Paul Gripenbergs Minnesfond subventionerar de yngsta juniorernas säsongsavgifter

dicken skoldDicken har emottagit en donation på 4.500 euro från Paul Gripenbergs Minnesfond. Donatorerna vill att medlen används för att subventionera de yngsta juniorernas säsongsavgifter och verksamhet under säsongen 2020-2021. Medlen riktas till Bollskolan, Mini-juniorer, F-juniorer och till School Tour verksamheten.

 

Vår intervju med donatorerna Eva Hisinger-Jägerskiöld och Tomas Gripenberg:

Paul Gripenbergs Minnesfond har under många år regelbundet stött Dickens verksamhet och det är vi väldigt tacksamma för. Vad fick er att donera en större summa i år?

 

-             Vi vill genom stödet ge andra barn i yngre ålder möjlighet att utöva den fysiska sporten handboll. Vi upplevde att den gav vår Palle, med hans energi och rastlöshet, en möjlighet att lyckas och briljera samt att skapa någonting konstruktivt. Eftersom coronans ekonomiska följder sätter mera press på säsongsavgifterna och på familjernas ekonomi, upplevde vi att det i år var på sin plats att göra en större donation än normalt.

Vem var Paul Gripenberg?

-             Paul, eller Palle, vår äldste som föddes 5.8.1994. Han började spela handboll i Dicken som 7-åring, via dåtida bollskola/mini. Han var en rastlös spelevink med glimten i ögat. Han hade ständigt myror i brallorna, både hemma och i skolan, hade svårt att sitta stilla och ta emot långa instruktioner. ”Kan vi inte bara sätta igång?” var hans filosofi. Palle förolyckades som 9-åring, sommaren 2004.

Vad betydde handbollen i Dicken för Palle?

-             Handboll som är en kampsport med boll passade honom utmärkt. Han älskade handbollen, här fick en möjlighet att springa av sig, han upplevde att alla var jämlika och gavs lika utrymme. Stämningen var kamratlig och träningarna gav trygga ramar för veckoprogrammet, han såg fram emot varje träning. Via handbollen hittade han sina bästa kompisar Victor och Oskar.

Dicken tackar Eva Hisinger-Jägerskiöld och Tomas Gripenberg för intervjun och för den generösa donationen.

Back to Top