsloppet.com) eller Wille Hörhammer (wille (at) midnattsloppet.com). Du sköter den första kontakten - vi sköter resten.

Hur påverkar min insats på slutresultatet? - Massor! Utgångsläget för Midnight Run är att vi tar kostnader för ett maxantal löpare, i år är detta tak lagt till 12 500 löpare. Ifjol hade vi 10 500 anmälda och når vi samma mängd i år får vi i stora drag samma intäkter till föreningsverksamheten. MEN - och detta är viktigt! - lyckas vi fylla loppet, dvs säljer 2000 platser fler så ökar intäkten i proportion mer då vi redan tagit kostnaderna i budgeten för dessa löpare. Detta lyckas bl.a. om samtliga i föreningen lockar med i medeltal 2 - 3 löpare. Med denna extra intäkt kan vi i högre utsträckning satsa på tränarkvalitet och spelarutveckling. Områden som vi anser vara otroligt viktiga i verksamheten!

När skall denna försäljning göras? - I april och maj är den intensiva perioden då de flesta anmäler sig till loppet och också den tid då det lönar sig att trumma på gällande evenemanget. Anmälningspriset stiger från 38€ till 43€ efter den sista maj.

Vad får jag/mitt barn/vårt lag för nytta av jag ställer upp som funktionär på Midnight Run? - Midnight Run är föreningens enskilt största inkomstkälla som hjälper oss att växa och att utveckla verksamheten. Det är viktigt att vi förvaltar detta på ett bra sätt för att kunna hålla det även i framtiden. Det snabba svaret är att utan Midnight Run skulle spelaravgifterna i Dicken stiga med 25 - 60%, lite beroende på hur man räknar och i vilken ålder spelaren är. Och lyckas vi öka intäkten som nämndes ovan kan vi ytterligare förbättra verksamheten utan att i motsvarande grad höja på nuvarande avgifter.

   

Inbjudan till Dickens traditionella junioravslutning tisdag 20.5

Säsongen börjar så småningom gå mot sitt slut vilket betyder att det igen blir dags för junioravslutning med premieringar och program. Avslutningen ordnas traditionsenligt på Polisernas sommarhem på Drumsö. Även tidpunkten är bekant, dvs tisdagen efter Sjundeå Cup. För arrangemanget ansvarar äldre D-juniorerna som i år är F01 och P01. Som mat erbjuds lasagne och sallad. Ifall du vill äta skall du anmäla dig och betala maten, pris 6€, senast 15.5! Inbjudan mer med information

    Helsingfors 22.5.2012. Dicken junioravslutning på Poliisien maja, Drumsö. Foto: Patrik Lindström  Helsingfors 22.5.2012. Dicken junioravslutning på Poliisien maja, Drumsö. Foto: Patrik Lindström

 

Fem flickor från Dicken med i Helsingfors stadslag som reser till Island!

De nordiska skolmästerskapen för elever födda 2000 eller senare ordnas i Reykjavik 18 - 23.5. I Helsingfors lag i flickhandbollen deltar 10 spelare som bor och går i skola i Helsingfors. Av dessa är fem spelare från Dicken. Till Island reser Laura Vauhkonen, Kira Itkonen, Beata Wenman, Lisa Hannelius och Teresa Eklund. Lista på hela laget

                 team-helsinki-4-2014_2.jpg

 

Grattis till FM-guldet P02!

Dickens P02 som är första årets D-juniorer säkrade FM-guldet i lagets näst sista match med en bortaseger över Sjundeå IF. Guldet är en produkt av de stora framsteg pojkarna i laget gjort. Under ledning av tränarna Björn Broman och Johanna Lökfors har killarna utvecklats massor vilket nu också syns resultatmässigt. Ifjol blev laget sjätte i distriktsserien. Det som glädjer ännu mer än resultatutvecklingen är den beröm killarna får för sin inställning och hur de beter sig både på träningar och matcher. Då även motståndarna berömmer detta vet man att man gör något rätt. Bra jobbat killar och hela lagledningen!

  photo.png

Back to Top