Dicken vei huippukohtaamisen nimiinsä

Kuva: Erik LähteenmäkiDickenin ja BK-46:n kohtaamista ennakoitiin tiukaksi otteluksi, jossa kaksi tasavahvuista joukkuetta taistelee kynsin hampain sarjapisteistä. Juuri näin tapahtuikin lauantaina Pirkkolassa. BK oli hieman terävämpi ottelun alussa, ja johtikin maalilla-kahdella pitkään ensimmäistä jaksoa. Filip Söderlund vei kuitenkin isännät 10-9 johtoon 18. Minuutin kohdalla, BK kuitenkin puristi jälleen parin maalin johtoon viisi minuuttia myöhemmin. Taukoa lähdettiin kuitenkin viettämään 16-16 tasalukemissa.

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinen päättyi, mutta jo viiden minuutin pelin jälkeen lauttasaarelaiset neljä peräkkäistä maalia tilanteeseen 23-20. Tämä ero pysyi hyvin hallinnassa ottelun loppuun asti, ja Dicken pystyi lopulta merkkauttamaan itselleen voiton lukemin 34-30.

Ottelu oli juuri niin tasainen kuin oli odotettu, ja tunteet kävivät ajoittain kuumana, tärkein asia kuitenkin oli, että Dicken pystyi keskittymään omaan tekemiseensä, ja se oli lopulta avain voittoon, vahvan joukkuepuolustuksen ja loistavan maalivahtipelin lisäksi. Hyökkäyspäässä löytyi laajamittaisesti ratkaisijoita, ja kuviot pelattiin tänään loppuun asti, ja hätäily pidettiin minimissä.

BK:n parhaimmistoon on ehdottomasti laskettava kentän maalikunkku, Oscar Kihlstedt (10maalia) sekä Andreas Rönnberg, joka viiden maalin lisäksi jakoi lukemattomia maalisyöttöjä, muun muassa Kenneth Dahlbergille (5maalia). Myös Bogdan Klepa pelasi hyvän pelin, torjuen usean varmalta vaikuttavan maalintekopaikan.

Dickenin parhaimmistoon voidaan laskea niin ikään monta pelaajaa, Tadas Stankevicius raatoi molemmissa kenttäpäissä (6maalia), Filip Söderlund oli totutun vakuuttava, ja Max Granlund löysi hyvän rytmin (7maalia). Benny Broman teki peliä totutun luovasti, ja Mikael Mäkelä toimi viimeisenä lukkona lauttasaarelaisten maalilla, yksi torjunta kimposi suoraan BK:n tyhjään maaliin, ja Mäkelälle merkattiin melko outo maali tililleen.

Valmennuksen kommentit:

Tehtiin asioita tänään yhdessä, silloin tulee hyviä tuloksia, Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg totesi ottelun jälkeen.

Monnbergin kollega Mikael Källman harmitteli omiensa puolustuspelaamista.

Jos päästetään Pirkkolassa 34 maalia Dickeniä vastaan, ei voida voittaa.

Dickenin maalivahti Mikael Mäkelä oli suht tyytyväinen esitykseen.

Puolustettiin tänään hyvin joukkueena, ja noustiin nopeasti tasollemme lyhyiden huonompien hetkien jälkeen, ottelun parhaana palkittu Mäkelä pohti.

Dicken-BK-46 34-30 (16-16)

Maalintekijät:

Dicken: Filip Söderlund 7, Max Granlund 7, Tadas Stankevicius 6, Anton Rémy 4, Benny Broman 3, Joacim Broman 2, Valdar Noodla 1, Mikael Mäkelä 1, Gusten Montonen 1, Oskar Monnberg 1, Robin Granlund 1
BK-46: Oscar Kihlstedt 10, Andreas Rönnberg 5, Kenneth Dahlberg 5, Maksym Biegal 4, Linus Sjöman 3, Albert Lindholm 2, Linus Lindberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat

Mikael Mäkelä Dicken 3
Oscar Kihlstedt BK-46 2
Tadas Stankevicius Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset

Dicken: Max Granlund 1 x 2 min, Tadas Stankevicius 1 x 2 min
BK-46: Kenneth Dahlberg 1 x 2 min, Maksym Biegal 2 x 2 min, Oscar Kihlstedt 1 x 2 min

Erotuomarit:Krister Illman – Tapani Kuri