Resedagbok från Norden Cup 2022 - B-flickor

FB IMG 1672487857260Måndag 26.12:
På annandag jul träffades vi alla på flygfältet klockan 16 för att flyga iväg mot Göteborg och Norden Cup i ett litet propellerplan. Efter att i landat på Landvetters flygfält i Göteborg fick vi busstransport till hotellet, Scandic Opalen. Vi checkade in och fick våra rum, efter vilket vi åt en väldigt god middag på hotellet. Klockan var redan mycket så alla gick till sina rum för att ordna upp saker samt sova. Vi alla flickor var mycket trötta efter en hektisk och lång dag, och imorgon skulle turneringen börja så vi ville vara utvilade inför vår första match.

 Tisdag 27.12:
Morgonen startade med ett gott och mättande morgonmål på hotellet. Vi tog en kort promenad efter frukosten för att få frisk luft, och sedan var det redan dags för lunch. Efter lunchen var det dags för vår första match mot tuffa norska Kolbotn IL, som slutade med en 19-14 vinst till oss! Vi kände oss lättade då vi började turneringen med en vinst. Till näst var det dags att igen tanka mat inför dagens sista match, som spelades mot Tyresö från Stockholm. Nu lyckades vi inte riktigt nå vår egen nivå i denna match, men orkade ändå kämpa oss till en knapp förlust på bara ett mål. Vi flickor var inte riktigt nöjda med vår prestation, men vi siktar våra blickar framåt mot morgondagen där vi möter de två sista lagen i vår grupp.

Onsdag 28.12:
Idag vaknade vi klockan 8 för att hinna äta ett bra morgonmål före vi gav oss i väg för att heja på svenska Skuru IK:s B-flickor där vår gamla lagkompis spelar. Efter matchen var det dags för lunch. Efter lunchen bar det i väg med buss till Kärra sporthall där vi skulle spela dagens första match mot norska Njård. Efter en tuff match, där vi verkligen visade upp den kämparanda som det skrevs mycket om på Nordens Cups sidor, segrade vi med siffrorna 22-19. Efter matchen tog vi bussen tillbaka till hotellet och gick efter det för att äta en tidig middag i närliggande Burgårdens Gymnasium. Efter middagen var det dags för match mot Kärra HF. Efter en riktigt bra match vann vi med de ganska så klara siffrorna 27-16. Efter matchen gick vi för att äta pizza och pasta på restaurang Angelos nära vårt hotell. Efter en lång dag kom vi tillbaka till hotellet för att duscha och sedan gå och sova.

Torsdag 29.12: 
Dagen började med härlig och sen frukost på hotellet, efter det hade vi fritid och vilade på rummet. Klockan 13:00 hade vi kvartsfinal mot Skövde och vann 23-20! Efter det var det dags för en god lunch på Burgårdens Gymnasium. Före middagen tittade vi ännu på GrIFK:s B-pojkarnas match. Middagen bestod av köttbullar och potatis, och var just vad vi behövde före vår semifinalmatch mot norska Sarpsborg. Det norska laget visade sig vara ett mycket tufft motstånd, och vi fick nog ta i med all den finska sisun vi bara kunde för att stå emot denna motståndare. Hela matchen var väldigt händelserik och spännande, och vi gick genom hela matchen med mycket små målskillnader. Helt i slutet av matchen spelade vi dessutom fyra mot sex efter ett par utkörningar för vårt lag, men vi stod på oss och lyckades hålla huvudet kallt. Matchen var faktiskt så pass jämn att den slutade med vårt vinstmål i sista sekunden! Som vår tränare Stumbe sade så räcker matchen exakt 50 minuter, och varje sekund är viktig att man spelar fullt ut. Denna vinst betydde att vi som första finska B-lag någonsin kom till finalen i Norden Cup! Som belöning för vårt hårda arbete bjöds vi på mocktails och smått ätbart i hotellets konferensrum av vår målvakts mamma, som fyllde 50 samma dag. Det var kul att kunna ge henne en så bra födelsedagspresent ☺. Lamporna släcktes ca 23:00 och vi började ladda inför morgondagens final. Väldigt rolig dag!

FB IMG 1672487852627Fredag 30.12:
Vi började fredagen med ett gott morgonmål klockan 9:15. Efter morgonmålet packade vi ihop våra väskor, chillade en stund och laddade inför finalen. Vi lämnade våra väskor på hotellet och gick sedan iväg på lunch.  Vi kom till hallen i god tid före vår match b.la för att heja på vår älskade gamla lagkamrat Coco och hennes Skuru som kämpade om bronset mot norska Sarpsborg. Stämningen var förväntansfull och pirrig.

Efter bronsmatchens första halvlek började vi ladda inför vår egen final mot norska Stavanger. Vi gick ut på en kort lenkki för att få lite frisk luft och för att få i gång oss. Efter det förberedde vi oss med en bra uppvärmning med bra fiilismusik i bakgrunden.

Med fjärilar i magen sprang vi in på planen med en full läktare och sjöng vår nationalsång. Matchen började direkt tufft med hård fart. Vi höll oss bra med i början och kämpade tillsammans. Med en bra hejarklack i publiken hölls vår energi och kämpaglöd uppe hela tiden. Tyvärr räckte det inte helt till slut, men vi var ändå nöjda och stolta över hela laget och vår insats i Norden Cup när vi for hem med silver runt halsen och en fin pokal i handen.

Efter prisutdelningen var det dags att dra hemåt. Vi for till hotellet och tog våra väskor för att sedan fara till flygplatsen med buss. På flygplatsen checkade vi in våra väskor och åt sedan en välförtjänt måltid på Max. Vi tog flyget hem till Helsingfors sent på kvällen och möttes där av en applåd och rosor av våra stolta föräldrar. Det har varit en väldigt lärorik och spännande resa som vi alla är väldigt tacksamma för!

 

Back to Top