Tuomas Laitinen laittaa liigatossut naulaan

Topi2Kotimaisen käsipalloilun yksi kaikkien aikojen maalivahdeista Tuomas ”Topi” Laitinen on päättänyt lopettaa pelit liigatasolla. Vantaalaisen Atlaksen kasvatti aloitti liigapelit kasvattajaseurassaan jo vuonna 2006. Atlaksessa Topi saavutti legenda-aseman lisäksi yhden SM hopean. Dickeniin Laitinen siirtyi kaudeksi 2019-2020.

Topi1Pelityyliltään Tuomas on modernin käsipallomaalivahdin prototyyppi. Loistava pelinluku yhdistettynä räjähtävään liikkeeseen aiheutti päänvaivaa varmasti jokaiselle liigan kärkipelaajalle. Laitisella on ilmiömäinen kyky sijoittua ja napata varmaltakin tuntuvat maalintekotilanteet pois. Pelin ja heittäjien lukemisessa Laitinen on aivan kotimaista kärkipäätä. Ilmaiseksi tämä kyky ei ole tullut, vaan Laitinen on aina tunnettu pelaajana, joka valmistautuu otteluihin huolella. Niin fyysinen, kuin henkinen vahvuus on ollut kovan työnteon takana. Tarinat kertovat, että etenkin nuoremmalla iällä Topi saattoi viettää tuntikausia videoiden katsomiseen ja vastustajan pelaajien analysointiin.

Pelasin monta vuotta Topia vastaan ja sitten myöhemmin joukkuekaverina, eli aika paljon on tullut heiteltyä hänelle. Topilla on kyl älytön taito lukea heittäjiä. Siinä saa kyllä itsensä tuntemaan tyhmäksi, kun menee hyvään tilanteeseen heittämään ja Topi liimaa just siitä kulmasta mihin ajattelit pallon painaa maaliin.” – Omasta tahdostaan anonyymiksi jättäytyvä pelaaja

Kentän ulkopuolella Topi tunnetaan rauhallisena hahmona, joka ei pidä itsestään turhaa meteliä. Silloin kun sanottavaa on, niin muut yleensä kuuntelevat. Myös Laitisten perhe on ollut tuttu näky hallilla. On ollut enemmänkin sääntö, kuin poikkeus että koko perhe useassa sukupolvessa on ollut kannustamassa Tuomasta. Toivottavasti perhe Laitista nähdään hallilla myös jatkossa.

Olen ollut vähän kaksoisroolissa Topin kanssa siitä asti, kun hän tuli Dickeniin. Pelikaverina ja myöhemmin Geeämmänä. Kummaltakin kantilta katsottuna, niin Topi on ollut aina ihan vimpan päälle ammattilainen. Lisäksi on tullut istuttua varmaan jokunen tuhat kilometriä autossa hänen kanssaan, joten voin ihan hyvin mielin todeta onhan se kaikinpuolin ihan huippuäijä!” – Jukka Kamula, Dicken GM

Laitisen pääsarjatilastoiksi on toistaiseksi jäänyt 441 pääsarjaottelua, joista hän on pelannut 96 Dickenin paidassa. Tuomas on myös toistaiseksi ainoa pelaaja, joka on saanut kasaan yli 300 pääsarjaottelua Atlaksen riveissä. Maaleja uralla on syntynyt maalivahdille kunnioitettavat 36, joista 13 Dickenissä. Näillä tilastoilla Topi on kotimaisten kenttien eniten maaleja tehnyt maalivahti. Maajoukkueen kanssa Laitinen pelasi ensimmäisen pelinsä vuonna 2012 ja tämän jälkeen vyölle on kertynyt 41 maaottelua.

SM-mitaleja Tuomakselle kertyi neljä kappaletta, joista kolme hopeaa ja yksi pronssi. Neljä kertaa hänet on valittu SM-liigan vuoden maalivahdiksi ja kaksi kertaa All-Stars -joukkueeseen. Ottelutähtiä on kertynyt hulppeat 256 kappaletta!

Täysin käsipalloa Laitinen ei ole jättämässä ja huhut kertovat, että mies olisi virittelemässä pelejä kasvattajaseuransa Atlaksen riveissä. Toivotamme Tuomakselle kaikkea hyvää tulevaisuuteen niin käsipallokentillä, kuin niiden ulkopuolellakin!


Kiitos Topi! <3

 

 

 

 

TUOMAS LAITINEN

Synt. 1988

CM / KG 189 / 78

Pelipaikka: MV

Aiemmat seurat:

Atlas

Aktiiviura 2006 - 2023

Saavutukset:

  • 441 pääsarjaottelua
  • 36 maalia – Eniten suomalaisista maalivahdeista
  • 41 maaottelua
  • 3 x SM Hopea, 1 x SM pronssi
  • 4 x SM Liigan vuoden maalivahti
  • 2 x All Star joukkue -valintaa
  • 256 Lähitapiolatähteä

 

 

Back to Top