F06 Partycamp i Noux

1Dickens flickor -06 avslutade den något annorlunda säsongen med sin redan traditionella Party Camp. I år blev det en lite annorlunda setup på grund av den rådande Corona-situationen. Detta hade dock tagits i beaktande redan då vi började planera evenemanget, och vi bestämde oss också i ett tidigt skede att styra vår kos mot Noux nationalpark för ett campingveckoslut.

 

Vi stämde träff vid lunchtid lördagen den 13.6.2020 vid Haltia naturcenter för att avnjuta en sista måltid i civilisationen på en stund innan vi gav oss iväg på vårt vildmarksäventyr. Innan resten av truppen kom på plats hade redan lagledarna Osku och Kim rekognoscerat terrängen på Holma-Saarijärvi campingplats och valt ut de bästa tältplatserna, inte helt olikt tyska turister som väljer ut de bästa solstolarna runt poolen tidigt på morgonen.

2Efter att alla ätit sig mätta på gravlax, nypotatis och älgskav med potatismos bar det av mot tältplatsen. Så fort tälten rests var det, naturligt nog då temperaturen stigit från förmiddagen och rinkorna varit ganska så tunga att bära på, dags för ett dopp i Holma-Saarijärvi sjö. Vattnet var skönt och uppfriskande, och glädjetjuten ekade snabbt över sjön. Efter simturen var det dags för middag, vilken bestod av vad var och en hämtat med sig. Nudlar av alla de slag visade sig vara populära, liksom också grillkorv som vi grillade vid lägerelden.

Då flickorna tydligen inte simmat tillräckligt tidigare på dagen bar det iväg till de närbelägna simklipporna igen efter middagen. Efter simningen var det dags för det enda ”officiella” programmet under lägret, nämligen lite team building lekar. Vi lekte bl.a. charader indelade i lag, en snabbhetstävling där man skall säga lagkompisens namn snabbare än det andra laget, samt Cias mycket populära ”eget bo, grannens bo” som fick flickorna och lagledningen att gråta av skratt.

Medan vi senare på kvällen satt och grillade marshmallows var det dags för en liten överraskning i form av lagets hedersfadder Annika Näräkkä som FaceTimade oss från Sverige. Samtliga flickor (plus lagledningen förstås) fick en chans att byta några ord med Annika, som också deltog i en frågesport vi hållit på med då hon ringde upp oss.

Efter att lägerelden slocknat och tänderna tvättats var det dags för alla att dra sig tillbaka till sina tält. Som många av oss fick erfara är nätterna fortfarande kalla och tältväggarna tunna, men lite sömnbrist klarar unga idrottare av utan problem. Annat är det med medelålders lagledare och tränare, men det är inget vi behöver gå desto mer in på.

Morgonen kom som den alltid gör, för tidigt för vissa och inte snabbt nog för andra. Frukosten bestod igen av vad alla hämtat med sig, och till all lycka hade Johanna kommit ihåg att ta med det viktigaste, nämligen pulverkaffe åt lagledningen. Mätta och belåtna hjälptes alla sedan åt att ta ner tälten och färden tillbaka genom skogen kunde påbörjas.

Det var ett trött men mycket glatt gäng unga damer som plockades upp från Haukkalampi parkeringsplats på söndag. Både stämningen under lägret samt alla kommentarer av spelarna själva och deras föräldrar visade igen att F06 Party Camp blivit en tradition som hela laget ser supermycket fram emot varje år. Och som bevisats krävs det inga stora satsningar eller en enorm budget för att skapa minnen för livet tillsammans med goda vänner.

3 4 5 6 7 8 9 10

Back to Top