Dicken bjöd HC Fenix på lätta poäng

20.01.2010

Dicken – HC Fenix 21 – 37 (7 - 16)

Hemmalaget Dicken tog emot tabellsexan HC Fenix från Åbo då FM-serien fortsatte efter landslagsuppehållet. Säsongens första möte lagen emellan slutade i en Fenix-seger med 30-21 i Åbo men då Dicken i sin senaste hemmamatch trots ett tunt manskap gjorde en hygglig insats mot BK-46 fanns det hopp om en jämnare match i Britas. Tyvärr visade sig det snabbt att matchbilden skulle bli något helt annat.

Dicken började med att gå upp i en 3-1 ledning efter några lyckade anfall genast i inledningen på matchen. Casimir Stierncreutz sköt hemmalagets tredje mål i den fjärde minuten. Efter detta blev det dock riktigt dystert för Dicken. Man började missa i anfallen och det verkade som om tålamodet och själförtroendet stegvis försvann hos hemmalaget. Dicken missade gång på gång i anfallet och Fenix kunde sakta men säkert dra ifrån. Patrik Roslander stod för några fina räddningar men det var lite han kunde göra i sitt mål. Då Alex Marjotie äntligen gjorde Dickens fjärde mål i matchen hade redan 19 minuter avverkats och ställningen var 10-4 till gästerna. Dryga tio minuter senare kunde Fenix gå till pausvila i en trygg ledning med 16-7.

Den andra halvleken bjöd inte på något nytt utan Dicken fortsatte visa upp ett slarvigt och okoncentrerat spel medan Fenix kunde kontrollera matchen utan att anstränga sig speciellt mycket. Någon djupare av analys av matchen behövs inte utan man kan bara konstatera att det mesta gick snett för hemmalagets del matchen igenom.

I Dicken gjorde Patrik Roslander så gott han kunde i målet. Marko Båsk hoppade in i andra halvlek och gjorde även han några fina räddningar. Bland utespelarna nådde tyvärr ingen upp till sin normala nivå idag och helt rättvist delades denna gång alla HBL-stjärnor ut till bortalaget.

I Fenix gjorde Ville Nordqvist en bra match i målet med flera fina räddningar men det måste nog tyvärr medges att Dicken-spelarna bidrog stort till detta då man flera gånger snarare lyckades pricka Nordqvist än att han skulle ha behövt göra en räddning. Bert-Jan Pustonski, Niko Leikama och Andreas Nyström var lagets bästa målgörare och var också de som syntes mest på plan.

Nästa veckas onsdag får Dicken besök av HC West i Britas och då får man hoppas att laget bjuder upp till betydligt bättre kamp än idag. Laget har några gånger under säsongen visat att man kan komma tillbaka och göra betydligt bättre matcher efter en sämre insats. Det återstår att se om laget kan tända till mot West och visa hur mycket bättre man faktiskt kan än det som spel som visades upp idag.