Tappio ensimmäisestä semifinaalista – Toinen osa Pirkkolassa keskiviikkona 12.4

cocksKäsipalloliigan semifinaalit käynnistyivät joukkueen osalta torstaina 6.4 Riihimäen Cocks Areenalla. Ennakkoasetelmat olivat selkeät. Alemmasta jatkosarjasta ponnistanut joukkue lähti haastamaan täksi kaudeksi ennätyksellisen kovaksi rakennettua Cocksin joukkueta. Etuna joukkueella oli parempi pelituntuma hienon HIFK puolivälieräsarjan jälkeen, mutta toisaalta samaan aikaan Cocks oli saanut hioa kuvioitaan ja fysiikkaansa rauhassa ilman häiriötekijöitä.

Ottelun alku lähti tunnustelevissa merkeissä liikkeelle, mutta varsin pian Dicken löysi aseet kukkomuurin avaamiseksi ja etenkin Armi Pärt aiheutti kotijoukkueen puolustukselle isoja ongelmia. Viivajätti viimeisteli joukkueen viidestä ensimmäisestä maalista kolme. Noin vartin pelin jälkeen peli oli tasoissa luvuin 7-7. Tämän jälkeen kotijoukkue sai hieman paremmin kiinni pelin juonesta ja onnistui hivuttautumaan kahden maalin johtoon puoliajalle mennessä.

Toisen puoliajan alku olikin sitten murheellinen Dickenin osalta. Palloja käytiin hukkaamassa niin teknisiin virheisiin, kuin Cocksin keskuspuolustuksen näppeihin. Tästä kotijoukkue otti kaiken ilon irti ja ero olikin 10 minuutin jälkeen kasvanut jo kahdeksaan maaliin. Tämän jälkeen Cocks hieman otti jo jalkaa kaasulta ja maalintekoa jatkettiin tasatahtiin. Viimeisen kymmenen minuutin aikana nähtiin vielä pieni ryhtiliike Dickenin osalta ja lopussa ero saatiin kutistettua neljään maaliin lopputuloksen ollessa 30 -26.

Joukkueen osalta ottelu oli kaksijakoinen. Cocks on selkeästi kaadettavissa ja myös tällä ammattilaisnipulla on heikot kohtansa, joita pystyttiin hyödyntämään ajoittain. Toisaalta ehkä se viimeinen puristus ja usko voittoon jäi puuttumaan ja lopulta Cocks päästettiin hieman liian helpolla. Yksilötasolla parhaiten ottelusta suoriutuivat jo alussa mainittu Pärt, sekä jo edellisestä sarjasta tuttu trio Tuomas Laitinen, Filip Söderlund ja Benjamin Peitsaro. Myös Roni Syrjälä nautti tunnelmasta vanhassa kotihallissaan yhden lähitapiolatähden arvoisesti.

Cocksin osalta parasta osaamistaan näytti ranskalainen pelinrakentaja Luka Brkljacic. Herra viimeisteli yhdeksän maalia ja tarjoili siinä sivussa tukun syöttöjä aina hankalalle Davor Basaricille. Myös suoraviivainen heittäjä Piotr Rybski aiheutti päänvaivaa vierailijoille. Huomioitavaa oli, että hiljattain kanssapelaajien liigan parhaaksi pelaajaksi äänestämä Edson Imare jätettiin täysin vaille maaleja.

Toinen osaottelu keskiviikkona Pirkkolassa!

Semifinaali numero kaksi pelataan keskiviikkona 12.4 klo 19.15 Pirkkolassa. Asetelma tähän otteluun on selkeä. Ensimmäisen koitoksen virheistä on opittava ja suorituksen täytyy parantua, jotta Cocks kaatuu. Etenkin ensimmäisen ottelun toisen puoliajan alun kaltaisiin jaksoihin ei ole varaa. Myös katsojien tuki on tärkeää, joten vedä punaista päälle ja tule Pirkkolaan!

Parkkitilanne Pirkkolassa voi olla haastava, joten paikalle kannattaa suunnistaa julkisilla kulkuvälineillä, tai muuten vain hyvissä ajoin. Liput (15€ / 10€) on myös hyvä ostaa ennakkoon tämän linkin kautta https://shop.dicken.fi/category/35/herrmatcher-msm-och-cupintradesbiljetter-sasongen-2022-23

Nähdään Pirkkolassa!

Back to Top