Röd & Blå 2016

IMG 7902Dicken ordnade för första gången ett föreningsläger i Kisakallio 16-18.9. Lägret som går under namnet Röd&Blå är ett förnyat koncept där man slagit ihop två tidigare lägerhelheter till ett storläger: det tidigare Röd&Blå-lägret som i 10 år ordnats i början av augusti i Pajulahti och lagens säsongläger som ordnats olika veckoslut under vintern i Solvalla.

Målsättningen vara att kombinera de bästa delarna från de tidigare lägren, dvs gemenskapen, klubbkänslan och föreningsledda aktiviteter från Röd&Blå och de mer lagindelade träningarna från Solvalla-lägren. 

 

I årets läger deltog C02-D05-juniorerna fredag till söndag och E06-F07-juniorerna lördag till söndag. Totalt var det över 200 Dicken-juniorer som såg till att det var full rulle i Kisakallio hela helgen. Det bjöds på bollträningar i två olika hallar, fysikpass, övningar i gruppdynamik, instruktioner i löpteknik, spurt- och hopptester, men också mer lättsamt program som beachhandboll, bastu och frisbeegolf samt andra akitviteter mellan passen. 

Feedbacken har varit positiv och det verkar som detta nya koncept var uppskattat. Med tanke på att detta var första gången lägret ordnades, rullade programmet på bra och det verkade som alla lag trivdes och hade ett lyckat veckoslut. Vi är även nöjda med Kisakallio som ny lägerplats. Allt löpte på bra, stället är kompakt och det är nära till allt. Maten var god och det gick bra att få ihop alla rörliga delar i ett stort pussel, där alla olika gruppers program skulle fås ihop till en fungerande helhet. Vi lärde oss naturligtvis massor och det finns en del som kan förbättras lite till nästa år, men på det stora hela verkar det som förnyelsen av Röd&Blå har tagits emot väl. Kommande år kanske vi ännu kan utveckla samarbetet mellan lagen ytterligare i form av lite fler gemensamma aktiviteter mellan lagen, men framtiden får visa hur lägret utvecklas.

 

IMG 7882 IMG 7883 IMG 7886 IMG 7890 IMG 7896 IMG 7899 IMG 7902 IMG 7906 IMG 7907 IMG 7940 IMG 7945 IMG 7946

 

Back to Top