Sommaren skall inte endast handla om träning – Paaki Roslander

paakiEfter förra årets bittra finalförlust så tog det en tid före man fick tillbaka träningsmotivationen. Men när man väl började tänka på saken så var vi mycket närmare än vad vi var för 2 år sedan så jag använde det för att få tillbaka motivationen. När man sedan kommer in i sommartränings rutinerna så gick det mycket lätt. De två första veckorna är alltid dom svåraste, det tar sjukt överallt och kroppen är inte riktigt van vid att köra många fysikpass i veckan. Men när man sedan kommer över tröskeln så blir sommarträningen hur roligt som helst. Vi har jobbat mycket med rörlighet under sommaren vilket jag som målvakt är mycket tacksam för. Handboll är inte bara om styrka och uthållighet.

Läs mer...

Mäkelän kesään kuului leireily ja kuntoutus

mikke-makelaKausi loppui ja kesätreenit alkoivat eli lajitreeni jätettiin vähemmälle ja keskityttiin fysiikkaan. Treeneissä oli monipuolisesti voimaharjoittelua koko kropalla ja kesällä tuli myös paljon juostua. Juhannuksen lähestyessä lähdin käymään Kroatiassa maalivahtileirillä, josta jäi käteen paljon.

Läs mer...

Kaptenens hälsning

joacim-bromanInför säsongen 2014-2015 har Dickens herrlag förberett sig hela sommaren med träningar. Trots skador från tidigare har hela laget samlats och tränat bra med hjälp av tränare Björn Monberg och Dextras läkare Petri Helenius. Herrlaget har också fått hjälp av KeMed Sport för att garantera varje spelares individuella framgång. Som kapten för representationslaget har jag sett en stadig utveckling i Dickens förening och Herrlag. Föreningen stärks hela tiden i form av nya lovande juniorer, nya samarbetspartners och människor som jobbar för att stärka Dickens familj. Herrlaget har förstärkts av några yngre spelare, Joel Ahlgren från Akilles och Johan Gripenberg som vuxit upp inom föreningens juniorlag och nu är färdig för spel i SM-liigan. Dickens Herrlag välkomnar båda två.

Läs mer...

Miten tässä näin kävi? –Tomi Kurppa

tomi-kurppaLöysin omaksi yllätyksekseni itseni taas hikoilemassa joukkueen kesäharjoituksista.  Miten tässä näin kävi, minunhan piti jo lopettaa käsipallo kaksi vuotta sitten? Lopettaminen kuulostaa helpolta, mutta ei ole sitä. Elämään jää iso aukko kun on 30 vuotta tottunut siihen, että lähes joka päivään kuuluu 2 tuntia ohjattua liikuntaa samanhenkisessä seurassa. Aika nopeasti myös huomaa, että lenkin juokseminen ja puntilla käyminen ei ole yhtä hauskaa eikä yhtä tehokasta kun harjoittelu joukkueen kanssa.

Läs mer...

Bennys sommarträning 2014

benny-mot-cocksSommarträningarna är alltid svåra att köra igång med, eftersom man ännu känner av den gångna säsongen, och så var läget även i år när vi började träna med laget. Träningarna var varierande men ändå baserade på fysikträning.

Till sommaren hör även en paus från den kollektiva träningen när alla får träna på egenhand. Vi fick träningsprogram som man skulle följa i både löpning och gymträning och sedan var det på allas egna ansvar att också utföra träningen. Min egen sommarträning var mycket baserad på styrketräning och fokusen var på att få mera balans i kroppen och mycket benträning.

Läs mer...

Back to Top