Voitolla joulun viettoon!

SifKalenterivuoden viimeinen ottelu oli viime keskiviikkona aina hankalassa Fennia Areenassa SIF:iä vastaan. Muistot kyseiseltä areenalta eivät olleet lämpimiä Siuntion pitäessä pisteet kauden ensimmäisessä ottelussa kahden maalin turvin. Keskiviikko-ottelut eivät muutenkaan ole olleet joukkueen vahvuuksia, vaikka niitä on päästy harjoittelemaan eniten tämän kauden joukkueista, joten nettitoimitus lähti seuraamaan ottelua odottavaisin mielin.

Ottelun alku oli jo tuttuun tapaan tasaista vääntöä. Hyökkäyksissä päästiin paikkoihin, joita viimeisteltiin vaihtelevalla menestyksellä. Puolustuksessa sen sijaan oli jätetty työmoraali ja jalat todennäköisesti Pickalan ABC:lle, koska sen verran laiskasti Siuntion hyökkäyksiä yritettiin pysäyttää. Passiivisesti pelannut puolustus oli ajoittain pulassa Siuntion takamiestrion Modig, Luuppala, Tuominen -kanssa. Etenkin Christoffer Modig pääsi nauttimaan matalla seisoneesta puolustuksesta sijoittelemalla heittojaan tarkasti, minne halusi.

Hyökkäys sen sijaan toimi astetta paremmin ja etenkin nopeat ja puolinopeat hyökkäykset toivat tulosta. Etenkin joukkueen laitapelaajat Joacim Broman ja Roni Syrjälä viimeistelivät maaleja hyvällä prosentilla vastahyökkäyksistä, joihin päästiin usein Siuntion teknisen virheen kautta, tai maalivahdin torjunnan kautta. Ensimmäinen puoliaika eteni hienoisessa SIF komennossa ja tauolle lähdettiin tilanteessa 14–13.

Tauolla valmennuksen viesti oli selvä – puolustuspäässä on lisättävä työntekoa. Ja näin myös tapahtui. Toisella puoliajalla nähtiin astetta aktiivisempi Dicken puolustus. Viivapelaajien kanssa tehtiin ennakoivasti töitä ja heittäjiä vastaan noustiin aggressiivisemmin vastaan. Tuloksena tästä oli yhä enemmän hukattuja heittoja keltapaitojen toimesta.

Samanaikaisesti hyökkäyksessä Benjamin Peitsaro alkoi osua tolppien sijasta niiden väliin ja oikean laidan maestro R. Syrjälä lisäsi vauhtiaan päästen viimeistelemään monipuolisesti niin vastahyökkäyksistä, kuin asemapelistä. Parantuneen puolustuksen ja tehokkaammin viimeistelevän hyökkäyksen ansiosta oli 50. minuutin kohdalla onnistuttu repäisemään jo ratkaisevan tuntuinen viiden maalin ero. Siunton onnistui vielä hieman kaunistella lukuja, mutta voitto ei enää ollut uhattuna. Lopputulokseksi kirjataan kolmen maalin voitto lukemin 25–28.

Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat jo mainittu takamieskolmikko, josta Chrisi Modig palkittiin kahdella tähdellä. Joukkuetta tunteella piiskaava Jan Hagman kommentoi ottelun jälkeen, että joukkueen fyysinen kunto ei vielä riitä tämän kaltaisten otteluiden voittamiseen. Tämä pitänee hyvin paikkaansa, sillä ainakin 9m pelaajien suhteen ei joukkueella tällä hetkellä ole juurikaan liigamitat täyttäviä vaihtoehtoja.

Dickenin osalta onnistujat voitaisiin kopioida useasta vanhasta raportista. Filip Söderlund repi ja raastoi kummassakin päässä viiden maalin ja kolmen tähden arvoisesti. Toinen voiton takuumiehistä oli tuttuun tapaan Roni Syrjälä (8 maalia ja yksi tähti). Täytyy erikseen nostaa esille ”Romppaisen” syyskauden peli-ilme. Satoi tai paistoi, niin mies tulee paikalle ja painaa tarvittaessa 60 minuutti hymy naamalla. Kolmas avaintekijä voittoon oli maalijyvän toisella puoliajalla löytänyt Benjamin Peitsaro. Siuntiopuolustuksella oli täysi työ pitää ”Benkkua” kurissa toisella puoliskolla miehen välillä lähes kuljettaessa pallon maaliin.

joulu

Joulutauko

Ottelun jälkeen alkoi joukkueen ansaittu joulutauko. Paljon muutoksia kokeneelle joukkueelle syyskausi on ollut henkisesti ja fyysisesti raskas. Tauko tulee varmasti tarpeeseen monen pelaajan kohdalla. Lepoa todellakin tarvitaan, jos katse siirretään jo tammikuun otteluohjelmaan. Joukkue nimittäin pelaa 14.1–28.1 välisenä aikana viisi erittäin tärkeää liigapeliä. Se tarkoittaa viisi peliä kahden viikon aikana, eli tahtia jossa jo moni ammattilaisjoukkue olisi ihmeissään.

SIF – Dicken 25–28 (14-13)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
SIF: Christoffer Modig 7, Dmytro Turchenko 5 (1), Niki Tuominen 4, Anton Luuppala 4, Daniel Walander 3, Vincent Voutilainen 1, Jooa Knaapinen 1 (1)
Dicken: Roni Syrjälä 8, Benjamin Peitsaro 8, Filip Söderlund 5 (2), Joacim Broman 4, Armi Pärt 1, Anthon Nyström 1, Benny Broman 1

Tähtipelaajat
Filip Söderlund Dicken 3
Christoffer Modig SIF 2
Benjamin Peitsaro Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Anton Luuppala 1 x 2 min, Niki Tuominen 1 x 2 min, Vincent Voutilainen 1 x 2 min
Dicken: Jonatan Lehti 2 x 2 min, Roni Syrjälä 1 x 2 min

Erotuomarit: Niko Tillan – Werneri Kivipato

Yleisöä: 117

 

Back to Top