Röd & Blå 4.-7.8.2011 -Pajulahti

Röd & Blå 4.-7.8.2011 -Pajulahti 

Tämän vuotinen Dickenin nuorimmille junnuille tarkoitettu suurleiri järjestettiin nyt jo kuudentenä vuotena peräkkäin, leiripaikka oli entuudestaan tuttu Pajulahden urheiluopisto. Leiriläiset olivat  -97 – 00 syntyneitä tyttöjä ja poikia. Valmentajia oli mukana 8. Matkat Pajulahteen ja takaisin tehtiin tuttuun tyyliin yhteisillä tilausbusseilla.

Tänä vuonna saatiin jännittää leirille lähtöä aivan viimeiselle päivälle, johtuen leiriviikon alussa Pajulahdessa olleeseen vatsaepidemiaan, tai niin kuin tiedotusvälineet sen ”myivät” lukijoilleen. Onneksi kyse oli oli kuitenkin yhdestä pilaantuneesta ruoasta joka sairastutti 60-70 leiriläistä muutama päivä ennen leiriämme. Leirille saapuessamme ei vielä ollut varmuutta mistä oli kyse ja tämän johdosta käsien pesu ja desinfiointi kuului aktiivisesti päiväohjelmaan. Tästä tuli mieleen muutama vuosi taaksepäin kun sikainfluenssaan pelättiin. Pelko tarttuvasta vatsataudista oli kuitenkin ja onneksi turhaa sillä siitä ei ollut kysymys.

Leirille osallistuminen oli tällä kertaa keskinkertainen. Viime hetkien sairastelut pudottivat 7-8 pelaajaa, vanhempien ikäluokkien päällekkäiset rippileirit sekä aivan nuorimpien joukkueiden täysi poissaolo jättivät leirille paljon tilaa. Tähän nuorimpien osallistumisrohkeuteen toivotaan muutoksia jatkossa. Kyllä 10-11 vuotias pärjää jo muutaman yön poissa kotoa. Tänä vuonna mukana oli 65 junioria joista tyttöjä oli 43 ja poikia 22.. Juniorit jaettiin edellisvuosien tapaan neljään ryhmään pitkälti ikäluokkien ja tason mukaan. Leiriohjelma oli perinteinen. Jokaisena päivänä treenattiin sisähalleissa käsistä, opeteltiin venyttelemään oikein sekä valmistautumaan harjoitteisiin sekä tietysti pelattiin hiekalla Beach-handista. Fysiikkatesti (nopeus, kestävyys, voima) toteutettiin edelleen samanlaisena kuin viitenä edellisenäkin leirivuotena. Omien tulosten parantaminen sekä bonuksena jätski-palkinto (jos tulos erityisen hyvä) motivoivat junnuja yrittämään parastaan. Laadukkaiden ruokailujen ja treenien välissä oli myös omaa vapaata aikaa.

Leiri onnistui jälleen kerran todella hyvin. Leiripalaute oli edelleen hyvä, vaikkakin vanhemmilla pojilla oli vaikeuksia vastata kysymyksiin tosissaan. Harvoja miinuksia mitä palautteista saatiin, oli aamulenkit, mitkä olivat joidenkin nuorten urheilija-alkujen mielestä turhia.. Nukkumaanmeno-ajat, varhaiset herätykset aamulenkkeineen kuuluvat kuitenkin leiriarkeen ja niihinkin totuttiin. Tietysti kesärytmistä siirtyminen leirille on suuri muutos. Leirin tavoitteina olivat mm. hauska, urheilullinen yhdessäolo käsipallon merkeissä sekä saada kesätauon jälkeen paljon pallotuntumaa alkavaa kautta ajatellen. Tavoitteissa myös onnistuttiin. Pelaajat tutustuivat toisiinsa, tasokkaat harjoitukset sekä hauska yhdessäolo loivat Dicken-henkeä tulevaisuuteen. Palloharjoitukset olivat hyvin suunnitellut ja riittävän haastavat ja antoivat varmasti junnuille paljon. Tästä erityisesti kiitos Lalalle. Fyssatreeneissä opeteltiin mm. venyttelemään ja tekemään fyysisiä suorituksia teknisesti oikein. Beach-handis oli virkistävä harjoite jota oli mukava pelata ulkona ja hiekalla. Kaiken kaikkiaan junnut tsemppasivat esimerkillisesti läpi leirin vaikka väsymys painoikin kropassa. Perinteiset ongelmat nukkumaanmenossa (etenkin ensimmäisenä yönä) ja iltasyöminen huoneissa (karkit..) näkyivät jälleen. Niistä taitaa olla mahdoton päästä eroon. Mukavia muistoja jäi varmasti kaikille aurinkoisten leiripäivien lisäksi grilli-illasta kun saatiin valvoakin hiukan myöhempään ja olla vapaasti vanhojen ja uusien kavereiden kanssa. Leirin ajankohta on hyvä, sillä junnut saavat kesätauon jälkeen mahtavan startin uuteen pelikauteen ja vielä hauskanpidon merkeissä.

Leirin ”ELIT”. Tänä vuonna leirin valmentajat valitsivat 3 pelaajaa jokaisesta ryhmästä. Leirin-ELIT” pelaajaksi valitut osoittivat erinomaista asennetta harjoituksissa sekä toivat omalla käytöksellään positiivista energiaa muihin leiriläisiin. Kyse ei ole siis parhaan pelaajan palkinnosta vaan esimerkillisestä toiminnasta. Jatkossakin, tulevilla leireillä, tullaan leiriläisten joukosta poimimaan ELIT-pelaajat. Tänä vuonna tämän kunnian saivat; Arthur ja Jesper (1. ryhmä), Robin, Axel, Alexandra K. ja Saga (2. ryhmä), Bobo, Joar ja Anttu (3. ryhmä), Beata, Axel ja Lisa (4. ryhmä).

Dickenin junnuleiri-tulevaisuus huolettaa kahdessa mielessä. Uusia, etenkin nuorien joukkueiden valmentajia on ollut vaikea saada mukaan vaikka leirillä on omia pelaajia. Jotta jatkossakin, vuosien kuluttua, olisi leiritoiminta hengissä, on uusien valmentajien astuttava esiin. Tämän vuoden leirin valmentajista vain kaksi oli valmentaja-isiä, loput mukana täysin vapaaehtoisvoimin, näin tuskin jatkuu loputtomiin. Lisätietoja leirivalmentajan toimenkuvasta annan mielelläni.

Edelleen joka vuonna tulisi saada mukaan kyseisen leirivuoden nuorin ikäluokka. Ensi vuonna se on 2002 syntyneet. Tätä silmällä pitäen voisivat -02 joukkueiden joukkueenjohtajat ja valmentajat ottaa asian esille jo hyvissä ajoin kauden aikana jottei keväällä asia mene ohitse. Seuran tavoitteena on se että junnuleiri kuuluu joukkueiden kausiohjelmaan, ihan kuten tietyt turnaukset ja kevään päätösjuhlatkin.

Suurkiitos kaikille valmentajille (Lala, Jouni, Göran, Fjomppa, Pia, Jessica ja Sessi) jotka todella hoitivat tehtävänsä hienosti ja esimerkillisellä innolla. Näissä merkeissä (Röd & Blå 2012) tavataan ensi vuonna Pajulahdessa, eli 02.–05.08.2012, laittakaapa päivämäärä kalenteriin jo nyt!

Heja Dicken!

Markku Enström
Leirinjohtaja

Back to Top