Flickor 03 vann Aktia Cup

aktia cup 20151108 124328 ANIMATIONFlickor 03 har tränat bra hela hösten, och nu kom ett av de stora läxförhören i form av Aktia Cup. Till turneringen anmälde vi bara ett lag för att minimera skaderisken på det dåliga golvet. Turneringen var ganska tung i finska mått mätt, när vi mötte HIFK redan fredag kväll i en inledande match som slutade 13-13. Det var en jättefin inledning på turneringen, och laget var förberett på hårdare matcher.

På lördag eftermiddag fortsatte grundseriematcherna med ryska Kiroskaya. Det ryska laget hade några starka individer, men deras spel grötade sig litet i mitten och där var det stängt. F03 sågade i sin tur igenom det stora försvaret relativt lätt och vann 7-18. Nästa i turen var Sparta. Den matchen blev en aningen mindre intensiv, och den vanns med 14-5.

I den sista grundseriematchen mötte vi vår östra granne Akilles från Borgå. Den intensiva matchen i högt tempo hade inte F03 stora bekymmer att klara av heller, mål gjordes på alla positioner i snabb takt och den matchen vanns med 13-23. Det betyder nästan ett mål per minut!

 

Ödets nycker gjorde att vi vann gruppen på samma poäng som HIFK men med bättre målskillnad +30 versus +24. Det gjorde att vi mötte Akilles i semifinal, samma lag vi mötte i grundseriens sista match vill säga. Den kampen tog Dickens flickor ett stadigt grepp om redan från start, och vi kunde genast gå runt på samtliga flickor i den stora truppen. Trots stort ombyte på plan led inte matchen, utan tempot och målgörandet hölls igång. Semifinalen vanns med 13-7.

Finalen spelades i Energia Areena, och den stora hallen väckte ett aningen trött lag till en ny nivå. Finalkampen var en enmåls-match ända till slutet, men här var Dicken ett mål vassare och vann turneringen till sist med 7-8. HIFK vann då silver, och bronset gick till Akilles som vann bronsmatchen mot Kirovskaya.

 

Fullständiga resultat;

http://cup.atlashandball.com/fi_FI/tulospalvelu/tulokset/#seriesresults-15

 

YLE-sportens inslag

http://svenska.yle.fi/artikel/2015/11/08/fars-dag-i-handbollens-tecken-se-video

 

Back to Top