Jatkosarjan voitto varmistui Siuntiossa!

SIF4Keskiviikkona pelattiin joukkueen seuraava ja jälleen tähän mennessä tärkein ottelu, kun suuntana oli uudenkarhea Fennia Areena ja sen kivikova kotijoukkue SIF. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kolme kertaa ja yhtä monta kertaa Siuntion ylpeys poistui voittajana. Tilanne muuttui muutama viikko takaperin, kun jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa SIF saatiin vihdoin nurin Pirkkolassa kahden maalin marginaalilla.

Ottelun panoksena oli siis jatkosarjan voitto ja sitä myöten varmuus siitä, että puolivälierissä vastaan asettuisi ylemmän jatkosarjan neljänneksi, eli viimeiselle sijalle päätyvä joukkue. Odotuksena oli siis, että kotijoukkue tulisi tutulla ”apinan raivolla” päälle ja taistelisi tosissaan jo kertaalleen menetetystä jatkosarjan piikkipaikasta. Toisin kävi.

Ottelun alku oli yllättävän rauhallinen. Siuntio tuskaili Dickenin puolustuksen kanssa samalla, kun Dicken tuskaili viimeistelyn kanssa. Joka tapauksessa ottelun alku ei hienouksia tarjonnut, mutta sitäkin tasaisempaa peliä. Alkupuoliskon hahmoihin kuului kotijoukkueen tuore vahvistus Vladimir Tomic ja Dickenin puolelta jälleen vahvaa peliä pelannut Bogdan Klepa. Maaleja tehtiin tasatahtiin ja puoliajalle päädyttiin lopulta tasaluvuin 11-11. Tasaisuudesta huolimatta joukkueesta huokui tietynlainen varmuus tekemiseen ja hieman paremmalla viimeistelyllä tilanne olisi voinut olla muutaman maalin Dickenin hyväksi.

Toiselle puoliajalle lähdettiin päättäväisesti. Korjaavat liikkeet tehtiin ja eroa lähdettiin tekemään päättäväisesti. Hyvää peliä pelanneet Armi Pärt ja Serhii Dubovyk veivät joukkueen kahden maaliin irtiottoon, jonka täydensi joukkueen kapteeni Joacim Broman, joka viimeisteli samalla uran 1600. maalinsa. Onnittelut Jocce! 36. minuutin kohdalla ero oli neljä maalia ja tässä vaiheessa myös kotijoukkue liittyi peliin. Tästä eteenpäin jatkettiin 2-4 maalin erolla, kunnes 49. kohdalla vahvaa peliä pelannut Dubovyk kaatoi epäonnisesti läpiajossa olleen Christoffer Thorin punaisen kortin arvoisesti. Tämä johti siihen, että joukkue joutui muuttamaan hyvin toimineen 6-0 puolustusmuodon alkukaudesta tuttuun korkeampaan 5-1 muotoon. Tämä avasi kotijoukkueelle jälleen pienen mahdollisuuden kiriin ja kolme minuuttia ennen loppua Artur Morgenson toikin joukkueen jo kahden maalin päähän. Tähän kuitenkin vastattiin Arne Berglundin tyylikkäällä yksilösuorituksella ja uransa 500. pelin pelanneen Benny Bromanin tahtomaalilla ja lopulta taululle piirtyi kolmen maalin ero luvuin 24-27.

Dickenin osalta yksilöistä voidaan nostaa tällä kertaa kollektiivi, johon kuuluu Pärtin ja Dubovykin johtama keskuspuolustus ja heidän takana jälleen vahvan pelin pelannut Bogdan Klepa. Tämä kolmikko on löytänyt vireensä hyvään aikaan, ja herrojen ohittaminen on osoittautunut ainakin ÅIFK:lle ja SIF:lle hyvin vaikeaksi. Serhii Dubovyk pelasi kenties kauden parasta peliään myös ylöspäin (5 maalia) aina ulosajoonsa asti. Lisäksi Benjamin Peitsaro pelasi kasvattajaseuraansa vastaan vahvan pelin viimeistellen seitsemän maalia usein tärkeillä hetkillä.

Kotijoukkue jätti tällä kertaa hieman valjun kuva. Odotuksena oli, että keltapaidat olisivat painaneet päälle valmentajansa Jan Hagmanin ajaman alkukantaisen energian voimin. Hagman kyllä antoi energiaansa tuttuun tapaan pelaajille ja tuomareille, mutta joukkue ei siihen tällä kertaa tarttunut. Anton Luuppala antoi jälleen kaikkensa ja Artur Morgenson hämmensi, paini ja teki maaleja muuten ei yksilöistä vastuunkantajia löytynyt tarpeeksi. Vahvan ensimmäisen puoliskon pelannut Vladimir Tomic menetti fokuksen täysin toisella puoliajalla ja keskittyi enemmän tuomaritoiminnan kommentoimiseen löytäen itsensä vaihtopenkiltä ottelun ratkaisuhetkillä.

Voitolla joukkue siis varmisti jatkosarjan voiton ja pystyy aloittamana jo ennakkovalmistelut puolivälieriin. Hyvänä askeleena kohti playoffeja toimii lauantaina 9.3 Pirkkolassa pelattava jatkosajan viimeinen ottelu ÅIFK:ta vastaan.

SIF – Dicken 24-27 (11-11)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
SIF. Vladimir Tomic 5, Artur Morgenson 5, Anton Luuppala 5 (3), Dmytro Turchenko 4 (1), Jooa Knaapinen 3, Niki Tuominen 1, Axel Sjöstedt 1
Dicken: Benjamin Peitsaro 7, Serhii Dubovyk 5, Roni Syrjälä 4, Armi Pärt 4, Arne Berglund 4 (2), Vidar Wickström 1, Joacim Broman 1, Benny Broman 1

Tähtipelaajat
Bogdan Klepa Dicken 3
Artur Morgenson SIF 2
Vladimir Tomic SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Artur Morgenson 1 x 2 min, Christoffer Modig 2 x 2 min, Niki Tuominen 1 x 2 min
Dicken: Armi Pärt 1 x 2 min, Serhii Dubovyk suora punainen kortti

Erotuomarit: Jan Helander – Magnus Roth

Yleisöä: 171

Back to Top