11 vuotta edellisestä mitalista, 14 vuotta edellisistä SM-Finaaleista

Jokavuotiset Play-off peliviikot ovat rankkoja niin pelaajille, valmentajille, taustajoukoille kuin katsojillekin. Kun otteluita pelataan 1-3 päivän välein, nousee esille koko kauden aikana tehdyt asiat, henkinen kestäminen sekä joukkueen muuntautumiskyky vastustajan erilaisiin pelitapoihin. Peliä, videota, treeniä, peliä, videota, treeniä jaksotus toistuu joukkueella päivästä toiseen. Raskasta, mutta tällaisina hetkinä erittäin antoisaa.

 

Mennyt välieräsarja oli tasainen ja Siuntio antoi loistavaa vastusta peli toisensa jälkeen. Ottelusarjan edetessä saimme kuitenkin heidän hyökkäyksen kuviot ja yksittäisten pelaajien ensisijaiset ratkaisumahdollisuudet pääsääntöisesti luettua pois ja varsinkin viimeisessä ottelussa, ensimmäisen erän vain 6 päästettyä maalia olivat puolustuksen ja maalivahdin yhteistyön loistava lopputulos.

Viimeiseen otteluun lähtiessä puhuimme miten paljon tässä sarjassa puolustuksen kautta pelaaminen korostuu ja miten yksittäiset "tyhmät" jäähyt pitää saada pois. Saimme lisättyä jalkatyötä entisestään ja bonuksena ensimmäistä kertaa selvisimme ilman jäähyjä koko 60min ottelun. Lisäksi sovimme että jokainen vastustajan tekemä maali pitää olla niin kovat työn takana että voisimme vaikka itsekin niille taputtaa. Siuntion kaikki 6 maalia ensimmäisellä jaksolla olivatkin kovan työn takana.

Hyökkäyksessä taas painoimme väleihin sillä intensiteetillä että Siuntio joutui rikkomaan paljon ja istua jäähyllä viimeisessä ottelussa peräti 12 minuuttia, tehden sitä kautta oman pelaamisensa suhteellisen vaikeaksi. Nopea pelimme oli heille totaalista myrkkyä ja lisäksi saimme aiemmista peleistä oppineena levitettyä peliämme enemmän myös laitasektorille. Mutta ennenkaikkea hätiköimättömyys, uusien asioiden kokeilu tällaisilla hetkillä ja luja itseluottamus omaan tekemiseen toi meille tärkeän voiton.

Oma pelitapamme ei muuttunut sarjan aikana merkittävästi. Suurin näkyvä tekijä oli pelirauhallisuus henkisellä puolella ja kyky muuttaa ajoja peleissä sen mukaan miten vastustaja sai niitä ratkottua. Lisäksi 60min keskittyminen omaan tekemiseen kahdessa viimeisessä ottelussa oli ratkaisevassa roolissa pelejä voitettaessa. Tämäntasoiset ottelut sytyttävät joukkueen liekkeihin ja pelaajat saavat lisää virtaa loistavista fanijoukoista katsomossa.

Kotiyleisö nousikin suureksi tekijäksi ottelusarjassa. Pirkkolassa oli 311 & 321 katsojaa ja Siuntiossa viimeisessä pelissä 326 katsojaa joista Dicken katsojia kannustuksen perusteella ainakin 200. Kotiyleisö on joukkueelle se tarvittava lisäponnistus ja heidän tuellaan marssimme finaaliin saakka. Tästä suuri kiitos kaikille mukanaolleille ja heidän kyytejään järjestäneille.

Perjantaina on vuorossa taas harjoitukset ja alamme keskittymään tuleviin finaalikoitoksiin. Tietynlainen välietappi on nyt saavutettu ja voimme vapautuneesti pelata finaaleita ja hakea sitä kaikkein kirkkainta mitalia kotiintuomisiksi.

Ottelutulokset:
1. Välierä Dicken - SIF 26-24 (13-10) - otteluvoitot 1-0
2. Välierä SIF - Dicken 33-25 (14-15) - otteluvoitot 1-1
3. Välierä Dicken - SIF 30-23 (14-10) - otteluvoitot 2-1
4. Välierä SIF - Dicken 18-23 (6-12) - otteluvoitot 3-1

Välierien maalintekijät:
Anna Lindholm - 24
Anna Lindahl & Carolina Böckelman - 16
Alexandra Ahlroth - 15
Annika Näräkkä - 11
Betina Lillqvist - 9
Jessika Gammals - 7
Anu Riksman - 3
Alexandra Tallqvist, Hanna-Kaisa Haatainen & Pia-Stina Pitkäjärvi - 1

Välierien tähtipelaajat:
******* Anna Lindholm
*** Alexandra Alroth & Sofia Lindholm
** Anna Lindahl
* Carolina Böckelman

Välierien jäähykuningattaret:
Jessika Gammals - 8min
Betina Lillqvist - 6min
Alexandra Ahlroth & Pia-Stina Pitkäjärvi - 4min
Anu Riksman, Anna Lindahl, Anna Lindhol & Karolina Nylund - 2min

Tilastot ovat aina tilastoja. joukkueena ja kaikkien panoksella pelit voitettiin.

SM-Finaalien aikataulu:
KE 16.4 Urheilutalo HIFK - Dicken
TI 22.4 Pirkkola Dicken - HIFK
TO 24.4 Urheilutalo HIFK - Dicken
(LA 26.4 Pirkkola Dicken - HIFK) tarvittaessa
(MA 28.4 Urheilutalo HIFK - Dicken) tarvittaessa

 

(14.4.2014 lisätty Lauttasaarilehti 16/2014 liiteessä)

Back to Top