Premieringar Dicken 90 år

Årets jubileumsfest ordnades av F08 och deras föräldrar den 4.2.2023 traditionellt på Polisernas Sommarhem på Drumsö. Tack för fina arrangemang.

 

prem1 2023

På Dickens 90 års jubileumsfest utdelades följande förtjänsttecken och vandringspris från handbollsförbundet samt Dicken. Stort grattis till alla premierade!

Dickens Premieringar

Anna Bromans (f.d. Lindahl) spelskjorta nr 2 fryses. Skjortan kommer att förevigas på väggen i Britas inför damernas FM-serie match lö 11.3 mot Hifk.

Här kort utdrag ur GM Markku Enströms tal till Anna:

 

Aloitetaanpas kuitenkin numeroista mitkä liittyvät tähän pelaajaan:

1999 ……oli vuosi jolloin hän aloitti handiksen Dickenissä 

1432 ……..on SM-sarjamaalien määrä (näistä suuri kiitos tilastonikkari Jens Backlundille)

386 ……on pelatut SM-sarja ottelut

35 + 26…….. on pelatut naisten ja juniorimaaottelut, näissä muuten 110 maalia

16 …….on pelatut SM-sarjakaudet

7 + 3….. tarkoittaa 7 SM-kultaa, 3 cup-kultaa

11 …… on vuosimäärä SM-joukkueen kapteenina

 prem2 2023

Thomas Lindahl kallas till Dickens hedersordförande

Thomas Lindahl har varit med i Dickens verksamhet största delen av sitt liv. Tumppi har ett stort Dicken-hjärta och har bidragit till föreningens utveckling och framgång på många olika sätt.

Han har bl.a varit spelare, tränare och styrelsemedlem. Efter att varit med i styrelsen under smått ofattbara 40 + år, har han nu pensionerat sig från den rollen.

Dickens stadgar säger följande:

Till hedersordförande eller hedersmedlem kan föreningsmötet på framställning av styrelsen kalla en person som avsevärt har främjat och stött föreningens verksamhet.

Dicken har för tillfället en hedersordförande, Stig Björklöf, som haft den titeln sedan 2008. Dickens styrelse anser att det nu är dags för en hedersordförande till och har därför beslutat att föreslå åt föreningsmötet i mars, att föreningsmötet kallar Thomas Lindahl till hedersordförande.

prem3 2023

Börjes pokal (till minne av Börje Nordström 1920-2006)

 

 

 

 

Utdelas till enskild person för ”Trogen tjänst”.

 

 

 

 

 

Den som mottar pokalen skall ha satt ner otaliga timmar och år på handbollen inom Dicken. Pokalen delades första gången ut till Thomas Lindahl 2007.

 

Denna person har under en lång tid arbetat osjälviskt för föreningen. Karriären inleddes som lagledare och sedan i styrelsen. Det mest betydelsefulla som denna person har gjort är att verksamheten har organiserats och fokuserats. Detta har resulterat i att all fokus går till hur vi kan bli bättre på handboll. Som biprodukt har egna kapitalet gått från minus till plus samtidigt som vi har fått bra kontinuitet i vår kärnverksamhet. Börjes pokal går till Jan Hellman.

 

Iffes pokal (till minne av ”Iffe” Tom Ivanoff 1958-2006)

 

 

 

 

 

Utdelas till enskild person/er för ”Årets insats”.

 

 

 

 

Pokalen tilldelas person som varit aktiv och gjort en insats som varit märkbar utanför det egna laget. Pokalen delades första gången ut till John Hollfast 2006.

 

Denna duo började träna sina döttrars lag 2009 då döttrarna var minin. De gjorde ett superjobb både med tränandet och även med att samla in sponsorer till laget.

För 8 år sedan gick flickornas lag flitigast på elitmatcher och vann faniranking-tävlingen. Som pris fick de, då som nu, träna med damlaget. Då var flickorna yngre C-juniorer. Flera av flickorna tog sig sedan in i damlaget.

Duon följde flickorna upp ända till A-åldern och höll sedan en liten paus.

För ca 2 år sedan när tränare behövdes beslöt de sig ”rakkaudesta lajiin ” att ställa upp och börja träna 2011 födda flickorna som ingen av herrarna hade koppling till och på den vägen är de fortfarande.

 

Iffes pokal, årets insats, går till Stefan Ottelin och Tomas Utriainen.

 prem4 2023

 

 

Dicken Guld

Kan delas ut till person som innehar Föreningsnålen i silver och som därutöver utfört osjälviskt, synnerligen förtjänstfullt och långvarigt arbete under minst 25 år eller för utomordentligt betydelsefulla insatser till direkt förmån för Dicken och dess syften. Idag tilldelas Dicken Guld till två personer som under en lång tid gjort utomordentligt betydelsefulla insatser för Dicken och som haft en central roll i att utveckla och utforma föreningens verksamhet under senaste decenniet.

 

Anna Airava

Björn Monnberg

 prem5 2023

 

Dicken Silver

Kan delas ut till person som innehar Föreningsnålen i brons och som därutöver utfört förtjänstfullt och osjälviskt arbete under minst 10 år eller för synnerligen värdefulla insatser till direkt förmån för Dicken och dess syften.

 

Tom Gammals

Cai Granfors

Johanna Gunnlaugsdottir

Lars Johansson

Thomas Lindström

Johanna Lökfors

Stefan Ottelin

Michael Saxén

Tomas Utriainen

 

Dicken Brons

Kan delas ut till person som utfört förtjänstfullt, långvarigt och osjälviskt arbete under minst 5 år eller för mycket stora insatser för Dicken och dess syften.

 

Magnus Boman

Fredrik Borgström

Hans Erlund

Anette Glantz

Alexandra Hallbäck (f. Ahlroth)

Conny Hallerskog

Sarah Hellakoski (f. Peltonen)

Teemu Hertola

Thomas Holmberg

Jukka Kamula

Max Knuts

Valdar Noodla

Kim Sahlstedt

Ken Sirenius

Cecilia Sjöstrand

Anna Sonck-Räihä

Ville Suomela

Mikael Usvalahti

Charlotta Waselius-Sittnikow

 

Förbundets förtjänsttecken

Hopeinen ansiomerkki

Anna Airava

Jan Hellman

Tomas Gripenberg

Thomas Lindström

Pronssinen plaketti

Anna Broman (o.s. Lindahl)

Joacim Broman

Cai Granfors        

Johanna Gunnlaugsdottir

Conny Hallerskog

Stefan von Knorring

Johanna Lökfors

Stefan Ottelin

Nina Peitsaro

Kim Sahlstedt

Michael Saxén

Ken Sirenius

Tomas Utriainen

prem6 2023

Back to Top