Cocks vei kärkikamppailun – Jatkosarjan sijoituksiin sinettejä

cocks dicken 2019 03Dickenin ja Cocksin odotettu kärkikamppailu ei noussut laadullisesti samalle tasolle kuin viikko sitten Pirkkolassa, Cocks kontrolloi otteun toista jaksoa ja vei ottelun lopulta nimiinsä viiden maalin turvin lukemin 28-23.

Ottelun alku oli tasainen ja erittäin maalirikas, kun maaleja ladottiin vuorotellen ensimmäiset kymmenen minuuttia. Tahti kuitenkin rauhoittui, pääosin Vitali Shitskon ja Mikael Mäkelän hyvän maalivahtipelin ansiosta. Dicken käväisi parhaimmillaan kahden maalin johdossa, mutta Cocks kiri eron nopeasti kiinni, ja meni saman tien ohi. Taukoa vietettiin vähämaalisissa merkeissä, lukemissa 12-10 isännille. Etenkin Johan Gripenberg oli pelipäällä ensimmäisellä jaksolla, tehden kolme maalia, Teemu Tamminen oli isäntien tehomies viidellä maalillaan.

Toinen jakso alkoi tasaisesti, Cocksin kuitenkin hallitsevana osapuolena. Pikkuhiljaa isännät kasvattivat johtoaan, ensin neljään maaliin, ja pahimmillaan kuuteen maaliin, ja näissä merkeissä edettiin myös loppuun asti. Dicken ei missään vaiheessa saanut kunnolla takaa-ajoaan käyntiin, kun Cocks pääsi usein turhan helposti kuittaamaan Dickenin onnistumiset.

Suurin yksittäinen syy Dickenin hyökkäyspään vaikeuksiin oli Vitali Shitsko, joka oli erittäin vaikeasti ohitettava. Venäläismaalivahti otti useamman mahtitorjunnan samalla kuin käytännössä yhtään helppoa maalia ei lipsahtanut omiin. Shitsko palkittiinkin kahdella LähiTapiola tähdellä urakastaan. Kolmella tähdellä palkittiin Teemu Tamminen, joka onnistui maalinteossa 9 kertaa. Dickenin paras pelaaja, ja illan yhden tähden pelaaja oli Mikael Mäkelä. Dickenin muihin onnistujiin lasketaan ehdottomasti Johan Gripenberg, joka teki neljä maalia. Max Granlund oli lauttasaarelaisten tehokkain kuudella maalillaan. Cocksista onnistujia oli myös Vitalie Nenita, joka onnistui maalinteossa kuusi kertaa, Nico Rönnberg viidesti.

Ottelun lopputulos merkitsee sitä, että Cocks voittaa jatkosarjan ja Dicken sijoittuu kakkoseksi. Myös kolmos- ja nelossijat ovat käytännössä ratkenneet, BK-46 sijoittuu kolmanneksi ja GrIFK neljänneksi. Tämä Kaksikko saa vielä jännätä puolivälierävastustajaansa, kun SIF ja HIFK ovat tasapisteissä alemmassa jatkosarjassa.

Maalintekijät

Cocks: Teemu Tamminen 9, Vitalie Nenita 6, Nico Rönnberg 5, Roni Syrjälä 2, Davor Basaric 2, André Udd 1, Yury Lukyanchuk 1, Bojan Zupanjac 1, Viktor Kovalenko 1

Dicken: Max Granlund 6, Johan Gripenberg 4, Tadas Stankevicius 3, Benny Broman 2, Filip Söderlund 2, Robin Granlund 2, Joacim Broman 1, Oskar Monnberg 1, Gusten Montonen 1, Mikael Mäkelä 1