AF - finalen 23.4.2019 / match rapport

champs2019 scaledGrundserie 1:an Dicken och 2:an GrIFK möttes i A-flickornas final i Britas på tisdag 23.4.2019. Trots att matchen spelades på en vardag kväll fylldes läktaren mycket bra av både Dicken och Grani anhängare. På förhand visste vi att Grani har haft problem med många skador under säsongen och att deras kärntrupp är relativt liten men mycket samspelt och rörlig. Dicken kom däremot till match med en bred spelartrupp men utan att ha tränat gemensamt som "ett-lag" en enda gång under hela säsongen! Matcherna i grundserien hade fått stå för den kollektiva träningen och sammansvetsningen av laget. 
Flera av Dicken spelarna tejpades nog av Stumbe Lindström och Tomas Utriainen innan match, men det hör ju lite till sporten. Isabel Pipping-Wuori såg med sin mentalt förberedande coaching till att stämning i omklädningsrummet var på topp inför matchen, flickorna var laddade och alla visste att det lag som vill mera kommer att vinna matchen i kväll. Under grundserien möttes finallagen två gånger och båda hade vunnit en match var på respektive borta plan. Senast lagen möttes i Grankulla vann Dicken med 20-21 och den matchen avgjordes på en straff någon sekund innan slutsignalen ljöd. Grani var garanterat revansch sugna och en jämn match var att väntas. Dicken gick in med ett aktivt 6-0 försvar och vi var förbereda  på att Grani skulle försvara med en hög 5-1, vilket de också gjorde större delen av matchen.
Matchen började som väntat mycket jämt och vid 17 minuter spelat av första halvleken ledde Grani med 6-5 men sedan började matchen sakta svänga till Dickens favör. Till pausvilan gick Dicken med en fyra måls ledning (11-7). Andra halvleken började igen lika jämt som den första, men efter 10 min spelat av den andra halvleken lyckades Dicken flickorna göra ett nytt ryck och efter 17 minuter spelat stod det redan 23-13 till Dicken och Granis tränare Sam Kihlstedt var tvungen och ta sina två återstående "time-outs" under denna sju minuters period. Han lyckades få en liten nytändning i sina spelare men närmare än 7 mål kom Grani aldrig. Ofta brukar handbollsmatcher avgöras först under de sista fem minutrarna men i kväll verkade det som om Grani flickornas ork lite tog slut och Dicken kunde ta hem en relativt klar seger med 28-20. Flickorna försvarade bra under större delen av matchen, målvaktsspelet blev bättre ju längre matchen gick, lagets kantspelare satte in sina lägen med relativt hög procent, nio meters spelarnas målskytte fungerade också bra. Grani packade ihop sitt försvar i mitten, vilket gjorde det svårt för våra linjespelare att få fria lägen men även de skötte sin uppgift riktigt bra. 
Dicken var det bättre laget i kväll och kunde efter flera års väntan ta hem FM guldet i A-flickserien, senast Dicken vann denna åldersklass på flicksidan var år 2011.

Dicken:
Mål: Åstrand 7, Cecilia Lindberg 7, Linn Wentzel 5 (4 straff), Nina Ottelin 4, Malena Heikkinen 3, Hanna Nyman 1 och Olivia Neumayer 1
Utvisning: Mia Åstrand 1x2min, Linnea Aula 1x2min, Cecilia Lindberg 1x2min, Malena Heikkinen 1x2min

GrIFK:
Mål: Sandra Laitinen 6, Linnea Harms 3, Cecilia Schalin 3, Emma Wikström 3 (3 straff), Sara Sandelin 2, Amanda Olsson 1, Jenny Fröberg 1, Sofie Hasselblatt 1
Utvisning: Jenny Fröberg 3x2min, Sofie Hasselblatt 1x2min, Emma Wikström 1x2min
Dickens A-flickor säsongen 2018-2019


1 Moa Sjölund

3 Olivia Neumayer
6 Alexandra Seger
8 Sofie Utriainen 
9 Mia Åstrand
10 Klara Väisänen  
11 Amanda Ljunglin  
12 Linnea Aula  
14 Hanna Nyman  
15 Nina Ottelin 
17 Cecilia Lindberg  
22 Malena Heikkinen 
27 Betty Berglund      
34 Sigrid Berglund  
35 Alina Stendahl 
42 Janica Sjöström 
52 Linn Wentzel 
75 Sissel Baarman  

Huvudtränare Thomas Lindström

Tränare Tomas Utriainen
Mental tränare Isabel Pipping-Wuori

Lagledare Stefan Ottelin

Back to Top