Cocks avgjorde under Dickens utvisningar i första halvlek

29.02.2012

Cocks - Dicken 31 - 26 (16 - 10)

Dicken har haft problem med spelet i specialsituationer under våren och detta mönster upprepades även i Riihimäki mot Cocks. Dicken hängde bra med i matchen ända tills Jasu Heino blev utvisad vid läget 10-9 efter matchens första kvart. Dicken förlorade utvisningen med 2-0 samt följande två minuter efter utvisningen igen med 2-0. Efter detta blev Timmy Thor utvisad med samma resultat dvs 2-0 till Cocks och då Cocks ännu gjorde följande mål efter Thors utvisning var matchen punktad. 7-0 alltså till Cocks under och kring dessa specialsituationer vilket givetvis är fint och rutinerat av Cocks men samtidigt måste Dicken noggrant fundera på taktiken under och efter specialsituationer inför följande matcher. Laget får problem i anfallet med en man mindre och tappar sedan rytmen och strukturen i både anfall och försvar för en längre tid som en följd av detta.

Matchen inleddes i jämna tecken med Dicken steget före de första 10 minuterna. Försvaret fungerade fint och framåt spelade Dicken systematiskt och effektivt, ofta med avslut från distans av Thor eller höger kant genom Anton Remy. Dagens stora glädjeämne i Dicken-lägret var givetvis Casimir Stierncreutz som igen fanns med efter en långvarig sjukdom som hållit honom borta från handbollen nästan hela säsongen. Stierncreutz tillsammans med Max Knuts som även börjar komma igång efter olika problem är klara förstärkningar till Dickens 9-meters uppställning som har varit mycket tunn de senaste månaderna. Då även Philip Ahlgren, efter en längre frånvaro, börjar hitta farten på vänster ytter börjar det se klart bättre ut i Dicken-lägret inför säsongens sista matcher. Saknaden av skadade Valdar Noodla är givetvis stor men Dickens tränare Thomas Lindström och Björn Monnberg har klart fler alternativ nu både offensivt och defensivt. Thor var ännu i denna match tvungen att dra ett för stort ansvar i anfallet men stalltipset är att stödet från andra spelare blir klart större redan i följande match. Så bra såg nämligen Dickens spel ut som bäst i Riihimäki.

Skillnaden mellan bra perioder och dåliga perioder är dock alldeles för stor och det utnyttjade Cocks rutinerade spelare med matchavgörande följder.Specialsituationerna var ett exempel på detta och ett annat var Cocks otroligt duktiga center Antti Rogenbaum som igen grundlurade Dickens försvar med enkla, rätt taimade löpningar med mål eller straff som följd. Rogenbaum tillsammans med Ville Viljanen stod för de viktigaste målen för hemmalaget då Dicken höll på att ta sig in i matchen igen. I första halvlek visade Cocks skytten Gheorghe Safroni ett mycket varierat och fint skytte. Safroni har gjort enorma framsteg denna säsong. Även Antti Valo coh Jani Tuominen visade stundtals fina takter och därmed kan konstateras att Cocks har en bra första uppställning men just nu saknar laget bredden för att riktigt kunna kriga i toppen. Viktigt för laget att få med lite mera bredd då vårens avgörande matcher spelas. Publiken i Riihimäki verkar ha hittat tillbaka till läktarna då serien blivit jämnare och det är givetvis en positiv sak.

Med tanke på kommande matcher så måste Dickens försvar orka spela aggressivt längre perioder och ett bredare material borde möjliggöra en bytesrulians med detta i tankarna. Dickens målvakter Filip Lindahl och Niklas Nummikoski klarade sig hyggligt i matchen speciellt då försvaret orkade jobba. Anfallsmässigt var det viktigt att för första gången på många matcher spela lägen ut till vänster kant som ofta förvaltades väl av Ahlgren och Björn Broman. Då Remy på högerkanten lade in bollen fem gånger med hög procent stod kantspelarna totalt för 10 mål i matchen vilket var en klar förbättring jämfört med tidigare matcher.

Dicken spelar nästa match inkommande lördag 3.3. hemma i Britas mot ÅIFK med start kl. 15:00.

Cocks-Dicken 31-26 (16-10)