Dicken vei kaksijakoisen Stadin derbyn

max vs hifkValtakunnassa kaikki hyvin, Dicken palautti Stadin herruuden takaisin Lauttasaareen. Ottelu oli Dickenin täyttä hallintaa 45minuuttia, jonka jälkeen IFK hyödynsi paikkansa ja kiri eroa umpeen.

Ottelun alkuminuutit olivat Dickenin, kun nopealla tahdilla mentiin jo 3-0 johtoon. IFK kuitenkin taisteli itsensä nopeasti peliin takaisin mukaan 4-5 tilanteeseen. Dicken teki kuitenkin seuraavat 6 maalia, ja johto olikin yhtäkkiä 11-4. Dicken ei hellittänyt, vaan jatkoi tykitystä jakson loppuun asti. Taukoa lähdettiinkin viettämään Dickenin 20-11 johdossa ja peli oli aikalailla selvä.

Toinen jakso eteni edelleen lauttasaarelaisten komennossa, johto pysyi kymmenen maalin yläpuolella ensimmäisen vartin ajan. Pelaajia päästiin vaihtamaan hyvään tahtiin, joka varmasti osaltaan vaikutti otteen herpaantumiseen. IFK alkoi kiri maali maalilta eroa pienemmäksi, kun puolustus lepsuili ja hyökkäyksessä tehtiin huonoja ratkaisuja. Ottelun voittajasta ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut epäselvyyttä, vaikka loppulukemat 30-34 näyttävätkin kohtuullisen tasaisilta.

Max Granlund oli taas kerran ottelun hahmo kahdeksalla maalilla, samaan maalimäärään pääsi myös Filip Söderlund, ja ansaitusti kaksikko veikin kolmen ja kahden tähden tittelit. Mikael Mäkelä oli ensimmäisellä jaksolla suuri syy Dickenin ylivoimaan. IFK:n parhaimmistoon lukeutuvat Kristian Jansson ja Roman Protcenko. Myös Toto Christou oli varsinkin toisella jaksolla hyvä maalin suulla.

Dickenin syyskausi päättyy keskiviikkona vieraspelillä SIF:ä vastaan.

Valmennuksen sekä Max Granlundin kommentit:

HIFK:n valmentaja Kenneth Bäcklund myönsi, että voittomahdollisuudet karisivat käsistä heikkoon alkuun.

Hävittiin ottelu heti pelin alussa, kun Dicken pääsi karkaamaan saman tien. Teimme paljon helppoja teknisiä virheitä ja puolustus- sekä maalivahtipeli ontui pahasti. Toisella puoliajalla maalivahtipelimme parani selkeästi ”Toton” torjuntojen myötä ja antoi meille paremman mahdollisuuden taistella pelissä.

Dickenin leirissä ottelu nähtiin varsin samojen lasien läpi.

Ensimmäisellä puoliajalla onnistuimme pelillisesti hyvin, joka näkyi tulostaululla mukavasti. Toinen puoliaika oli meiltä selkeästi heikompi kokonaisuus, mutta riitti kuitenkin voittoon asti, päävalmentaja Björn Monnberg kiteytti.

Meiltä hyvä startti peliin joka ratkaisi pelin. Toisella puoliajalla keskittyminen rakoili ja puolustuksemme ei ollut enää niin hyvää. Saimme kuitenkin ansaitun voiton, komppasi ottelun parhaana palkittu Max Granlund.

HIFK-Dicken 30-34 (11-20)

Maalintekijät
HIFK: Roman Protcenko 7, Nikola Zujic 6, Niclas Ahlgren 6, Kristian Jansson 4, Joonas Vartia 3, Sergey Shevchenko 2, Mika Siven 1, Jasper Heino 1
Dicken: Filip Söderlund 8, Max Granlund 8, Benny Broman 5, Tadas Stankevicius 4, Anton Rémy 4, Joacim Broman 3, Oskar Monnberg 1, Johan Gripenberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Max Granlund Dicken 3
Filip Söderlund Dicken 2
Kristian Jansson HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Antti Koskela 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia, Joonas Vartia 2 x 2 min, Mika Siven 1 x 2 min, Sergey Shevchenko 1 x 2 min
Dicken: Benny Broman 1 x 2 min, Tadas Stankevicius 2 x 2 min

Erotuomarit:Teemu Kaulio – Miro Korja