B-flickorna vann FM-brons i Sjundeå 14.5.2017

IMG 20170514 140446 373Final Four för BF och BP spelades i år i Folksam Arenan i Sjundeå. Säsongens målsättningar var att ta sig till Final Four vilket vi gjorde genom att vinna Atlas i grundseriens sista match. I semifinalen på lördag mötte flickorna SIF som var klar förhandsfavorit. I halvtid stod det 8-5 till SIF men i början av andra perioden ryckte SIF sedan loss och efter 7 minuter spelat av andra perioden låg Dicken under med 15-7. Slutresultatet blev 20-13 till SIF.

 

Dicken flickorna kom bra laddade till söndagens bronsmatch mot KyIF. De första 10 minutrarna var jämna men sedan började vi sakta men säkert dra ifrån. I halvtid stod det 16-8 till Dicken. Vi visste att KyIF skulle komma hårt i andra perioden men vi lyckades hålla huvudet kallt och närmare än fem mål ifrån kom inte KyIF. Matchen slutade 25-19 till Dicken. 

Som helhet var laginsatsen bra under veckoslutet, ingen vinner matcher ensam utan allas insats behövs. Grattis till hela laget för bronsmedaljen. Grattis också till ÅIFK för guldet.

Vi kan vara mycket stolta över dessa flickor där alla hejade på varandra under hela veckoslutet. Den röda Dicken-hejarklacken var än en gång helt fantastisk, tusen tack till alla er som kom och hejade fram vårt fina lag.

Om två veckor kommer vi tillbaka till Sjundeå för att spela Sjundeå Cup utomhus hoppeligen i lika fint och soligt väder som under den gångna morsdagshelgen.

Här B-flickornas All Stars 2017

MV: Jasmine Mansurow, ÅIFK

V6: Ellen Norrgrann, ÅIFK

V9: Ingrid Lindbom, ÅIFK

M9: Anna Westerlund, SIF

M6: Matilda Sjöstedt, SIF

H9: Matilda Peitsaro, KyIF

H6: Nina Ottelin, Dicken

Fair Play: Elin Symes, ÅIFK

Finalens bästa försvarare: Ellen Voutilainen, SIF

Back to Top