Pisteet BK:lle hyvästä taistelusta huolimatta

BKLähtökohdat lauantain ottelulle eivät olleet optimaaliset. Kolmas peli viikkoon ja muutamaa päivää aikaisemmin Kauniaisissa koettu keskiviikokatastrofi takaraivossa. Ja jottei elämä olisi liian helppoa vastaan oli asettumassa kotimaisia handis-ikoneja kuhiseva hallitseva Suomen mestari BK-46.

Mutta mitä vielä. Kuten muutaman kerran aikaisemminkin, niin huonoa suoritusta seuraa huomattavasti parempi ja niin kävi myös lauantaina. Ottelun alku alkoi hieman tunnustelevissa merkeissä. Jonkin verran tuli mieleen keskiviikkoinen ottelun alku, kun muutamat ensimmäiset maalipaikat kukistuivat vierailijoiden maalia vartioineen Rony Levenin näppeihin. Onneksi joukkueen puolustus ja maalissa aloittanut Tuomas Laitinen näyttivät joltain aivan muulta, kuin edellisessä ottelussa. Heti alusta alkaen jokainen kentällä ollut pelaaja oli valmis tekemään töitä puolustuksen hyväksi. Lisäksi hyökkäykseen oli saatu aggressiivisuutta. Pallo liikkui hienosti ja tilanteisiin mentiin kovaa.

Pelin kuva sinänsä oli aika selkeä. BK:n peli pyöri tuttujen herrojen Nico Rönnberg, Jack Karlsson, Sebastian Säkkinen ympärillä. Vaikka ehkä asemapelin suhteen ei herroilla ollut paras päivä, niin kotijoukkueen virheistä rankaistiin armotta nopeiden ja puolinopeiden hyökkäysten muodossa. Eli kun joukkue onnistui puolustamaan muutaman BK:n asemapelin pois, niin hyökkäyksessä tapahtuneet virheet tai Levenin käsiin päätyneet pallot löytyivät turhan usein omasta maalistamme. Puoliajalle mentiin BK:n 8–13 johdossa.

Toisen puoliajan alku olikin sitten Filip Söderlund show. Mies periaatteessa vei pallon neljä kertaa putkeen BK:n maaliin. Tätä toki edelsi aina onnistunut puolustus, tai Laitisen torjunta. Seitsemän minuutin aikana Raaseporilaisten viiden maalin johto oli kutistunut kahteen. Tästä edettiin tasatahtiin seuraavat kymmenen minuuttia, kunnes kuvaan valitettavasti astuivat koko ottelun hieman epävarmasti viheltäneet tuomarit. Seurasi muutama hyvin kyseenalainen vihellys vierasjoukkueen hyväksi, jotka valitettavasti vesittivät joukkueen hyvää pelirytmiä.

Loppua kohden BK:n rutiini alkoi valitettavasti näkyä ja joukkue pystyi pitämään eron turvallisessa 4–6 maalin haarukassa, joten todellinen loppukiri jäi yleisöltä näkemättä. Lopputuloksena BK-46 vei pisteet luvuin 21–26.

Kotijoukkueen onnistujiksi voidaan kirjata oikeastaan kaikki kentällä käyneet. Vaikka lopputuloksena oli tappio, niin voidaan ottelu laskea selkeäksi kasvojen pesuksi todella heikon granipelin jäljiltä. Yksilöistä voidaan nostaa esille mahtipelin pelannut Tuomas Laitinen. 17 torjuntaa ja kaksi maalia eivät jätä kylmäksi. Kenttäpelaajista herrat Söderlund ja Benjamin Peitsaro aiheuttivat eniten päänvaivaa vastustajille. On hieno huomata, miten joukkue onnistuu peli peliltä hyödyntämään Peitsaron hyökkäyspään vahvuuksia paremmin.

BK-46:n paras suorittaja löytyi tolppien välistä. Rony Levenin peli oli suurin yksittäinen tekijä joukkueen voitossa. Kenttäpelaajista Sebastian Säkkinen oli maaliahnein ja viimeisteli seitsemän maalia hyvällä prosentilla. Lisäksi joukkueen maestro - Jac Karlsson johti tuttuun tapaan hyökkäys-, puolustus ja tuomaripeliä hyvällä menestyksellä. Joukkueen valmentaja Andreas Rönnberg antoi omille tunnustusta puolustuspelistä, mutta hyökkäykseen hän ei ollut tyytyväinen.

Tuomarointiin ei ole ollut tapana puutua valmennuksen, tai verkkotoimituksen puolesta, mutta tällä kertaa täytyy poiketa linjasta. Valitettavasti kokenut tuomaripari Korja & Metsämäki eivät päässeet missään vaiheessa ottelun vaaditulle tasolle. Oliko syynä vain heikko päivä, vai Raaseporilaisten erittäin taitava tapa pyrkiä vaikuttamaan vihellyksiin? Tämä jäänee mysteeriksi. Verkkotoimitus toivottaa kuitenkin herroille tsemppiä tuleviin koitoksiin.

Joukkueen ”härkäviikko” on siis paketissa. Saldona yksi hyvä voitto. Yksi katastrofi ja tästä seurannut ”bounce back”. Tärkeintä kuitenkin on, että pelissä nähdään jatkuvia kehityksen merkkejä.

Seuraavassa ottelussa vastus ei helpotu, kun viikon päästä joukkue suuntaa Riihimäen Cocks Areenan kirkkaisiin valoihin. Ottelu kuvataan monikameratuotantona ja tulee olemana ilmainen kaikille katsojille osana Liigan ja Solidsportin ”open cable”-viikonloppua.

Dicken – BK-46 21-26 (8-13)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Benjamin Peitsaro 7, Filip Söderlund 6 (1), Roni Syrjälä 2, Tuomas Laitinen 2, Anton Rémy 1, Jonatan Lehti 1, Joacim Broman 1, Benny Broman 1
BK-46: Sebastian Säkkinen 7 (2), Jac Karlsson 4, Ihor Skyba 3, Janne Korpimäki 3, Nico Rönnberg 2 (1), Oliver Nordlund 2, Jonathan Ekman 2, Robin Sjöman 1, Linus Sjöman 1, Miska Henriksson 1

Tähtipelaajat
Rony Leven BK-46 3
Tuomas Laitinen Dicken 2
Filip Söderlund Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Armi Pärt 1 x 2 min, Benny Broman 1 x 2 min, Jonatan Lehti 2 x 2 min, Timmy Thor 1 x 2 min
BK-46. Ihor Skyba 1 x 2 min, Miska Henriksson 1 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Christopher Metsämäki

Yleisöä: 174

 

 

Back to Top