Cocks avgjorde i andra halvlek under Dickens utvisningar

11.12.2011

Dicken - Cocks 26 - 35 (13 - 16)

Dicken såg laddade ut under uppvärmningen inför matchstart mot Cocks efter den snöpliga förlusten 20 timmar tidigare mot Akilles. Trots detta så fungerade ingenting i inledningen utan Cocks bokstavligen körde över Dicken under ledning av skytten Gheorge Safronii och målvakten Tomislav Milinkovic. 0-7 stod det på tavlan efter 6 minuter då Dicken äntligen insåg att matchen hade börjat.

Dicken fick helt annan fart på spelet då fingerskadade Valdar Noodla bytes in efter den olyckliga starten. Med Timmy Thor, Noodla och Philip Ahlgren i aktivaste roller kunde Dicken småningom knappa in på Cocks försprång. Dickens tempo fick ännu en ytterligare växel då tränarna Thomas Lindström och Björn Monnberg bytte in skytten Christoffer Modig. Modig var på ypperligt spelhumör både som avslutare och framspelare och vid 24 minuter spelat stod det plötsligt 13-14 på tavlan. Dicken lyckade ej trots en två minuters utvisning på Cocks Antti Rogenbau fortsätta med den fina upphämtningen utan tvingades till pausvila i tremåls underläge 13-16.

Dicken inledde andra halvlek med bra självförtroende och kunde igen knappa in försprånget till ett mål eller 17-18 genom mål av Noodla, Modig, Max Knuts och Anton Remy. Då Safronii i detta läge blev utvisad fick Dicken för andra gången i matchen möjligheten att med en man mer jämna ut och kanske gå upp i ledning. Dicken föll dock på dessa specialsituationer för Cocks vann underläget med 3-1. Modig och Thor gav ännu Dicken en chans genom snygga mål ända tills matchen fick sitt definitiv avgörande då Thor vid läget 19-21 tog två utvisningar i följld. Cocks vann dessa utvisningar med 5-0 och matchen var över. Antti Rogenbau på linjen tillsammans med Ville Viljanen var otroligt effektiva under specialsituationerna då matchen avgjordes. Cocks vann dessa specialsituationer med totalt 8-1 i andra halvlek och då är det ganska klart var skillnaden mellan lagen idag slutligen fanns.

Dicken måste dock få ett stort plus för att laget ej gav upp efter den katastrofala inledningen. Cocks tränare Toni Kallio hade antagligen rätt då han ansåg att Dicken tvingades använda otroligt mycket energi då laget steg från 0-7 till 17-18. Tillägger man ännu att Dicken endast fick vila 20 timmar efter matchen på lördag mot Akilles och Cocks spelade sin match på fredag så är det mycket möjligt att Dicken helt enkelt inte hade krafter att jämna ut och springa förbi.

Dickens tränare Lindström, Monnberg och John Hollfast coachade nu mycket aktivare genom att använda nästan hela materialet och snabbare reagera på olika lägen i matchen. Dicken spelar sista matchen innan julpausen mot suveräna HC West på onsdag i Grankulla. Trots förlusten mot Cocks fanns det mycket positivt att ta med till matchen mot West och speciellt till vårsäsongen då kampen om en plats bland de sex bästa på allvar inleds.

Maalintekijät:

Dicken:

Timmy Thor 7, Max Knuts 5, Christoffer Modig 3, Philip Ahlgren 3, Valdar Noodla 3, Anton Remy 2, Thomas Hollfast 1, Jukka Kamula 1, Ben Weber 1

Cocks:

Georghe Safronii 8, Jani Tuominen 7, Antti Rogenbaum 5, Ville Viljanen 5, Matias Savinainen 5, Ahti Rogenbaum 1, Osmo Tuomi 1, Antti Valo 1, Reima Nieminen 1, Roni Syrjälä 1

3 Lähivakuutustähteä, ottelun vakuuttavin pelaaja: Antti Rogenbau, Cocks
2 Lähivakuutus tähteä: Ville Viljanen, Cocks
1 Lähivakuutus tähti: Valdar Noodla, Dicken

Ottelun vakuuttavimman pelaajan kommentti: Antti Rogenbau, Cocks

Sunnuntai päiväpelit aina vaikeat mutta toisella jaksolla saatiin jalat käyntiin ja varmistettiin voitto hyvällä yhteistyöllä heittäjien ja viivapelaajien välillä.

Dickenin valmentajan kommentti: Thomas Lindström

Tappiosta huolimatta otettiin tänään askel oikeaan suuntaan eiliseen Akilles peliin verrattuna. Huonon alun jälkeen pelattiin ajoittain erittäin hyviin mutta joukkue ei jaksanut taistella loppuun asti.

Cocksin valmentajan kommentti: Toni Kallio:

0-7 johto alussa on todella harvinaista käsipallossa ja ratkaisi todennäköisesti sittenkin ottelun koska Dickenin kova takaajo verotti isäntien voimia. Pystyimme viimeisen vartin aikana loppujen lopuksi aika helposti varmistamaan kaksi pistettä.