Kausi ohi, katseet tulevaan

345639346 718026983395181 4106013549843779405 nNaisten kausi päättyi Dickenin pettymykseen Granin viedessä finaalisarjan otteluvoitoin 3-1. Dicken aloitti sarjan vaisusti ja Grani hyödynsi tilaisuuden viemällä kaksi ensimäistä peliä. Kolmannessa ottelussa Dicken oli taas niskan päällä ottaen selvän voiton. Neljännessäkin pelissä näytti siltä, että mennään viidenteen peliin Dickenin johtaessa jo 7 maalilla ottelun toisella puoliajalla. Grani kuitenkin punnersi rinnalle ja lopulta ohi mestariksi. Onnittelut Kauniaisiin, olitte mestaruuden arvoisia!

Oliko kausi sitten pettymys? Ei ollut. Alkuvuodesta juhlittiin cup-mestaruutta ja nyt SM-sarjassa oltiin suomen toiseksi paras joukkue. Tietysti kun kulta olisi ollut voitettavissa voidaan ajatella, että hopea on pettymys. Menneellä kaudella tehtiin myös historiaa, naisten ottaessa kaikkien aikojen ensimmäisen voittonsa euro-kentillä!

Dickenin nykyhetken naiskäsipallo nousi takaisin pääsarjatasolle divarista vuonna 2011 juniorijoukkueella joka samaisena keväänä juhli A-junioreiden mestaruutta. Pari ensimmäistä kautta totuteltiin pääsarjatason asettamiin vaatimuksiin harjoittelusta sekä otteluista. Kaudella 2012-2013 Dicken hävisi välierän Granille  viidennessä ratkaisevassa ottelussa viime sekunnin maalilla. Seuraavana kautena pelattiin jo finaalissa häviten  HIFK:lle. Keväällä 2015 juhlittiinkin jo suomen mestaruutta, kuten myös 2016, 2017 ja 2018. Vuonna 2019 jäimme hopealle ja 2020 kausi keskeytyi koronan vuoksi. Kausina 2021 ja 2022 Dicken vei taas mestaruuden. Melkoista menestystä on siis joukkue nauttinut näinä vuosina!

Tulevaan kauteen on luvassa uusia tuulia. Omat B-A-juniorimme ovat ikäluokkansa kärkeä ja heitä tullaan  nostamaan edustusjoukkueeseen ja näin ottamaan uusia kehitysaskeleitä kohti aikuisten huippua. Jotain lopettamisiakin nähtäneen opiskeluiden tai työn tai motivaation takia. Nämä syyt ovat hyvin ymmärrettäviä, pelaajien kun on ajateltava myös omaa tulevaisuuttaan. Käsipallolla kun ei vain suomessa elä.

Valmennus ei sen sijaan muutu. Thomas ”Stumbe” Lindström jatkaa ykkös-coachina ja Jouni ”Ade” Ahlroth kakkosena.

Tulevana kautena Dicken osallistuu myös Baltian-Liigaan. Tämä onkin mainio piristysruiske pelaajille naisten SM-sarjan ollessa kovin harvalukuinen joukkueiden osalta.

Nyt on pieni breikki pelaajille paikallaan ja sitten kesätreenejä kohti!

Kiitos kaudesta pelaajille, kuten myös joukkueen uskollisille tukijoille sekä mahtavalle kotiyleisöllemme! 

Make, Geeäm

Back to Top