Ett kämpande Dicken föll i slutsekunderna i viktig match mot ÅIFK

28.01.2012

ÅIFK - Dicken 32 - 31 (18 - 14)

Dicken förlorade med uddamålet den viktiga fyra poängsmatchen mot ÅIFK i kampen om en plats bland de 6 bästa. Dickens matcher är inget för folk med svaga nerver för dramatiken var igen stor i slutsekunderna. Dicken som låg under med 18-14 i paus kom laddade till andra halvlek men hemmalaget Åbo kunde utöka ledningen till 5 mål trots detta. Dickens målvakt Mikael Mäkelä som inledde andra halvlek i målet fick nu bra hjälp av försvaret och plötsligt började allt stämma för Drumsölaget som första gången i matchen gick upp i ledning 24-25 en kvart före slutet. Åbo kom dock igen och återtog ledningen då 5 minuter återstod. Varje gång Dicken utjämnade i slutminuterna gjorde Åbo följande mål och matchens hemmahjälte Andy Nyström kunde fastställa slutresultatet 32-31 10 sekunder före slutet.

Dicken spelade snabbt bollen till mitten för avkast men Åbo spelaren Dusan Santrac hindrade Dicken för att passa bollen vidare med rött  kort som följd då 3 sekunder återstod av matchen. Dicken tog ut målvakten och skickade in Valdar Noodla som 7:e spelare och kunde genom debutanten Jasu Heinos genombrott få en straff samtidigt som tiden tog slut. Till dramatiken hör att Heinos skott gick via målvakten i ribban med straff som följd. Dickens hjälte med 13 mål i matchen, Timmy Thor tog ännu en gång modigt ansvaret för straffen men denna gång var Åbo målvakten Ville Nordqvist bättre och hemmalagets segerdans kunde börja.

Precis som mot Sjundeå i föregående matchen inledde Dicken matchen mycket dåligt defensivt. Andy Nyström & co kunde utan att någon Dicken försvarare försökte hindra skuta från fria lägen med hopplösa uppgifter för Dickens målvakter. Andy Nyström gjorde fyra av hemmalagets fem första mål medan Dicken försvaret passivt stod och beundrade skotten. Mäkelä fick nog av det passiva försvaret vid 5-3 och Filip Lindahl hoppade in mellan stolparna. Några omedelbara räddningar av Lindahl och fint anfall med junioren Mikael Usvalahti i toppform gjorde att Dicken småningom kom in i matchen och hade läget 13-13 åtta minuter före halvtid. Fyra stolpskott för Dicken I anfallet och fortsatte problem man mot man defensivt betydde underläge 18-14 vid paus

Dickens tränartrio Thomas Lindström, Björn Monnberg och John Hollfast coachade matchen mycket bra och kunde genom aktiv bytesrulians säkra att det för dagen mycket vingklippta laget skulle ha krafter kvar då avgörande skedet i andra halvlek närmade sig. Offensivt har Dicken tränat in en mycket mera mångsidig spelbok som ger laget ett helt annat lagspel jämfört med det tidigare spelet som mycket var beroende av individuella insatser. Taktiken lyckades perfekt och Åbo tröttnade klart i andra halvlek samtidigt som Mäkelä som vid halvtid byttes in igen började rädda skotten. I anfallet fortsatte Thor dominera och då Valdar Noodla och Ben Weber på allvar kom igång i matchen såg det ut som om Dicken kunde springa ifrån det trötta hemmalaget men så gick det ej denna gång.

Noll poäng efter allt slit var ej helt rättvist slutresultat men faktum är att laget ej kan inleda matcherna så passivt och oinspirerat som i matcherna mot Sjundeå och Åbo. I dubbelkampen mot BK-46 måste inställningen och aktiviteten i försvaret vara på topp redan då matchen börjar. Dickens målvakter Mäkelä och Lindahl har visat fina takter stundvis i matcherna men med bättre hjälp av försvaret kan de ännu bättre hjälpa laget som idag bevisades i andra halvlek. Fin insats av debutanten Heino, 2 snygga mål av Björn Broman som är med igen och starka insatser försvaret av Max Knuts som vanligt. Trots förlust ser lagets spel mycket bättre ut nu och Dicken spelarna är färdiga att kriga om platsen i slutspelet oberoende hur sjukstugan utvecklar sig.

Lördag 4.2 och lördag 11.2 spelar Dicken 2 helt avgörande matcher i den jämna kampen om 6:e plats hemma i Britas mot BK-46. Laget hoppas på fullt hus i Britas och högljudigt heijande på läktaren. Nu behövs den sjunde spelaren dvd hemmapublikens stöd. 2 matcher med avgörande under 10 sista sekunderna garanterar att det lönar sig att ta sig till Britas för att stöda detta kämparen unga lag.

Lopputulos: Åifk - Dicken 32 - 31 (18 - 14)