Mikael Mäkelä Redbergslidiin

Foto: Jonas TanaDickenin ja Suomen maajoukkueen pitkäaikainen ykkösmaalivahti siirtyy Ruotsin pääsarjassa pelaavaan RIK:n riveihin. Perinteinen seura oli viime kaudella vaikeuksissa ja selvitti jatkonsa Elitserienissä puhtaalla karsintavoitolla Kungälvsistä. 

Dicken kiittää Mikkeä kaikista näistä vuosista, jolloin hän on suurelta osin vastannut joukkueemme menestyksestä, niin europeleissä muutama vuosi sitten kuin myös kaikista finaalipaikoista vuosien varrella. Toivotamme Mikkelle menestystä Ruotsin valloitukseen!  

Ensi kaudella kannattaakin ottaa Ruotsin sarjat tiukempaan syyniin, kun Dicken-kasvatteja pelaa Elitserienissä peräti kolme kappaletta (Mäkelä, Robin & Max Granlund) ja Allsvenskanin huippuseura AMO:ssa Gusten Montonen

Olemme seuranneet Mikaelia tarkasti niin maajoukkueen kuin Dickenin peleissä ja näemme hänessä suurta kehityspotentiaalia samalla kun hän on näyttänyt olevansa erittäin vahva etenkin lähietäisyyden torjuntatyöskentelyssä, sanoo RIK:n urheilutoimen johtaja Tony Larsson

Taitaa olla 22 vuotta siitä, kun äitini jätti minut ensimmäisiin käsipalloharjoituksiini ruotsia puhuvien Dicken tenavoiden kanssa. Reissu on ollut pitkä ja paljon on tarttunut kielen lisäksi mukaan. Erityisenä muistona on finaali- ja europelit Pirkkolan täpötäydessä hallissa. Nyt kuitenkin ajankohta uran ja opiskelun kannalta on sopiva lähteä hakemaan uusia haasteita. RIK:n projekti ja tavoitteet tuntuvat sopivan hyvin yhteen omieni kanssa. Perinteikkäänä seurana RIK tuntuu luontevalta jatkolta itselleni muun muassa samankaltaisen sarjatilanteen kanssa, kun aloitin oman A-joukkue urani Dickenin kanssa 2010. 

Suuri kiitos joukkueelle, valmentajille ja taustajoukoille, Dickenin organisaatiolle sekä kaikille, jotka ovat olleet matkassa mukana näinä vuosina. Erityisen kiitoksen haluan antaa Fjomppa Hollfastille, joka on ollut mukana ensimmäisistä harjoituksista viimeiseen finaaliin ja ollut suurena vaikuttajana peliini ja maalivahdiksi päätymiseen.

-Mikael Mäkelä

Back to Top