Playoffit käyntiin!

HIFK3Kevät on käsipalloilijan parasta aikaa ja se pätee jälleen joukkueen osalta. Vaikean alkukauden jälkeen joukkue on alkanut löytämään jälleen pelinsä ja tästä osoituksena oli tappioton jatkosarja ja kruununa sarja voitto. Nyt on kuitenkin runko- ja jatkosarjapelit historiaa ja aika kääntää katseet alkavaan puolivälieräsarjaan, jossa vastaan asettuu rakas paikallisvastustaja HIFK.

HIFK:n kausi on jälleen ollut vaihteleva, mutta yleisesti joukkue on ottanut edelliskaudesta askeleen eteenpäin. Runkosarjassa tähtirinnat nappasivat kahden tasapelin lisäksi kahdeksan voittoa ja kahdeksan tappiota. Lopulta sijoitus oli viimekauden tapaan neljäs ja paikka ylemmässä jatkosarjassa oli jälleen tosiasia. Ylemmässä jatkosarjassa vuoristorata jatkui. Viiden tappion lisäksi joukkue kirjasi yhden täydellisen murskavoiton Riihimäen Cocksista, joten pelipäälle päästessään, joukkue pystyy kaatamaan kenet tahansa. Keskinäiset pelit Dickeniä vastaan kauden aikana menivät HIFK:lle. Kaksi kertaa pisteet matkasivat kallioon ja kerran ne tasattiin. Kolmen pelin maalierotus oli +5 HIFK:lle, joten marginaalit olivat pieniä.

HIFK:n hyökkäyspeli nojaa nuoren pelinrakentaja Joel Hagströmin johtamiin ajoihin, joissa haetaan vahvaa painetta ja isoja liikkeitä ja ristiinajoja. Näillä liikkeillä haetaan paikkoja joko joukkueen isoille viivapelaajille (Vicktor Grönmark & Nicolas Reenpää), oikeakätisille heittokoneille (Andre Udd & Oskari Suopajärvi), tai oikean puolen pallotaitureille (Rui Rolo & Vladimir Knopinskii). Puolustuksessa joukkue luottaa kokoon ja erinomaisen kauden tähän asti pelanneeseen maalivahtiin Martin Börjesiin.

Runkosarjassa tähtirintojen tehokkainta antia olivat viimemainitut oikean puolen taiturit, eli Rolo (114 maalia) ja Knopinskii (113 maalia). Näiden herrojen kurissa pitäminen tulee olla Dickenin prioriteettien kärjessä, jos voitoista mielitään pelata.

Kotijoukkue Dicken lähtee ottelusarjaan hyvistä asemista. Joukkueen peli on kehittynyt läpi kauden ja jotta HIFK mielitään kaataa, niin sen täytyy kehittyä myös jokaisessa puolivälieräsarjan ottelussa. Joukkueen peli otti isoimmat kehitysaskeleet, kun ennen joulua joukkueeseen liittynyt Serhii Dubovyk ja koko alkukauden sivussa ollut virolainen viivajätti Armi Pärt alkoivat löytää yhteisen sävelen puolustuksessa. Yhteensä reilut neljä metriä ja parisataa kiloa Virolais-Ukrainalaista yhteistyötä aiheuttavat päänvaivaa jokaiselle joukkueelle. Lisäksi muurin takana operoiva maalivahti Bogdan Klepa on osoittanut oivaa kevätkuntoa. Näiden kolmen herran on onnistuttava puolustuksessa, jotta HIFK:n punakone saadaan kuuriin.

Joukkueen peli on myös kehittynyt hyökkäyksessä. Maltti viedä erilaiset ajopelit ”loppuun” on kehittynyt. Alkukaudesta joukkueen tehot olivat pitkälti mahtikauden pelanneen Benjamin Peitsaron (168 maalia) hartioilla, mutta nyt päivien pidentyessä joukkueen hyökkäyksen johtaja Benny Broman on löytänyt tehoja myös Dubovykin, Pärtin ja nuoren Arne Berglundin suunnasta. Lisäksi kokeneet laitapelaajat Joacim Broman ja Roni Syrjälä tarjoavat hyvän vaihtoehdon, jos pallo näiltä heittokoneilta päätyy laitoihin asti. Monipuolisuus ja maltti hyökkäyksessä ovatkin tiukan puolustuksen ohella tärkeimmät avaimet HIFK:n kaatamiseen.

Viimevuonna joukkueet kohtasivat samaisessa vaiheessa. Tuolloin Dicken vei ehkä jopa monien yllätykseksi sarjan puhtaasti 3-0. Tämä lisää takuulla taistelutahtoa HIFK:n leirissä ja odotettavissa hurjasti taistelevat tähtirinnat. Tänä vuonna kumpikaan joukkue ei voi viedä sarjaa otteluvoitoin 3-0, koska liitto on päättänyt lyhentää puolivälieräsarjoja. Nyt kaksi voittoa riittää, joten marginaalit vihreiden varalle ovat entistä pienemmät.

Nyt jos koskaan kaikki tuki joukkueelle on tarpeen! Vedä siis punaista päälle ja tule kannustamaan joukkue semifinaaleihin!

Otteluaikataulut ovat seuraavat:

  1. Puolivälierä: HIFK – Dicken Torstaina 21.3 klo 19.30 Helsingin Urheilutalolla
  2. Puolivälierä: Dicken – HIFK Sunnuntaina 24.3 klo 16.20 Pirkkolassa
  3. Puolivälierä (tarvittaessa): HIFK – Dicken Keskiviikkona 27.3 klo 20 Helsingin Urheilutalolla

Liput (15€ / 10€) sunnuntain otteluun kannattaa ostaa hyvissä ajoin. Odotettavissa on, että tupa tulee täyttymään. Helpoiten varmistat paikkasi Pirkkolaan ostamalla liput tämän linkin kautta https://shop.dicken.fi/category/35/herrmatcher-msm-och-cupintradesbiljetter-sasongen-2023-24

Jos et pääse paikalle, niin voit myös katso kaikki puolivälierät Handis TV:n kautta osoitteessa https://handis.tv/dicken

 

Back to Top