Silvermedaljer för Dickens F97 i Hallbybollen

19.1.2012

Silvermedaljer för Dickens F97 i Hallbybollen

Hallbybollen 2012 i Jönköping med flickor -97

Under flera års tid har Dickens flickor -97 och Spartas dito ägnat sig åt sammarbete i form av turnerings resor. Sparta har deltagit med fyra flickor från deras årskull -97. Målet har varit att bygga upp ett slagkraftigt lag för hårda turneringar utomlands. I år reflekterade namnet också sammarbetet som Dicken-Sparta
.
Vi hade i sammarbete valt att denna gång att delta i Hallbybollen, som gick ur stapeln i Jönköping under trettondagshelgen. Tidigare om åren har vi besökt både Phils Cup och IrstaBlixten med denna kombination. Med fina resultat. Hallbybollen hade 19 lag i klassen, updeladei 5 grupper. Av dessa var 6 lag som redan var klara steg 4 lag i USM. Så detta bådade bra tuffa matcher. I förhand bedömt skulle vi ha bra chanser till ända upp till semi-finaler. Vi körde ett fint träningsläger i Britas veckan innan. Spelide´n och spelarna tränades bra ihop av tränartrion Juippi, Backis och Jouni. Flickorna fick mycket ut av förhandsträningen.

Efter en gungig överfart kom vi fram i god tid på torsdag. Första matchen var först på trettondagens eftermiddag. Vi fick en träning på morgånen för att få resestyvheten bort och bekanta oss med spelplanerna. Vilka fantastiska faciliteter de har i Jönköping! Fyra fullstora spelplan i centrum av staden i ett komplex, och till bygger det! I vår grupp hade vi två steg 4 lag och det tredje laget hade fallit ut i steg 3, så nog hade vi bra motståndare. Fredagens match var mot Aranäs 2, speltiden för alla matcher var 25 minuter. Båda lagen var en aning försiktiga, och matchen var inte av det snabbaste laget. Vi fick övertag redan efter 5 minuter och kunde kontrollera spelet. Alla fick speltid, så laget blev väl inkört. En komfortabel 10-7 seger.

Lördagen gav de övriga gruppmatcherna. Först kom GFK Kroppskultur 1. Detta lag hade också börjat försiktigt, men nu hade de ångan uppe. Matchen blev tuff, vi var för snälla i början. Detta gav Kropps ett övertag. Vi låg under med en eller två bollar långt in i matchen. I slutet av matchen fick vi tillbaka det avslappnade spelet och flyt. Vi kunde vända matchen och hålla en ett måls ledning till sista minuten, där vi via lite stökiga händelser tappade ledningen, och Kropps kunde utjämna. 9-9. Detta medförde att vi borde spela jämnt eller vinna för att säkerställa gruppvinsten .

IFK Bankeryd var det lag som tagit stryk hårfint i sina matcher, så allt var över för deras del. Men nog ville de visa finnjävlarna. Vi hade igen en försiktig start, och detta gav Bankeryd hopp. Även om vi vid cirka halvtid ännu låg under med två så kändes det ganska bra! Alla körde på med fint flyt, även om tränarna böt spelare modigt. Detta genomgående flyt i laget gav resultat och Bankeryd fick bita gräset med en förlust 8-11 mot oss. Nu var vi gruppsegrare och skulle möta 2:an i grupp 3. Detta var den lättaste gruppen och tränartruppen var ganska självsäkra på seger då.

Söndag gav A-final matcher. I kvarts-final kom Höörs HK emot oss. Flickorna chockstartade och tog en fem måls ledning på raken. Då var det kört för Hööks. Vi vann kvarts-finalen med 13-5! I semifinalen dök HK Tyrold upp. Den andra av turneringens bästa svenska lag. De hade vunnit något förvånande tidigare i sitt gruppspel HK Country. Som rankades som det bästa laget. Tyrold var verkligen bra, ett jämnt och tekniskt lag. Vi var ställvis under med två mål. Men även om vi fick tre skrällar med blod, svett och tårar på plan, så jobbade flickorna på. Och kämpade förbi Tyrold i slutdelen. Vi vann semin med de officiella siffrorna 11-8. Detta förvånade en del svenska observerare!
I finalen kom då HK Country. De startade med kraft och kunde dra ifrån innan vi fick försvaret mera stängt. Deras försvar var en rörlig 6-0 som vi fick jobba ordentligt med. Aldrig kom vi ifatt dem, men ända till tre mål under kom vi. Och aldrig gav flickorna upp! Och detta både förvånade och stressade Country. Deras seger var inte säker förrän ett par minuter innan fulltid! Förlust 13-18. Silver i en bra turnering.


Vi fick det som vi var ute efter, alla matcher var högklassiga, vårt spel blev bättre match för match. Flickorna fick massor av erfarenhet av högklassigt samspel. De mål vi ställt för resan uppnåddes långt över förväntan! Detta samarbete med Sparta har gett båda parter massor, och spelarna trivs ihop. Laget bestod denna gång av Emilia,Keren,Jessika,Emmy,Milena, Ines,Jasse,Heidi,Cade,Sasse,Alexandra från Dicken, och Suvi,Budi,Ansku och Vicky från Sparta.

Back to Top