DICKEN INFO 01 / 2015 suomenkielinen versio

1. Puheenjohtajan palsta

Tämä on ensimmäinen kirjoitukseni Dickenin uutena puheenjohtajana. Edellinen puheenjohtaja Christoffer Strandell summasi oman kautensa vuosikokouksessa. Viidessä vuodessa seura on kasvanut ja muuttunut paljon. Pelaajien määrä on kasvanut 300:sta 450:een. Naisten ja miesten edustusjoukkueet ovat nousseet divarista ja sarjan häntäpäästä molempien pääsarjojen kärkeen. Viime vuonna noin 11000 osallistujaa keränneestä Midnight Runista on tullut vakiintunut suurtapahtuma. Kasvu on ollut vaikuttavaa – kiitokset siitä Christofferille ja kaikille muille omalla panoksellaan kehitykseen osallistuneille.

 

Samalla olemme nähneet että kasvu ei ole tullut ongelmitta. Seurakoneisto ei ole aina pysynyt vauhdissa mukana. Jotta pystymme toteuttamaan viime kaudella määrittelemämme vision ja strategian, on meidän kuluvalla kaudella keskityttävä toiminnan organisointiin ja laadun parantamiseen. Kauden teemana on: Allt skall funka & Det skall vara hyvä att vara med! Prioriteettimme kuluvalla kaudella ovat:

1. Kehittää käsipallotoimintaa – perustaa valmentajavaliokunta, yhteiset suuntaviivat harjoittelulle ja peleihin

2. Parantaa operatiivista laatua – selvä vastuunjako, projektirakenteet, priorisointi, viestintä

3. Taloudellisen vakauden saavuttaminen – vähentää alijäämää, valvontaympäristö, tasapainoinen budjetointi, lisää tuloja

4. Toimivat edustusjoukkueorganisaatiot – uusi organisaatiomalli, miehitetyt ja toimivat organisaatiot

5. Seuran pitkän tähtäimen kehitys – minitoiminta, yhteistyö liiton ja kaupungin kanssa

Tärkeä osa toiminnan organisointia on selkeiden vastuualueiden määritteleminen. Tämä toteutetaan jakamalla seuratoiminnan (joukkueiden ulkopuolella oleva toiminta) projekteihin. Projektilla on nimi, kuvaus, yksi ainoa vastuuhenkilö, tavoite, aikataulu ja budjetti.

Tässä liitteenä ensimmäinen lista projekteista ja vastuuhenkilöistä joita vahvistettiin hallituksen joulukuun kokouksessa.Lista on vielä keskeneräinen. Hallitus päättää uusista projekteista tammikuun kokouksessaan. Olemme tunnistaneet toiminnassa tähän asti n. 60 projektia. Se on paljon, mutta tosiasia on että suurin osa on jo käynnissä olevaa toimintaa vaikka emme aiemmin ole määritelleet niitä projekteiksi.

Olemme seura jossa suurin osa työstä tehdään vapaaehtoisin voimin. Vapaaehtoispanoksen tekevät jäsenemme käyvät töissä, koulua tai heillä on muuta aikaa vievää arkiohjelmaa. Dickenille jäävä aika on rajoitettua ja meidän on huolehdittava siitä että aika käytetään järkevästi. Voi olla että 60 projektia on liikaa. Kauden aikana arvioimme kriittisesti kaikkia projekteja, priorisoimme ja leikkaamme mahdollisesti projektilistaa hieman.

Eräs ajatus toiminnan jakamisesta projekteihin on mahdollisuus tarjota tiettyjä projekteja joukkueille tai yksittäisille jäsenille jotka voivat näin saada tuloja joukkueelle tai itselleen. Esimerkkinä voi mainita seuran talvijuhlan järjestämistä jota on tarjottu joukkueille joukkueenjohtajien foorumissa Yammerissa.

Mikäli sinulla on kiinnostusta tai kysymyksiä projektista – ota yhteyttä projektin vastuu- henkilöön.

Tässä Dicken Infossa esittelemme uuden hallituksen. Tule keskustelemaan kanssamme jos sinulla on ajatuksia tai kysymyksiä seuran toiminnasta.

 

2. Ajankohtaista seurassa

Alla esitelemme Dickenin vuosikokouksessa 4.12.2014 valitut hallituksen jäsenet vuodelle 2015. Esittelemme myös toimiston henkilökunnan sekä henkilöitä joilla on eri vastuualueita seurassa.

Hallitus

Jan Hellman 

Hallituksen puheenjohtaja. Valmistelee ja johtaa hallituksen kokouksia, määrittää projekteja, koordinoi vuosikalenteria, johtaa toimiston toimintaa ja toimii esimiehenä toimiston työntekijöille.

Anna Airava  

Hallituksen jäsen. Vastuualueena minitoiminta ja School Tour-projekti, toimistotyön kehitys, rahaliikenne ja sopimukset.

Christian Borgström

Hallituksen jäsen. Vastuualueena kaikki tukihakemukset.

Cai Granfors

Hallituksen jäsen. Vastuualueena uusien tulolähteiden kehittäminen, markkinointi- ja myyntiprojektit.

Tomas Gripenberg

Hallituksen jäsen. Vastuualueena talous, budjetointi ja maksujen perintä. Edustaa Dickeniä DJH:ssa (Drumsö Juniorhallar).

Michaela (Michi) Kaitemo

Hallituksen jäsen. Joukkueenjohtajien valiokunnan puheenjohtaja, vastaa Dicken Infosta. Uusien minijoukkueiden joukkueenjohtajien tukihenkilö.

Marcus Karsten

Hallituksen jäsen. Vastuualueena yhteiskuntakontaktit (käsipalloliitto, koulut, kaupunki).

