Voitto ÅIFK:sta ja HIFK vastaan keskiviikkona

jocceJoukkue haki odotetun avausvoiton lauantaina Turusta. Vastassa oli jälleen hieman muutoksia kokenut ÅIFK, mutta kuten monesti aikaisemmin mustapaitainen kotijoukkue pelasi ennakkoluulottomasti kotiyleisön edessä.

Ottelun alku eteni varsin tasaisissa merkeissä kotijoukkueen maalivahdin Axel Rehnbergin napsiessa tärkeitä torjuntoja ja 15 minuutin kohdalla peli oli tilanteessa 6–6. Tästä Joacim Bromanin ja Roni Syrjälän johdolla onnistuttiin vetämään jo neljän maalin kaula, mutta kuten jo hieman tutun kaavan mukaisesti hyvää jaksoa seurasi aavistuksen heikompi pätkä, jonka aikana kotijoukkue onnistui hivuttautua jo kahden maalin päähän. Puoliajalle mentiin tiukassa 12–14 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi Turkulaiskomennossa ja kolmen minuutin jälkeen kotijoukkue oli jo tasoissa joukkueen kapteenin Niklas Manderoosin, sekä Kristian Janssonin maaleilla. Tämän jälkeen koko joukkue teki ryhtiliikkeen. Puolustuksessa alettiin tekemään töitä, joka johti kotijoukkueen epäonnistuneisiin ja heikkoihin maalintekoyrityksiin, jotka Thomas Lostedtin oli helppo työ napsia pois. Tästä seurannut hyvä puolustus- ja maalivahtipeli avasivat mahdollisuudet nopeisiin vastahyökkäyksiin, jotka hyödynnettiin tehokkaasti laajalla rintamalla.

Tästä rynnistyksestä ei kotijoukkue enää toipunut ja samaa kaavaa toistaen jatkettiin eron tekemistä. Suurimmillaan maaliero oli jo yhdeksän maalia, mutta loppuminuuttien uinahduksista johtuen kirjattiin lopputulokseksi kuuden maalin voitto lukemin 24–30.

Ottelun parasta antia olivat ajoittain erittäin toimiva puolustus- ja puolikontrapeli, joka avasi hyviä maalipaikkoja nopeajalkaisille takapelaajille Filip Söderlundille ja Benjamin Peitsarolle. Molemmat herrat merkkauttivat seitsemän maalia ja saavuttaen myös hienot virstanpylväät. Söderlund viimeisteli ottelussa 800. liigamaalin ja Peitsarolle tuli 100 maalia täyteen. Onnittelut vielä Herroille!

Juhlakaluista huolimatta ottelun paras pelaa ja oli joukkueen kapteeni – Joacim Broman, joka raastoi 60 minuuttia kummassakin päässä kenttää. Jocce esitteli kotiyleisölle monipuolista heittorepertuaariaan niin laidasta, kuin seitsemän metrin viivalta. Tästä esityksestä palkintona oli ansaitut kolme tähteä.

Seuraava ottelu keskiviikkona

Kauaa ei joukkue ehdi levätä, kun vastaan asettuu jo seuraava Kamrat-seura. Keskiviikkona Pirkkolassa pelataan aito stadin derby, kun vastaan tulee vierailijat kaukaa Kalliosta HIFK:n muodossa. Joukkue näytti kaapin paikan alkukaudesta pelatussa Cupin pelissä ollen parempi selvällä 10 maalin erolla. Liigassa HIFK on napannut viidestä pelatusta pelistä kaksi voittoa kaataen Siuntion ja ÅIFK:n. Uusvanhan päävalmentaja Rotislav Grinishinin komennossa on joukkueessa nähtävissä selkeää ryhtiliikettä muutamaan aikaisempaan kauteen verrattuna.

Tahtipuikkoa maalinteossa on vahvimmin heiluttanut portugalilainen yhdeksän metrin pelaaja Rui Rolo onnistuen maalinteossa 33 kertaa ensimmäisessä viidessä pelissä. Häntä ovat tukeneet Andrei Udd 23 maalilla ja vikkelä laituri Vladimir Knopinskii 22 maalilla. Tiukka peli on varmasti luvassa ja nyt onkin hyvä tilaisuus nähdä, miten kummankin joukkueen peli on kehittynyt ensimmäisestä kohtaamisesta Cupissa.

Ottelu alkaa klo 19.15 Pirkkolassa. Liput (10€ / 5€) saat ostettua kätevästi linkin kautta https://shop.dicken.fi/category/35/herrmatcher-msm-och-cupintradesbiljetter-sasongen-2022-23

Vedä punaista päälle ja tule Pirkkolaan!

 

 

Back to Top