Pistetili auki – Tasapeli Stadin Derbysta

HIFK2Lauantaina Helsingin Urheilutalolla pelattiin jälleen Helsingin käsipalloherruudesta. Kumpikin joukkue asteli otteluun niskassaan tappio SIFiä vastaan ja kummaltakin joukkueelta puuttui tärkeitä pelaajia rosterista. Ennakkotilanne oli siis varsin tasainen. HIFK oli tähän mennessä vienyt kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset ja Dicken sen sijaan majaili vielä nollakerhossa, joten ennakkosuosikin viitta oli hienoisesti kotijoukkueen hartioilla.

Joukkue lähti otteluun tavoitteenaan parantaa keskiviikon SIF tappiosta. Teemana oli tiiviimpi puolustus, kaverin auttaminen ja ekstra ”efortin” laittaminen peliin. Ensiminuuteista lähtien pystyi huomaamaan, että joukkue vastasi huutoon ja esitti kauden parasta peliään ja etenkin parhaan pelin alun. Serhii Dubovyk avasi maalitilinsä kotimaisessa Liigassa, kun pelikellossa oli vain 43 sekuntia. Seuraavassa hyökkäyksessä herra vapautti viivalla mainion pelin pelanneen Vidar Wickströmin maalintekoon, joten varsin vahva pelin alku tuoreelta vahvistukselta. Ensimmäinen puoliaika sujui hienoissa Dickenin johdossa. Hyökkäyksissä päästiin hyville paikoilla ja puolustus esitti kauden parastaan. Ukrainalaisen Dubovykin saapuminen näyttäisi saaneen hyvän ryhtiliikkeen etenkin joukkueen puolustukseen. Lisäksi maalissa pelannut Bogdan Klepa esitti myös tukun tärkeitä torjuntoja, joten puoliajalle mentiin vierasjohdossa lukemin 12-14.

Toisen puoliajan alku näytti jo siltä, että joukkue alkaa menemään menojaan. Vain kolmen minuutin jälkeen oli Dicken johto jo viisi maalia. HIFKn pelaaminen takkusi ja kehonkieli osoitti jo tappion merkkejä, mutta mitä vielä. Noin 40 minuutin kohdalla kotijoukkue muutti puolustusmuotoaan ja kaivoi vielä yhden vaihteen silmään. Maali maalilta kirien joukkue oli n. 45 jo tasoissa ja tästä pari minuuttia myöhemmin jo kahden maalin karkumatkalla. Tässä vaiheessa oli vierasjoukkueen aika kaivaa kadonnut asenne takaisin ja alkaa tekemään töitä. Arne Berglundin ja Benny Bromanin maaleilla joukkue repi tilanteen jälleen tasoihin, kun pelikellossa oli 10 minuuttia jäljellä. Loppu pelistä mentiin erittäin tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen maalatessa vuoron perään, kunnes tultiin kenties ottelun merkillisimpään hetkeen.

Viimeisessä hyökkäyksessä pallo pelattiin oikeaan laitaan Roni Syrjälälle, jonka heitto epäonnekseen osui hienosti pelanneen HIFK maalivahti Martin Börjesin torjuntaan. Pallo lensi torjunnasta kentältä ulos ja samaan aikaan HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin otti aikalisän, jonka johdosta sihteeri laittoi pelin poikki. Käsipallon sääntöjä tuntevat ymmärtävät, että tilanteessa ei HIFK:lla olisi ollut mahdollisuutta ottaa aikalisää, joten alkoi kuumeinen sääntöjen tarkistus ja tulkinta delegaatin osalta. Noin 10 minuutin odottelun ja muutaman puhelinsoiton jälkeen ottelu tuomittiin päättyneeksi. Hieman toisenlaisissa olosuhteissa tilanteesta olisi tuomittu rangaistusheitto Dickenille ja punainen kortti HIFK päävalmentajalle. Mutta joka tapauksessa ottelu päättyi lopulta varsin sopuisasti lukuihin 27-27.

Dickenin osalta voidaan todeta, että pelisuunnitelmaa toteutettiin ja useampi pelaaja esitti kauden parastaan todella antaen sen vaaditun ”ekstra efortin”. Tällä kertaa se ei vielä tuottanut tulosta, mutta lähellä ollaan. Edellisen otteluraportin vastakohtana yksilötasolla voitaisiin nostaa esille koko joukkue. Jos muutama pelaaja täytyy nostaa, niin mainittakoon jo esille nostettu Serhii Dubovyk. Ukranailaispeluri on jo nyt tuonut täysin uuden elementin joukkueen pelaamiseen kentän molempiin päihin. Onkin kiinnostavaa nähdä kuinka paljon Serhin peli vielä paranee, kun kuviot ja pelikaverit tulevat paremmin tutuksi. Benjamin Peitsaro jatkoi mahtivirettään ja putsasi palkintopöydän yhdeksällä maalilla ja erittäin ennakkoluulottomalla pelillä. Kolmas maininta menee nuorelle Arne Berglundille. Parhaan pelinsä pelannut Arne taisteli loistavasti kentän molemmissa päädyissä viimeistellen neljä maalia. Ekstramaininta menee joukkueen nestorille – Jukka Kamulalle, joka pelasi ottelussa 450. pelin Dickenin miesten joukkueen paidassa.

HIFK:n osalta parasta antia olivat kahdella tähdellä palkittu maalivahti Martin Börjes. Viimeisen torjunnan lisäksi ruotsalaisvahti nappasi muun muassa kaksi rangaistusheittoa tilanteessa, jossa Dicken olisi voinut ratkaista pelin lopullisesti. Toinen maininta menee joukkueen toiselle ruotsalaispelurille Linus Svenssonille, joka maaleillaan piti joukkuetta mukana pelissä tiukoilla hetkillä.

Pistetili on nyt siis auki, vaikkakin Liigan asettaman rangaistuksen mukaisesti virallinen pistemäärä on siis -1. Joka tapauksessa tästä on hyvä jatkaa. Nyt joukkue saa palautua ja harjoitella 1,5 viikkoa. Sen jälkeen vierailulle tulee ÅIFK.

HIFK – Dicken 27-27 (12-14)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: André Udd 6, Linus Svensson 6 (2), Rui Rolo 5 (1), Joel Hagström 4, Nicolas Reenpää 2, Samuel Elmvik 2, Jakob Meinander 1, Vladimir Knopinskii 1
Dicken: Benjamin Peitsaro 9 (4), Carlo Granfors 4, Benny Broman 4, Arne Berglund 4, Vidar Wickström 2, Serhii Dubovyk 2, Joacim Broman 2

Tähtipelaajat
Benjamin Peitsaro Dicken 3
Martin Börjes HIFK 2
Bogdan Klepa Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: André Udd 2 x 2 min, Nicolas Reenpää 2 x 2 min, Rui Rolo 1 x 2 min, Samuel Elmvik 1 x 2 min
Dicken. Serhii Dubovyk 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Magnus Roth

Yleisöä: 124

 

Back to Top