Dicken Island Girls

IMG 20191005 WA0005Lagledaren Anna Lindahl berättar att idén till Island Girls föddes då Island Boys grundades för några år sedan. Hennes idé var att grunda Island Gilrs efter hon är färdig med hennes elitsatsning, dvs om många år (red.anm.). Då det var en del av hennes f.d. lagkompisar i Dicken damer som slutat blev det aktuellt att inleda verksamheten tidigare än planerad. Anna fick nöjet att bli lagledare och coach vid sidan om spel som lagkapten i Dickens damlag.

 

Målsättningen med laget är att få sådana spelare tillbaks till handbollen som slutat för några år sedan. Naturligtvis är det viktigaste att ha roligt och spela. Laget tränar en gång / vecka i anrika Brunakärr. Efter sommaren kom träningarna igång i början av september. De flesta av spelarna är f.d. damspelare i Dicken och födda under första halvan av -90 talet.

Första matchen spelades dock inte i Bruna, utan hemma hos Dicken Akademi i Britas som är naturligtvis hyfsat bekant för Ö flickorna. Dicken Akademi består av närmast A-juniorer och några vuxna, men tack vare att många A-juniorer har tagit de platser som Island Girls lämnat efter sig i damlaget är även de äldre B-juniorerna med. I denna match var Akademi spelarna födda huvudsakligen 2002 och 2003.

Matchen blev en jämn drabbning där båda lagen ledde turvis, men Island Girls kunde ännu bärga segern i sin första match med siffrorna 26-29. Lagkapten Karolina Nylund som spelade i damlaget ännu i våras sade att det var roligt att spela med både gamla lagkompisar och några helt nya spelare. Hon var positivt överraskad att samspelat fungerade så bra trots ganska få träningar tillsammans. Anna tyckte att det var härligt att se hur alla njöt av att spela handis igen. Då det var 15minuter kvar av matchen och det var jämnt märkte man nog att tävlingsinsikten inte försvunnit trots att huvudsaken är att ha kiva tillsammans.

20191004 213420Akademispelarna Moa och Helen tyckte att det var bra stämning och rätt så jämn match. Fint också att spela mot f.d. damspelare. Bra övning och rolig upplevelse. Akademilagets tränare Stumbe var nöjd med matchen och vad den gav åt våra spelare. Det var stort för våra unga spelare att få spela mot dessa ”gamla” Dickeniter, men ingen nervositet visades under matchen. Helt enkelt en perfekt start på säsongen för Akademin. Lagledaren Nunne var överraskad att de unga klarade sig så fint och att de kunde spela utan att visa en alltför stor respekt. Lite bråttom blev det nog i försvaret då backlinan Bettan, Lina och Sessi med Pia-Stina på M6 var på plan samtidigt.

Som en liten krydda kan konstateras att Coach Anna fick en varning då domarna skickade en skrattande Sessi till byte för att tejpa spännen. IG hade dessutom en formidabel hejaklack då Dickens damlag bar ut trummorna för att heja på sina forna lagkamrater.

Back to Top