Toinen voitto HIFK:sta – Semifinaalit kutsuvat!

HIFK6Puolivälierin toinen ottelu pelattiin sunnuntaina Pirkkolassa. Tilanne oli selkeä. Voitolla joukkue etenisi semifinaaleihin ja HIFK:n oli pakkovoiton edessä, jotta sarja jatkuisi vielä ensi keskiviikkona. Ensimmäinen osaottelu oli huikea trilleri, joka ratkesi vasta viimesekuntien maaliin ja toisesta osasta oli odotettavissa myös laadukasta handisviihdettä. Kauden ennätysyleisö saikin rahoilleen vastinetta.

Joukkueet lähtivät samoilla kokoonpanoilla liikkeelle, kuin ensimmäisessäkin pelissä. Tällä kertaa kuitenkin paremmin otteluun oli lähtenyt HIFK. Etenkin tähtirintojen maalivahti Martin Börjes oli päättänyt, että sarja ei ratkea tänään. Ruotsalaisvahti piti maalinsa puhtaana lähes viisi minuuttia, kunnes Benjamin Peitsaro rikkoi kotijoukkueen ”kuparisen”. Paremman alun turvin HIFK:n onnistui pitää 2-3 maalin kaulaa kotijoukkueeseen aina noin 25. minuutille saakka, jolloin kotijoukkueen kapteeni Joacim Broman toi joukkueen tasoihin 7-metrin heitosta. Puoliajan viimeiset viisi minuuttia kulkivatkin hieman Dicken -vetoisesti ja tauolle oltiin jo lähdössä maalin kotijohdossa, kunnes André Udd päätti toisin ja upotti komean ”yläkierteen” keskiympyrästä muuten mainion puoliajan pelanneen Bogdan Klepan selän taakse. Taukolukemiksi kirjattiin siis 12–12.

Toinen puoliaika alkoi siitä mihin ensimmäinen loppui. Ensimmäisen viiden minuutin aikana kotijoukkueen onnistui napata kahden maalin johto vahvan pelin pelanneiden Peitsaron ja J.Bromanin maaleilla. Tämän jälkeen nähtiinkin sitten ehkäpä kauden erikoisin jäähyepisodi. Timmy Thor ja Serhii Dubovyk ottivat kyseenalaiset kahden minuutin rangaistukset puolen minuutin sisällä, joten joukkue oli pakotettu puolustukseen neljän pelaajan voimin. Tästä sisuuntuneina joukkue kävi jopa tekemässä maalin alivoimaisena, kunnes seurasi episodin oudoin tilanne.

Kun toista jäähyä ei näkynyt taululla, joten Benny Broman kysyi delegaatilta ja ”pöydältä” lupaa mennä kentälle. Peukku nousi pystyyn, pelaaja meni kentälle, kunnes lähes heti peli vihellettiin poikki. Muutaman minuutin kestäneen torikokouksen jälkeen myös B.Broman passitettiin jäähylle. Sekoilun seurauksena kentälle jäi kolme taistelevaa punapaitaa. Koko kolmen miehen alivoimasta selvittiin lopulta yhden maalin tappiolla ja runsaalla lisäenergialla.

Jäähyepisodin jälkeen tilanne tasaantui. Maaleja tehtiin tasatahtiin aina 44. minuutilla saakka, jolloin jälleen vahvan pelin pelannut Viktor Grönmark vei HIFK:n pitkästä aikaa maalin johtoon. Viimeiselle vartille lähdetiin siis HIFK vetoisesti. Tässä vaiheessa Dickenin puolelta astui kuvioihin tuttu kaksikko – Bogdan Klepa – Serhii Dubovyk. Nämä herrat olivat päättäneet, että sarja laitetaan poikki tässä pelissä. Viimeisen vartin aikana Klepa nappasi viisi tärkeää torjuntaa samalla, kun toisessa päässä maanmies Dubovyk viimeisteli kolme maalia, joista kaksi syntyi viimeisen viiden minuutin aikana. Lopulta ajassa 59.06 Armi Pärt vei joukkueen ratkaisevaan kahden maalin johtoon. Tähän HIFK vielä vastasi kavennusmaalilla, mutta marginaalit kestivät ja voittolukemiksi kirjattiin jälleen tiukin mahdollinen maalin ero lukemin 24-23!

Kotijoukkueelle tämä merkitsi lippua semifinaaleihin ja vierasjoukkue HIFK:lle jälleen karua päätöstä kaudelle. Pääsyä neljän parhaan joukkoon voidaan pitää todella kovana suorituksena joukkueelta. Runkosarjasta irtosi vain kolme voittoa, mutta jatkosarjan ja play offien aikana joukkue on jo napannut jo kuusi voittoa. Kehityssuunta on siis oikea.

