Tappio kolmannesta semifinaalista – Pronssiottelut kutsuvat

cocks 2Menneenä lauantaina pelattiin käsipalloliigan kolmas semifinaali joukkueiden osalta Cocks Areenalta. Kaksi edellistä peliä olivat päättyneet Riihimäen Cocksin hyväksi, mutta kuitenkin niin että Dickenin kehityskäyrä oli osoittanut oikeaan suuntaan. Etenkin Pirkkolassa pelattu toinen ottelu oli erittäin tiukka ja pienillä muutoksilla se olisi voinut päättyä joukkueen hyväksi.

Oikeasta kehityssuunnasta rohkaistuneina lauantain peliin lähdettiin positiivisella ja hyvällä asenteella. Oliko sitten kuitenkin syynä aikainen otteluaika, vai mikä mutta kahden ensimmäisen pelin ennakkoluulottomuus paistoi poissaolollaan heti alusta asti. Tilanteisiin mentiin hieman pehmeästi hyökkäyspäässä ja etenkin puolustuksessa energiatasot ja työmäärä oli useamman pykälän aikaisempia semifinaaleita heikompi.

Nopeassa tahdissa Cocks alkoi kuroa eroa ja jo neljän minuutin kohdalla oli Dickenin valmentaja Ken Sirenius pakotettu aikalisään. Aikalisän jälkeen nähtiinkin hetkellinen ryhtiliike, jonka aikana muutama maali saatiin kurottua kiinni ja myös maaliin astellut Thomas Lostedt nappasi pari makoisaa torjuntaa. Valitettavan nopeasti kuitenkin Cocks sai jälleen kiinni hyvästä pelistään ja eroa alkoi syntyä. Lopulta puoliajalle mentiin Coksin jo varsin turvallisen tuntuisessa 19–12 tilanteessa.

Toisen puoliskon alkuun olisi tarvittu todellinen ryhtiliike, mutta kuten kahdessa aikaisemmassakin semifinaalissa toisen puoliajan alku oli jälleen todella heikko. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana joukkue pystyi tekemään vain kaksi maalia, samalla kun Cocks rankaisi yhdeksän kertaa. Tämän jälkeen ei voittajasta valitettavasti ollut enää epäselvyyttä ja Cocks asteli vakuuttavaan 13 maalin voittoon luvuin 38–25.

Kuten luvut osoittavat oli ottelu lopulta täysi ”ohipeli” ja toki valitettavaa oli, että se osui näinkin tärkeään paikkaan. Voidaan myös varmaan todeta, että kukaan joukkueesta ei päässyt parhaalle mahdolliselle tasolle. Valopilkkuna voidaan nostaa ensimmäistä kertaa semifinaaleissa rankkaritorjuntojen lisäksi kentällä operoinut Thomas Lostedt joka rumista luvuista huolimatta pystyi nappaamaan muutaman hyvän torjunnan.

Kotijoukkue nappasi ansaitusti kaikki tähdet. Kolme tähteä meni jälleen vakuuttavasti esiintyneelle Teemu Tammiselle, ja loput tähdet nappasivat hieman poikkeuksellisesti joukkueen kummatkin maalivahdit Dimitrii Kholmov (2 tähteä) ja Nicolas Gauthier (1 tähteä). Onnittelemme Riihimäen Cocksia finaalipaikasta.


Seuraavaksi edessä pronssipelit

Nyt joukkueella on hetki aikaa palautua ja hioa kuvioitaan pronssiotteluita varten. Selvää on, että uudistuneelle joukkueelle pronssipelit ovat erittäin tärkeitä ja niihin tullaan valmistautumaan hyvin. Vastustaja selviää viimeistään lauantaina 22.4 kun GrIFK – BK-46 sarja tulee päätökseensä. Sarja on tällä hetkellä tilanteessa 2–1 Raaseporilaisten hyväksi.

Pronssit ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella ja palaamme aikatauluihin, kun vastustaja on selvillä. Oletettavaa on, että ottelupari saadaan pelattua tulevan maajoukkueviikon jälkeisellä viikolla.

Back to Top