Hälsningar från Dickens herrlag inför säsongen 2011-2012

13.09.2011

Hälsningar från Dickens herrlag inför säsongen 2011-2012

Handbollssäsongen 2011-2012 ser ut att bli mycket intressant. Mycket har skett i de olika lagen, både på spelar- och tränarfronten. HC West, Sjundeå IF och Cocks får leva med favorittrycket medan Atlas kommer att komma hårt efter, då deras skadebekymmer ger med sig. Speciellt Cocks har gått genom stora förändringar sedan förra säsongen och spelar ett helt annorlunda spel. Blir mycket intressant att se hur de klarar av de sammansvetsade trupperna i West och SIF. Atlas gjorde utan tvivel det största kapet under sommaren då de värvade Kristo Järve från Cocks. Tyvärr skadade Järve sig i ett tidigt skede av sommarträningen och kommer inte att synas till på planen på en lång tid.

Även de övriga lagen i ligan har genomgått förändringar. ÅIFK har förstärkt med estniske speluppläggaren Olev Eensalu och en vänsterhänt back från Serbien som säkert kommer stå ut under säsongen. HIFK har förstärkt målvaktssidan med rutinerade Petter Forsström från SIF och backbesättningen med Andrey Orel från Cocks. Akilles startar med så gott som samma trupp som förra säsongen men med Cocks tidigare mästartränare Raivo Laast på bänken. BK-46 är egentligen det enda laget som känns klart svagare än förra säsongen. BK tappade Nico Rönnberg till SIF och Oskar Kihlstedt till Norge på sommaren. Den luckan går helt enkelt inte att fylla med oprövade juniorer, men det går inte att räkna bort Karis då det talas handboll i Finland.

Dickens herrlag går in i den kommande säsongen med så gott som samma trupp som förra året. Från förra årets lag fattas endast Anders Genberg som valde att flytta till HC West. Ny i truppen däremot är den estniske landslagsspelaren Valdar Noodla. Valdar medför den rutin Dickens unga trupp behöver och har redan visat sitt kunnande i bl.a. Tallinn Cup där han med sitt lugn hade förmågan att lyfta resten av laget då orken tryter.

På tränarsidan sker inga förändringar utan Björn Monnberg, John Hollfast samt undertecknad fortsätter det arbete som startades förra säsongen. Dessutom kommer även legendaren Kauko ”Mambo” Kelkka att synas på bänken under matcherna. Till vår hjälp har vi även fått verkligt toppkunnande i form av Antti Parviainen som hjälpt till med att lägga upp konkreta målsättningar både för laget och för de enskilda spelarna. Detta har gett spelarna en verklig ”boost” och det känns som att hela truppen börjat dra åt samma håll. Ett mycket sammansvetsat gäng har blivit ännu mer sammansvetsat!

Den långa sommarträningssäsongen har löpt bra och spelarna har fått känna på hur det är att lyfta större vikter än tidigare och kämpa på med mjölksyra i kroppen. Grunden för detta lades redan förra sommaren och under hela den gångna säsongen. Att bli en topphandbollspelare går inte på ett eller två år, det kräver lång tid, tålamod och goda levnadsvanor. Detta har spelarna insett i och med målsättningarna som arbetats fram vilket gett ett klart lyft i träningsintensiteten.

Den resultatmässiga målsättningen för säsongen är tuff: att ta en plats bland de sex främsta och på detta vis spela Play-off på våren. För att uppnå denna målsättning måste spelet stämma, lägsta nivån höjas och spelarna hållas friska. Skador är en del av idrott, men genom att sköta om sig själv kan en spelare minimera risken eller förkorta rehabiliteringstiden i fall av skada.

Träningsmässigt är målsättningen att höja på träningsintensiteten. Genom att alltid komma till träning med inställningen att ”jag ska göra mitt bästa”, försäkrar varje spelare sig själv om att gå framåt och hjälpa sina lagkamrater utvecklas. Detta är något varje Dickenjunior kan ta som målsättning denna säsong!

På lagets vägnar önskar jag alla Dickenjuniorer, tränare, lagledare och föräldrar välkomna till Britas för att heja fram allas vårt lag. Vi behöver er hjälp som ”sjunde spelare på planen”!

 

Med vänliga handbollshälsningar

Thomas ”Stumbe” Lindström

Tränare Dickens herrlag
 

Back to Top