HIFK7Ottelun osalta yksilöistä voidaan jälleen nostaa jo edellä mainitut herrat Klepa ja Dubovyk. Kummastakin puolivälierästä kolme tähteä napannut Klepa on löytänyt mahtavan kevätvireen. Toinen vahvan kevätvireen löytänyt pelaaja on Serhii Dubovyk. Ukrainalaisheittäjä on kunnostautunut vahvan puolustuspelaamisen lisäksi viimehetkien ratkaisumaalien tekijänä. Serhii viimeisteli kummassakin puolivälierässä kaksi elintärkeää maalia viimeisten viiden minuutin aikana. Kolmas esille nostettava onnistuja tänään oli Benjamin Peitsaro. HIFK:n vahvasti merkkaama ”Benkku” viimeisteli ottelun suurimman maalimäärän – seitsemän maalia todella kovalla prosentilla.

Vierasjoukkue HIFK:n osalta onnistumiset tulivat sieltä, mistä niiden odotettiin tulevan. Joel Hagström ja Viktor Grönmark löysivät jälleen toisensa ihailtavasti. Valdimir Knopinskii ei yltänyt aivan samanlaiseen lentoon, kuin ensimmäisessä osassa, mutta oli jälleen mies paikallan. Lisäksi Martin Börjes nosti selvästi tasoaan otteluun ja olikin yksi suurimmista syistä, että peli pysyi tasaisena.

Kuten mainittua HIFK:lla kausi päättyi jälleen puolivälieriin Dickeniä vastaan. Ennakkoasetelmissa HIFK oli selkeä ennakkosuosikki. Joukkue oli vuoden kokeneempi ja hyvä yhdistelmä kokeneita ammattilaisia ja lupaavia omia nuoria pelaajia, joten mikä meni pieleen? Dicken-lasien läpi katsottuna sarjan ratkaisi kokemus & tahto, joita edustavat Bromanin veljesten ja Timmy Thorin kaltaiset pelaajat, sekä valmennusjohdon luoma suunnitelma ja maltti, jota joukkue toteutti ihailtavasti. Ennen sarjaa päävalmentaja Ken Sirenius totesi, että ”joukkue joka pysyy rauhallisempana viimeiset kymmenen minuuttia otteluista voittaa sarjan” – ja näin myös kävi. Joka tapauksessa ottelusarja oli jälleen hieno ja hyvää mainosta lajille. Suuri kiitos HIFK:lle kovista, mutta reiluista otteluista.

Seuraavaksi katseet käännetään semifinaaleihin, joissa vastan asettuu ehkäpä suurin mestarisuosikki ja hallitseva mestari BK-46 Raaseporista. Haaste on iso, mutta ei missään nimessä mahdoton. Kuten mainittua joukkue on onnistunut hiutumaan yhteen ja kehittämään peliään. Semifinaalisarjaan tulee joukkueen kuitenkin jälleen parantaa peliään. Jos siinä onnistutaan, on kaikki mahdollista. Lisää semifinaaleista ja aikatauluista myöhemmin.

Erityiskiitos kuuluu myös otteluisäntänä toimineelle ja parhaat pelaajat palkinneelle GANT Suomelle!

2. puolivälierä:
Dicken – HIFK 24-23 (12-12)

Dicken välieriin voitoin 2-0.

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Benjamin Peitsaro 7, Serhii Dubovyk 5, Joacim Broman 3 (2), Timmy Thor 2, Roni Syrjälä 2, Armi Pärt 2, Arne Berglund 2 (1), Bogdan Klepa 1
HIFK: Viktor Grönmark 6, Vladimir Knopinskii 4 (1), Joel Hagström 4, André Udd 3, Vili Leppänen 3 (3), Rui Rolo 2, Oskari Suopajärvi 1

Tähtipelaajat
Bogdan Klepa Dicken 3
Martin Börjes HIFK 2
Serhii Dubovyk Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Armi Pärt 1 x 2 min, Benny Broman 1 x 2 min, Serhii Dubovyk 2 x 2 min, Timmy Thor 2 x 2 min
HIFK: André Udd 1 x 2 min, Jakob Meinander 2 x 2 min, Nicolas Reenpää 1 x 2 min, Rui Rolo 1 x 2 min, Viktor Grönmark 1 x 2 min

Erotuomarit: Niko Tillan – Magnus Roth