HC West steget före trots pigg inledning av Dicken

14.12.2011

HC West steget före trots pigg inledning av Dicken 

HC West - Dicken 34 - 20 (16 - 10)

Två trötta lag mötte varandra i sista matcherna före julpausen. Tre matcher för vardera laget inom fem dagar är nog ingenting handbollsförbundet skall ta med sig inför nästa års säsongplanering. HC West verkade totalt omotiverade efter att ha tömt hela laddningen för höstsäsongen i föregående match mot HIFK som laget totalt krossade. Dicken igen var tvunget att möblera om ordentligt i laguppställningen då såren från veckoslutets matcher läktes.

Dickens unga garde kommenderades in på plan och starten var faktiskt mycket bra då Dicken gick upp i ledning 4-2 och ännu hade 6-6 då Ben Weber blev utvisad med matchens första kvart spelad. Skytten Christoffer Modig fortsätter att imponera då han får chansen och stod för tre högklassiga mål i full fart samt en vacker framspelning till Weber på linjen. I Dicken-målet fick även Mikael Mäkelä en fin start på matchen. Defensivt har Dicken haft svårt att riktigt hitta den rätta inställningen trots stundvis bra försvar. Precis som Cocks i föregående match kunde West dra ifrån till 16-10 pausledning primärt pga klara siffror under Dickens två utvisningar. I andra halvlek öppnade Dicken bättre genom Webers två mål och marginalen minskade till 16-12 men efter detta tröt orken och West kunde sin vana trogen springa ifrån till slutresultatet 34-20.

Joona Hertola i West belönades helt korrekt till matchens bästa spelare. Hertola gjorde mål precis när han ville och kunde genom fina spärrar hjälpa West skyttarna till lätta lägen. Hertola var alldeles för stark och alldeles för rutinerad för dagens Dicken-försvar. Dessutom ledde han ypperligt West försvar som småningom såg till att Dicken ej längre kom åt att avsluta från mitten. I målet skötte Patrik Roslander sig fint igen och anfallsmässigt visade Richard Sunberg att han har tyngd och fysik att utmana och segra i situationer man mot man. Joachim Broman på vänster yttern hade ej många lägen men de som uppstod lade han otroligt rutinerat in bakom Mäkelä.

Slutresultatet var givetvis inget att jubla över i Dicken-lägret men både West och Cocks-matchen visade att laget har duktiga juniorer som bör få möjligheten att hoppa in och avlasta de mera rutinerade spelarna i matcherna. Axel Aspelin som gjorde sin debut och sitt första mål i högsta serien är en mycket intressant spelare som Dickens tränare garanterat hoppas på att hittade gnistan inför vårsäsongen. Modig behövs absolut offensivt men måste efter några fina matcher framåt jobba hårt på det defensiva spelet för att ännu bättre kunna hjälpa laget. Av de “äldre” spelarna lyckades Weber utmärkt hitta luckor i West-försvaret medan Timmy Thor återigen visade att han börjar hitta formen efter sin skada. Dickens spelare såg mycket gladare ut i höstens två sista matcher trots förlusterna och det beror helt klart på att flera spelare fick möjlighet att spela med en positiv effekt på helheten.

West gratuleras för en suverän höstsäsong och laget har en lång väntan på vårens riktiga matcher. Dicken hoppas på att julpausen läker skadorna och ser givetvis fram emot att få med Max Knuts på heltid efter ett år i armén. Dicken startade säsongen mycket övertygande och visade att laget nu kan kämpa om en plats i slutspelet. Det unga laget fick dock några motgångar för mycket som småningom ledde till en tung period och flera förluster i rad som följd. Våren blir intressant för kampen om sista platsen i slutspelet blir stenhård mellan ÅIFK, Dicken och BK-46.

Dicken önskar alla god jul och tackar publiken som glädjande börjar hitta till Dickens hemmamatcher i Britas.

 

HC West maalintekjiät:


Benny Broman 2
Joona Hertola 6
Sami Silfver 3
Benjamin Olsson 1
Richard Sundberg 7
Joona Raerinne 4
Joacim Broman 5
Fredrik Forss 2
Sam Kihlstedt 1
Ander Genberg 3

Dicken maalintekijät:

Ben Weber 5
Timmy Thor 5
Christoffer Modig 3
Joachim Björnström 2
Valdar Noodla 2
Jukka Kamula 1
Anton Remy 1
Axel Aspelin 1

Dicken, Thomas Lindström:
"Aloitus oli lupaava, tahtotila oli hyvä ja pojat taistelivat mallikkaasti. Ihan loppuun asti ei jaksettu tänään. ."

HC West, Mikael Källman
"Kankean alun jälkeen pääsimme vauhtiin. Nyt mennään rauhallisin mielin joulun viettoon, harjottelut unohtamatta."

HC West, Joona Hertola
"Helpohko voitto. Hyvää joulua "

*** Joona Hertola HC West
** Richard Sundberg HC West
* Patrik Roslander HC West
 

Back to Top