Dicken osallistuu jälleen EHF Challenge Cupiin

TadasMax partizanDickenin miesten joukkueen euroseikkailut saavat jatkoa, kun viime kaudella samaisessa Challenge Cupissa lauttasaarelaiset saavuttivat hienosti puolivälieräpaikan, ollen kovatasoisessa euroturnauksessa kahdeksan parhaan joukossa. Dicken oli erittäin lähellä parempaakin menestystä, sillä AM Madeira Andebol SAD eteni otteluparista jatkoon vain yhden maalin turvin. Madeira eteni aina loppuotteluihin saakka, jossa ensimmäinen osaottelu päättyi tasan ja toisen maineikas CSM Bucuresti Romaniasta vei kahdeksan maalin turvin, ja näin ollen koko turnauksen voiton.

Dicken kaatoi viime kaudella Tiraspolin Moldovasta selkeästi toisella kierroksella, RK Partizanin huikeiden vaiheiden jälkeen kolmannella kierroksella, neljännellä kierroksella kaatui HC Bechem Luxemburgista neljän kuuden maalin marginaalilla, kunnes puolivälierissä Madeira sitten nosti lauttasaarelaisten tien pystyyn.

Dickenin pelaajakehityksen kannalta europeleihin osallistuminen on erittäin tärkeä askel. Kuten viime kaudella nähtiin, esiintyi lauttasaarelaiset ennennäkemättömällä rohkeudella, jossa joukkue ja joukkueen etu nostettiin kaiken keskiöön. Myös pelin taktinen osa-alue kehittyy merkittävästi kovien kansainvälisten pelien myötä, joka sekin osaltaan kehittää pelaajia niin kotimaan kentille kuin myös maajoukkueeseen. Lisäksi tiukkoja pelejä tuli vyötärölle merkittävästi enemmän kuin pelkissä kotimaisissa sarjoissa, niiden pelaaminen on omiaan yksittäisen pelaaja henkistä kanttia ajatellen.

Päätös osallistua toistamiseen kahden vuoden sisällä tukee Dickenin strategiaa kehittää pelaajia oman seuransa avulla.

Kommentti: Björn Monnberg – Päävalmentaja

Joukkue pääsi mukavasti europelien makuun viime kaudella ja on hienoa, että meillä on mahdollisuus jatkaa sillä tiellä. Tästä saadaan varmasti lisäpotkua tulevaan kauteen.

Kommentti: Joacim Broman – Joukkueen kapteeni

Osallistuminen Challenge Cupiin motivoi joukkuetta panostamaan kesäharjoitteluun ja kauden aikana harjoitteluun ihan eri tavalla. Lisäksi osallistuminen on askel ammattimaisempaan suuntaan, kun haasteet ja vastustajien taso nousee merkittävästi. Luonnollisesti pelaajat kehittyvät enemmän mitä parempi vastustaja on. Kovat kansainväliset pelit sytyttävät niin joukkueen kuin seurankin. Täyden yleisön edessä pelaaminen Pirkkolassa on erittäin hieno kokemus, jonka saimme kokea monesti viime kauden aikana.

Kommentti: Daniel Remy – General Manager

Joukkueen tekemisen taso nousi viime kaudella Challenge Cupin ansiosta ammattimaisempaan suuntaan, joka näkyi kaikessa tekemisessä. Aina harjoitusten laadusta joukkuehenkeen ja taustajoukkoihin. Panostus seuran puolelta oli iso, ja joukkueena osoitimme, että urheilullisella tasolla voidaan kilpailukykyisesti taistella eurooppalaisia seurajoukkueita vastaan, suureksi osaksi omilla kasvateilla.

Kommentti: Jan Hellman – Hallituksen puheenjohtaja

Dickenin toiminnan johtoajatus on pitkäjänteinen pelaajakehitys junioreista aina huipulle asti. Haluamme luoda edellytykset, joilla jokainen pelaaja voi saavuttaa täyden potentiaalinsa käsipalloilijana. Challenge Cupiin osallistuminen on näin ollen luonnollinen osa tuota kehitystä ja myös osoitus junioreillemme, että omassa seurassa on mahdollista päästä pitkälle.

Back to Top