Oppirahat maksettu, eräpuoliskot 1-1, mutta ottelut 0-1 vastustajalle

1. Finaali takana ja varsinkin pelin alku juuri niin vaikeata kuin ennalta osasi odottaa. Alussa tilanteisiin ei uskallettu mennä täysillä ja heittolaatukin lähenteli keihäänheittäjien sektoreita. "Sinnepäin" heittäminen ei ihan riitä näissä kekkereissä, vaikkakin tolppia oli liki 10 ensimmäisen jakson aikana. Lisäksi tuli karvas opetus siitä että jos hukkaa pallon nopeassa vastaiskussa, niin IFK:n tasoinen joukkue maalaa siitä samantien meidän päähän.


Toisella jaksolla pääsimme pikkuhiljaa omaan pelitapaamme, menimme väleihin, hankimme ylivoimatilanteita, pidimme yllä kovempaa tempoa ja heitimme kohteeseen. Lisäksi puolustuksessa jatkuva liike alkoi vaikuttaa vastustajaan ja pystyimme pikkuhiljaa kontrollia siirtämään meille.

24 päästettyä maalia joukkuetta vastaan jonka keskiarvo on 38 tehtyä per peli oli hyvä suoritus. Pystyimme pelaamaan todella siistiä ja liikkuvaa puolustuspeliä, emmekä saaneet koko pelissä yhtään 2 minuutin rangaistusta. Lisäksi molemmat maalivahdit torjuivat yli 40% tehoilla, joka oli vastustajan tasoon nähden hyvä suoritus. Kummallakin maalivahdilla oli hienot hetkensä, Ia otti nopeista pelin ensimmäisellä puoliajalla monta torjuntaa ja Emmis otti takaheitoista koppeja toisella puoliajalla ja pääsi avaamaan sitä kautta nopeaa peliä. Tiettyjen korjausliikkeiden kautta sekä maalivahtien että puolustajien osalta saamme vastustajalta vielä maaleja pois ja näitä hiotaan ennen seuraavaa peliä.

Hyökkäyspelin kuntoon saaminen on meidän haaste. vain 5 tehtyä ensimmäisen 28 minuutin aikana on analysoinnin paikka. Seuraavat 32 minuuttia ladoimme 17 maalia, joten sieltä pelialueelta tulemme hakemaan ne onnistumiset ja katsomaan miten toistamme ja siirrämme sieltä löytyneet maalintekotilat myös pelin alkuun. Ahdasta vastustajan puolustuksessa oli, mutta sitä käsipallo on. Meidän pitää saada syvyysliikkumista huomattavasti paremmaksi, skriinien hyväksikäyttöä lisättyä ja heittopeliin enemmän onnistumisia läpi pelin. Ennenkaikkea se että olemme päässeet omalla pelitavallamme jo finaaliin asti pitää muistaa pelin alusta ja pelata sitä peliä koko 60 minuutin ajan.

HIFK - Dicken 24-22 (11-7)
Yleisöä: 384
Tuomarit: Ekström / Illman (ihan finaalitasoa)


Maalintekijät:
Anna Lindholm 6,  Alexandra Ahlroth 3, Anna Lindahl 3, Pia-Stina Pitkäjärvi 3, Annika Näräkkä 2, Jessika Gammals 2, Anu Riksman 1, Carolina Böckelman 1, Karolina Nylund 1.

Varoitukset:
Alexandra Ahlroth, Anna Lindahl, Carolina Böckelman

Ulosajot:
-

Torjuntaprosentit (kumpikin 30min):
Sofia Lindholm 41%, Emma-Lotta Nordström 42%

Tähdet:
*** Annika Lindstöm (IFK)
**Anna Lindholm
* Linda Cainberg (IFK)

Omat tähdet:
*** Alexandra Ahlroth (läpi pelin molemmissa päissä hyvä pelitaso)
** Anna Lindholm (toisella puoliajalla toi meidät peliin)
* Pia-Stina Pitkäjärvi (osasi ajatella mitä teki ja teki sen hyvin)

Vaikka pelissä oli aaltoilevasti ylä- sekä alamäkiä, niin kyllä nämä finaalipelit ovat tietynlainen juhlahetki koko joukkueelle. Näitä varten on töitä tehty ja joka sekunnista nautitaan täysillä. Ensimmäisen finaalin pelaaminen tällä joukkueella ja vieraskentällä on aina oma kokemuksensa ja se kokemus on nyt takana. Näistä kokemuksista rakennamme tämän päivän treenin ja videon kautta taas uutta peliä tiistaille.


2. Finaali tiistaina 22.4 klo 18:15 kotikentällämme Pirkkolassa. Yleisöä odotetaan paikalle tuvan täydeltä, joten ajoissa kannattaa olla. Tervetuloa kokemaan näitä hienoja tunnelmia yhdessä joukkueemme kanssa.


Back to Top