DICKEN INFO 02 / 2014

Dicken Info 02 / 2014 på svenska (pdf, 399KB)

Dicken Info 02 / 2014 suomeksi (pdf, 390KB)

Anmälan till Röd & Blå-sommarläger har öppnat!


Dickens traditionella sommarläger ordnas igen i Pajulahti idrottscentrum i Nastola 31.7. – 3.8.2014. Lägret är ett perfekt sätt att få en rivstart på den nya säsongen. Lägret är fyllt med handboll men är också en ypperlig chans att ha roligt med lagkamrater och över laggränserna. På Röd & Blå-lägret kan man verkligen känna av Dicken-andan. Detta är en tradition som man bara inte får missa!


Lägret riktas detta år till 2000 – 2005 födda flickor och pojkar. Lägerdeltagarna indelas i nivå-grupper så att pojkar och flickor blandas och åldersstrukturen är harmonisk. Det blir en massa handboll, men också fysikträning, lekar, tävlingar och fritid tillsammans med kompisarna med bastubad, simning, korvgrillning mm. Anmälan och mer info hittar du på www.dicken.fi -> Röd & Blå -> Röd & Blå sommarläger. 100 spelare ryms med så snabba på och säkra din plats på lägret!

 

Dicken ordnar Helsinki Handball Camp 2 – 5.6. i Brunakärr


Dicken ordnar även detta år Helsinki Handball Camp första veckan i juni, 2 – 5.6. i Brunakärr. I år kommer lägret att vara riktat till 1999 – 2003 födda pojkar och flickor. Lägerförberedelserna är i full gång och mer info och anmälningsanvisningar kommer att skickas ut via lagledarna inom kort. Redan nu kan vi dock avslöja att Ljubomir Vranjes, tränare för topplaget SG Flensburg-Handewitt i tyska Bundesliga kommer att medverka
på lägret! Som lägerrektor fungerar Ulf Andersson. Lägg alltså redan nu in lägret i kalendern!


Ljubomir Vranjes

Som spelare fem svenska mästerskap med Redbergslid, proffs i Spanien 1999-2001 och i tyska Bundesliga 2001-2009.
- 1 VM-guld, 2 VM-silver, 1 OS-silver, 3 EM-guld. Totalt 164 landskamper för Sverige.
Sedan 2010 huvudtränare för topplaget SG Flensburg-Handewitt i tyska Bundesliga.
www.sg-flensburg-handewitt.de

 

 

Dicken ordnar Sportläger 2 – 6.6. och 9 – 13.6. på Drumsö


Även Sportlägret på Drumsö ordnas igen i sommar. Lägret ordnas under de två första veckorna i juni 2 – 6.6. och 9 – 13.6. Man kan anmäla sig antingen till någondera veckan eller båda veckorna om man vill. Som ifjol kommer basen för lägret att vara i Etera-hallen. Lägret är öppet för alla barn födda 2004 – 2006 så man kan även tipsa bekanta utanför Dicken om detta läger. Mer info och anmälningsanvisningar skickas ut via lagledarna inom kort så lägg in lägret i kalendern!

 

Infotillfälle om Dickens organisation och strategi 5.3.


Dickens styrelse ordnar ett infotillfälle om föreningens organisation och strategi onsdag 5.3.2014 med start kl. 17:30 i Britas. Tillfället är till för alla lagaktiva i föreningen men också intresserade föräldrar. Tillfället är viktigt och skapar grunden för föreningens utvecklingsdag som ordnas lite senare på våren. Var med så vet du vad som händer i föreningen både nu och i framtiden!


Vi vill att minst en representant från varje lag deltar. Efter infotillfället är det dags för damernas toppmatch då serietvåan Dicken möter serieledaren HIFK. Tränarnas förhandsinfo inför matchen börjar 18:45 och till det avslutar vi infotillfället.


Premieringar på Dickens Midvinterfest

Dickens traditionella Midvinterfesten ordnades lördag 1.2 på Polisernas sommarhem på Drumsö. Festen var lyckad och vi tackar damlaget för fint arrangemang! Nästa år önskar vi dock att även de yngre juniorlagen är lite bättre representerade. Vi vill ju naturligtvis att hela Dicken är med och festar och har det roligt  tillsammans. På festen delades även ut Börjes vandringspokal, till minnet av Börje Nordström, för årets föreningsinsats samt Iffes pokal, till minnet av Tom Ivanoff, till årets lagledare. Iffes pokal gick till Michaela ”Michi” Kaitemo medan John ”Fjomppa” Hollfast fick ta emot Börjes pokal. Grattis till er båda!


Dicken löpskola i år igen!

Dicken arrangerar igen SUL:s officiella löpskola. Första chansen för de allra ivrigaste är kursen som startar 11.3, och som körs på Lauttasaaren yhteiskoulu. Löpskolan riktar sig till vuxna motionsidrottare, eller sådana som skulle behöva inspiration för att bli det. Förra årets enkät på hur nöjda deltagarna var över kursen gav vitsordet 3,92 på skalan 1-5 (1 = dåligt, 5 = utmärkt) med en svarsprocent på 50%. Pris: 90 EUR. Coach: Christoffer Strandell m. fl.


Vi hoppas givetvis att många Dicken-aktiva och föräldrar är intresserade av att delta. Och även om du inte själv skulle vara intresserad, hoppas vi du tipsar vänner och bekanta och t.ex. kollegor på jobbet om Dickens löpskola. Intäkterna från löpskolan går till att stöda Dickens handbollsverksamhet.

Mera information om bl.a tidtabeller och annat hittar du på adressen shop.dicken.fi och i Lauttasaarilehti 20.2.2014, sida 8: http://www.lehtiluukku.fi/pub?id=44423.

Representationslagens kommande matchprogram

Båda Dickens representationslag står inför en högintressant månad. Herrarna är inne i en sämre period med tre förluster på de senaste fyra matcherna (HC West, Cocks och SIF). De kommande matcherna mot HIFK, Atlas, BK-46 och HC West kommer att vara superviktiga i kampen om placeringarna inför slutspelet.

Damerna möter serieledaren HIFK två gånger inom de närmaste veckorna. Vinst i båda matcherna skulle betyda att man t.o.m. kan kämpa om grundseriesegern. Också i övrigt är det viktigt att i dessa kommande grundseriens sista fem matcher få ett bra utgångsläge inför slutspelet. Kom med och heja på matcherna!

 

 

Back to Top