DICKEN INFO – NOVEMBER 2012

20.11.2012

DICKEN INFO – NOVEMBER 2012

Dicken Info – ny regelbunden publikation för kommunikation mellan föreningen och fältet.

Styrelsen har beslutit att återväcka Dicken Info som skall innehålla regelbunden information från föreningen till fältet. Föreningen har vuxit väldigt snabbt de senaste åren och nu är det dags att förbättra informationsflödet och kommunikationen. Dicken Info är bara en del av denna process men föreningen strävar till att en gång per månad genom denna nya publikation kort lyfta fram aktuella saker som styrelsen eller kansliet vill prioritera. Målgruppen för Dicken Info är alla lagansvariga, spelare, föräldrar och övriga intresserade. Genom att ha en publikation där föräldrarna direkt nås hoppas föreningen hjälpa lagledare med att föreningens budskap alltid når och uppfattas rätt av föräldrar. Dicken Info distribueras via e-post till föreningens distributionslista och därmed är det önskvärt att infot skickas vidare till alla föräldrar och spelare. Dicken Infot publiceras även på föreningens hemsidor.

Dicken 80år

Dicken fyller 80år 2013 och vi börjar året med att fira föreningen den 9 februari. Dagen börjar med en jubileumsmatch i Britas där våra gamla all-stars spelare kämpar mot varandra. Efter det spelar både damlaget och herrlaget FM-seriematch, båda mot Åbo IFK. Vi önskar alla juniorer, föräldrar och andra aktiva hjärtligt välkomna med. På kvällen ordnas en jubileumsfest för alla nuvarande och gamla aktiva inom föreningen, föräldrar, tränare, lagledare, dam- och herrspelare genom tiderna. Det gäller att vara snabb då det endast finns ett begränsat antal biljetter. Mera information om festen hittar ni på www.dicken.fi.

Herr- och damlagets matcher – en träffpunkt för hela föreningen

En av föreningens viktiga strategiska målsättningar är att skapa en god föreningsanda där Dickens juniorer, föräldrar och övriga intresserade regelbundet samlas i Britas då det är dags för hemmamatch i mästerskapsserierna. För att detta skall lyckas krävs det att föreningen har intressanta lag i herr- och damserien. Efter en mångårig svacka p.g.a. brist i kontinuitet på juniornivån har läget äntligen normaliserats och Dicken har nu högintressanta egna lag i både herr- och damligan. Båda lagen innehåller individuella artister på nationell toppnivå som definitivt lönar sig att se.

En viktig tanke är att våra juniorer genom idoler i herr- och damlaget skall hitta intresset att gå på matcher för att se och lära av sina förebilder. Dicken hoppas att detta inspirerar juniorerna till extra individuell träning där idolernas prestationer i matcherna inövas ivrigt på egna träningar. Ökat intresse höjer motivationen för grenen och en viktig målsättning med detta är att minska den drop out som vanligen förekommer då juniorerna blir lite äldre.

Förutom juniorernas ökade intresse är det givetvis viktigt att alla föräldrar och f.d. spelare hålls kvar i föreningen och har något intressant att följa som en livsstil många år efter att egen karriär tagit slut. Då föreningen inte hade egna lag så försvann alla aktiva bort från föreningen och handbollen. Detta vill Dicken nu hindra och starten ser lovande ut då publiken igen börjar hitta till Dickens hemmamatcher.

Både herrlaget (350, 300 och 550 åskådare) samt damlaget (250, 130 och 120 åskådare) visar fin tillväxt i publiksiffrorna denna säsong jämfört med tidigare år. Dicken försöker även småningom förbättra stämningen på läktarna med kaffeservering, lotteri, musik, fotoaffischer, juniorernas inmarsch med idolerna, juniorer på spelplan under paus mm. Föreningen planerar även att juniorlagens träningar skall besökas av sina idoler några gånger per säsong. Som nästa steg hoppas vi att den ökade publikmängden allt oftare vågar klä sig i röd spelskjorta på matcherna samt ljudligare heja fram lagen till fortsatta framgångar.

Kommande hemmamatcher i Britas:

Herrarna
21.11. kl 19:15 Dicken- ÅIFK
1.12. kl 14:00 Dicken-BK-46

Damerna
6.1.2013 kl 15:30 Dicken-GrIFK

Lägg in herrarnas och damernas matcher i era kalendrar, Vi ses på matcherna!

Dicken på Facebook:

http://www.facebook.com/Dickenhandball

Back to Top