Röd & Blå

Röd & Blå

Röd & Blå är ett koncept för Dickens juniorer att kunna utvecklas till så goda handbollsspelare som möjligt. Konceptet följer principerna i den röda tråden och målet är att kunna erbjuda spelare chanser till ytterligare utveckling utöver de egna lagträningarna. Den huvudsakliga målgruppen är föreningens juniorer i D- och C-junioråldern dvs i åldern 11-14. Konceptet Röd & Blå spelar en viktig roll i att erbjuda extra träning till de som vill det och att utbilda juniorerna på deras individuella nivå. Röd & Blå ger även juniorerna chansen att träna med spelare från andra lag och förbättrar på det sättet vi-andan inom föreningen.

För tillfället består Röd & Blå av följande delar:

Akademiträningar

Träningarna är inriktade på att utveckla spelarnas individuella skicklighet och färdigheter. Spelarna delas in i grupper och tränar även med spelare från andra lag än det egna. Akademiträningarna hålls på lördagar i Brunakärr då matcher, turneringar eller andra evenemang i hallen tillåter detta. Juniorernas hemmamatcher läggs så långt det är möjligt in på söndagar för att tillåta så många Akademilördagar som möjligt. 

Presummercamp

Under de första veckorna då skolornas sommarlov börjat hålls träningar för de juniorer som vill träna även under sommaren. Träningarna har ett fokus på kondition, rörelse och fysik och hålls så långt som möjligt utomhus. Presummercamp är i viss mån även en förberedelse för sommarträningen som börjar på allvar i B-junioråldern.

Sommarläger

I augusti ordnas ett storläger där juniorerna får en möjlighet att träna och lära känna spelare i andra lag i föreningen under fyra handbollsfyllda dagar. Träningarna är mångsidiga och hålls såväl ute som inomhus. Lägren som varit stora sucéer är mycket populära och har de senaste åren haft närmare 100 deltagare bestående av pojkar och flickor ända från F- till C-junioråldern. År 2012 ordnas sommarlägret igen på Pajulahti idrottsinstitut 2-5.8. 

 

Vad skall en Dicken spelare klara av?

Karriärstegen

Back to Top