Thomas Lindahl

Hallituksen jäsen. Vastuualueena edustusjoukkueiden kehitys ja organisaatio.

 

Toimisto

Wilhelm (Wille) Hörhammer

Toiminnanjohtaja, palkattu työntekijä. Työtehtäviin kuuluu Midnight Run-projekti, laskut, budjetti, talous ja raportointi, hakemuket, sopimukset, jäsenrekisteri, viestintä, nettisivut, kontakti liittoon, otteluajat, pelivaatteet, Dicken Cup, Dicken Shop

Johan (Juippi) Öller

Urheilujohtaja, palakttu työntekijä. Työtehtäviin kuuluu Midnight Run.projekti (mm. Markkinointi ja myynti), edustusjoukkueiden ottelut, valmentajasopimukset, Solvallaleirit, Handball Camp ja Sportscamp, joukkueiden harjoitusajat ja –paikat.

 

Projektivastuulliset

Markku (Make) Enström

Naisten joukkueen GM. Röd och Blå-leirin johtaja.

Harald Hannelius

Dickenin nettisivut ja tekninen tuki.

John (Fjomppa) Hollfast

Talous, kirjanpito, raportit ja tilinpäätös. (Miesten akatemian päävalmentaja)

Björn Monnberg

Valmentajavaliokunnan puheenjohtaja. (Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja)

Sirpa Liippola

Matka- ja leiritoiminta (esim. Eken Cup, Kroatia), lägermamma Röd och Blå-leirillä.

Johan Schmidt

Midnight Runin ohjausryhmä, juridinen tuki.

Christoffer Strandell

Midnight Runin ohjausryhmä, sopimusehdot ja halliprojekti. Edustaa Dickeniä DJH:ssa (Drumsö Juniorhallar)

 

3. Tulevat tapahtumat

Alla edustusjoukkueiden tulevat ottelut tammi- ja helmikuussa, kaikki mukaan kannustamaan! Muista Fanirankkaus! Naisten ottelu HIFK:ta 18.1. näytetään myös suorana YLE TV2:ssa ja tauolla sekä ottelun jälkeen esiintyvät Satin Circus! Lisätietoa löydät täältä. Kaikki mukaan kannustamaan ja näyttämään TV-yleisölle millä joukkueella on kaupungin äänekkäin yleisö!

Naisten kotiottelut

10.01.15 16:45 Pir Dicken - ÅIFK

18.01.15 17:15 Pir Dicken - HIFK

24.01.15 14:15 Pir Dicken - Sparta

07.02.15 16:45 Pir Dicken - BK-46

25.02.15 19:00 Pir Dicken - SIF

Miesten kotiottelut

21.01.15 19:15 Pir Dicken - Cocks

24.01.15 16:00 Pir Dicken - Dynamo Riihimäki

04.02.15 19:15 Pir Dicken - Atlas Vantaa

08.02.15 14:15 Pir Dicken - HC West

Miesten MM-kisat pelataan Qatarissa 15.1. – 1.2. Lisätietoa: http://www.qatarhandball2015.com/.

Seuran talvijuhla järjestetään tänä vuonna maalis-huhtikuussa. Tarkka päivämäärä ja lisätietoa tulee myöhemmin.

 

4. Pelaajahaastattelu

Tämän otsikon alla haastattelemme joka Dicken Infossa seuran junioreita. Aloitamme 07-syntyneistä tytöistä ja pojista jotka osallistuivat minicupiin Kauniaisissa 3.1. Turnauksessa oli mukana jopa 9 Dickenin joukkuetta (06- ja 07-syntyneet).

KARIN LINDBERG, 7 vuotta, pelaa Dickenin minitytöissä, asuu Oulunkylässä.  

Milloin aloitit käsipallon?

- Aloitin Pallokoulussa vuosi sitten.

Miksi aloitit…mistä kuulit käsipallosta/Dickenistä?

- Isosiskoni, Ingrid, pelaa Dickenissä ja hän tykkää siitä niin paljon että halusin myös kokeilla. Myöhemmin sain mukaan myös luokkakaverini Elsan kun kerroin miten hauskaa käsiksessä on.

Mikä on hauskinta, tylsintä?

- Hauskinta on kaikki turnaukset missä saa pelata ja pitää hauskaa kavereiden kanssa. Haluan tehdä kaikkea joten mikään ei oikeastaan ole tylsää, paitsi joskus ehkä maalissa seisominen. Joskus on myös hauska olla maalissa kun tulee paljon heittoja.

Onko sinulla käsipalloesikuvaa?

- En tunne hirveästi vanhempia pelaajia, esikuvani on Emilia joukkueestamme koska hän on niin hyvä.

 

MIKAEL ERLUND, 8 vuotta (täytti 3.1.) pelaa Dickenin minipojissa, asuu Lauttasaaressa.  

Milloin aloitit käsipallon?

- Melkein kaksi vuotta sitten Pallokoulussa..

Miksi aloitit…mistä kuulit käsipallosta/Dickenistä?

- Siskoni Sussie pelaa myös Dickenissä ja tykkää siitä tosi paljon, joten halusin kanssa kokeilla. Pelaan myös futista mutta käsis on kivempaa.

Mikä on hauskinta, tylsintä?

- Hauskinta on pallon heittäminen ja maalinteko sekä maalissa oleminen. Tylsintä on että harjoituksissa on melkein aina hippaa, haluaisin mieluummin lämmitellä juoksemalla ja pomputtamalla palloa.

Onko sinulla käsipalloesikuvaa?

- Esikuvani on isosiskoni Sussie, hän on 13 vuotias ja tosi hyvä käsipallossa.

 

Attachments:
Download this file (Dicken projekt 20150108.pdf)Dicken projekt 20150108.pdf[ ]37 kB
Back to Top