Tiukka tappio GrIFK:lle

grani postTammikuun härkäviikkojen ensimmäinen koitos nähtiin lauantaina Pirkkolassa, kun vastaan asettui rakas kilpakumppani Kaunaisista GrIFK:n muodossa. Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat nousseet nykyliigan ehdottomien klassikkojen joukkoon ja lauantain koitos tarjosi jälleen tiukan kamppailun. 

Loukkaantumisista kärsivät Kaunialaiset saivat jalkeille yhteensä 12 pelaajan kapean, mutta laadukkaan joukon, kun taas kotijoukkue marssitti esittelyyn täyden 16 pelaajan rosterin. Mukana oli kaksi ”ensikertalaista”, kun tuore Dicken-kasvo Anton Koskue teki debyyttinsä ja alkukauden kabineteissa viihtynyt Jukka Kamula oli nostettu pelaavaan kokoonpanoon. 

Kokoonpanojen koko ei alkuvihellyksen jälkeen enää merkannut mitään. Heti alusta alkaen oli selvää, että pelistä oli tulossa tiukka. Kotijoukkueen puolustusilme oli heti alusta alkaen hyvä. Granin energiset takapelaajat Peik Sjöblom ja Karim Mbembela pystyivät aihettamaan ajoittaisia ongelmia vahvoilla haastoillaan, mutta kokonaisuudessaan puolustus ja maalissa seissyt Tuomas Laitinen olivat tehtäviensä tasalla. 

Ensimmäisellä puoliajalla kotjoukkueen hyökkäyksen ehdoton kulmahammas oli Benjamin Peitsaro. Nuori heittäjä viimeisteli maaleja monipuolisesti läpiajoista ja kaukoheitoista ja ajoittain ”Benkku” olikin pitelemätön granipuolustuksen keskellä viimeistellen viisi maalia ensimäisellä puoliajalla. Tasaisen puoliajan jälkeen tauolle lähdettiin GrIFK:n maalin johdossa lukemin 13-14. 

Toisella puoliajalla pelin kuva muuttui. Grani sai tiivistettyä puolustustaan ja vierailijoiden Patrick Roslander alkoi saada koppeja kotijoukkueen ratkaisuyrityksistä. Dickenillä oli yli 10 minuutin pätkä, jonka aikana ei pallo saatu maalipuiden väliin. Ja kuten sanonta kuuluu, ”jos et itse tee maalia, niin vastustaja tekee” ja näin myös kävi. Maalittoman pätkän aikana Grani sai repäistyä neljän maalin kaulan, jota ei valitettavasti saatu missään vaiheessa kurottua kiinni. Jälkiviisaana voidaan todeta, että tuo kymmenen minuutin maaliton pätkä olisi pitänyt laittaa poikki kokeilemalla jotain erilaista hyökkäyspäässä. Lopullista kirivaihdetta ei saatu kunnolla päälle ja pisteet matkaavat Kauniaisiin luvuin 20-23. 

Ottelusta voidaan ottaa mukaan pääsääntöisesti hyvin toiminut puolustus, sekä Tuomas Laitisen hyvä maalivahtipeli. Hyökkäyspäässä tehot lepäsivät liikaa Benjamin Peitsaron harteilla (7 maalia), vaikkakin Roni Syrjälä (5 maalia) ja Filip Söderlund (4 maalia) häntä hyvin tukivat. Luottamusta herättävää on, että paikkoihin kyllä päästää, mutta viimeistelyssä on vielä tekemistä. Anton Koskue kävi jättämässä ensimmäiset askelmerkkinsä kotimaisille Liigakentille. Ihmeitä nuori mies ei vielä tehnyt, mutta jatkossa hänestä voidaan odottaa hyvää lisää, niin puolustus-, kuin hyökkäyspäähän. Lisäksi plussan puolelle jäi ehdottomasti jo mainittu Tuomas Laitinen, joka pelasi kauden tähän mennesä parhaan pelinsä. 

GrIFK:n peli nojasi tänään Peik Sjöblomin hyökkäyspeliin ja Fredrik Forssin johtamaan puolustuspeliin. Grani pystyi ihailtavasti ottamaan irti kaiken ohuesta pelaajakalustostaan. Jokainen kentällä käynyt pelaaja kantoi oman kortensa kekoon ja varsinaisia epäonnistujia on turha etsiä. Sjöblomille paikkoja teki hienosti nuori Karim Mbembela, joka on loukkaantumisten myötä saanut vastuuta myös pelinrakennuksessa. Mielenkiintoista nähdä millainen onkaan GrIFK:n iskukyky, kun joukkue saa tyhjennettyä sairastupaansa. 

Kauaa ei tappiota kuitenkaan ehditä murehtia. Kuten jo ennakosta kävi ilmi, niin pelaa joukkue yhden liigakierroksen seuraavan kahden viikon aikana. Keskiviikkona vastus ei ainakaan helpota, kun volvokaravaani suuntaa Raaseporiin hallitsevan suomenmestarin BK-46:n vieraaksi. 

Dicken – GrIFK 20-23 (13-14)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Benjamin Peitsaro 7, Roni Syrjälä 5, Filip Söderlund 4 (2), Armi Pärt 2, Anton Rémy 1, Joacim Broman 1
GrIFK: Peik Sjöblom 9, Jere Kantee 5 (5), Fredrik Forss 3, Karim Mbembela 2, Gustav Svanbäck 1, Alexander Qvist 1, Miro Koljonen 1, Kalle Kankaanpää 1

Tähtipelaajat
Peik Sjöblom GrIFK 3
Benjamin Peitsaro Dicken 2
Fredrik Forss GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Benjamin Peitsaro 1 x 2 min, Jonatan Lehti 2 x 2 min, Santeri Hakkarainen 1 x 2 min
GrIFK: Alexander Qvist 1 x 2 min, Kalle Kankaanpää 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Annette Nyberg

Yleisöä: 241

 

Back to Top