Junioravslutningen 2022

IMG 4017.HEICI måndags kunde vi äntligen efter 3 års paus arrangera junioravslutning igen på Polisernas sommarhem på Drumsö! Vi delade avslutningen i två delar och nu fick de yngre komma på fest mellan kl. 17-19 och de äldre juniorerna var på plats 19:30-21:30. F07 och P07 var ansvariga för arrangemanget och ordnade en fin tillställning med god mat, bakelser och fint lotteri! Stort tack till er alla! 

image2Våra elitspelare från dam-och herrlaget var på plats och delade ut pokaler till de premierade juniorerna. Även Årets tränare, Årets målvakt och Maria och Thomas Lindahls vandringspokal delades ut igen. Föreningens yngsta, dvs bollskolebarnen och minijuniorerna fick komma upp på scenen och ta emot sina medaljer. Bifogat hittar ni alla premieringar och motiveringar från tränarna och tränarutskottet.

Vi tackade även alla tränare, lagledare och våra duktiga juniorer som har ställt upp för allt möjligt under säsongen. Dessa juniorer, Oliver Ahlbäck, Felicia Granfors och Vidar Wickström har bl.a. jobbat med att ansvara för trummande på elitmatcher, filma för solidsport och vara speaker på dam-och herrlagets matcher. Vi avtackade även Björn Monnberg för 13 år som elittränare i föreningen.

Det var roligt att alla kunde träffas och umgås i fint väder☀️ Vi önskar alla en trevlig sommar och ses igen på hösten!

Maanantaina saimme kolmen vuoden tauon jälkeen taas järjestää perinteiset junioripäättäjäiset Poliisien majalla Lauttasaaressa. Tällä kertaa juhla jaettiin kahteen osaan niin, että pienemmät pelaajat olivat paikalla klo 17-19 ja sen jälkeen kokoontuivat vanhemmat juniorit klo 19.30-21.30. T07 ja P07 joukkueet vastasivat järjestelyistä ja tarjolla oli hyvää ruokaa, leivonnaisia ja hienot arpajaiset. Suuri kiitos järjestäjille!

Naisten - ja miestenjoukkueiden pelaajat olivat paikalla jakamassa pokaaleja palkituille junioreille. Juhlissa jaettiin myös Vuoden valmentaja, Vuoden maalivahti ja Maria ja Thomas Lindahlin kiertopalkinto. Seuran pienimmät juniorit, pallokoululaiset ja minijuniorit saivat nousta näyttämölle ja vastaanottaa mitalinsa. Ohessa löydätte kaikki palkitut sekä perustelut jotka valmentajat ja valmennusryhmä ovat kirjoittaneet. Kiitämme kaikki valmentajia, joukkueenjohtajia sekä niitä reippaita junioreita, jotka ovat astuneet esiin ja hoitaneet eri tehtäviä MSM ja NSM otteluissa. Tehtävät ovat olleet mm toimia rumpalina kannustusjoukoissa, hoitaa Solidsport-lähetysten kuvaamista sekä speakerina toimimista otteluissa. Näitä tehtäviä juniorit Oliver Ahlbäck, Vidar Wickström ja Felicia Granfors ovat hoitaneet mallikkaasti. Juhlissa kiitimme myös miesten joukkueen valmentajaa, Björn Monnbergia, joka on toiminut 13 vuotta edustusjoukkueen valmentajana.

Oli mukava taas kokoontua isommalla porukalla! Toivotamme kaikille mukavaa kesää - nähdään taas syksyllä!

9b1e4198 c54a 4194 afc6 cee9a20815dd image0 IMG 4013.HEIC IMG 4015.HEIC IMG 4018.HEIC IMG 4025.HEIC IMG 4031.HEIC

PREMIERINGAR 2021-2022

F12
Värdefull spelare:
• En värdefull spelare som har presterat exceptionellt bra denna säsong. En flicka som utvecklats till en ypperlig lagspelare som gjort otaliga mål och jobbat stenhårt i försvaret. Hon kämpar till slut och gör alltid sitt bästa - även som målvakt. Tinja Kaisalasuo
Fin inställning:
• En flicka som utstrålar gott humör och iver. Kommer alltid till träningar och matcher med fin inställning och positiv anda. En spelare som kämpar till sin förmåga och hejar på sina lagkamrater och uppmuntrar alla att göra sitt bästa. Tilda Kajander
Goda framsteg:
• En spelare som har utvecklats enormt mycket denna säsong både i anfall och försvar, men framförallt i sitt mod. En driven flicka med viljan att lära sig och sedan förverkliga sitt kunnande i matcher med goda resultat och framsteg. Vanessa Bergroth

P12
Värdefull spelare: William Santavirta
•Spelaren är en riktig kämpe som kör fullt från början till slut. Han står tuff i försvaret och är hela tiden ett hot i anfallet.
Fin inställning/Hieno asenne: Emil Laakso
•En spelare med stor vilja att gå framåt och få saker att hända på planen. Tränaren hamnar mer lugna ner än egga på.
•Pelaaja, jolla on iso halu kehittyä ja saada asioita tapahtumaan kentällä. Valmentajan ei tarvitse aktivoida pelaajaa kun hienoa asennetta löytyy pelaajalta itseltään jo paljon!
Goda framsteg: Filip Holm
•En spelare som kan spela på alla positioner och lyser speciellt i
mål där han agerar mur då han får möjligheten.

F11
Värdefull spelare- Ella Godenhjelm
"En spelare som har visat sig vara viktig för laget. Hon är motiverad och har ett bra skott som hon använder flitigt och har under säsongen gjort otaliga
mängd mål.”
Fin inställning - Stella Brännback
"En positiv och glad spelare som deltagit aktivt på träningarna och matcher med fin inställning. Hon är också en uppmuntrande och bra lagkompis.”
Goda framsteg - Linnea Högström
"En spelare som under säsongen gjort goda framsteg både i försvar och anfall. Förutom att hon utvecklats som utespelare så har hon också visat sig
vara en duktig målvakt."
Högsta totala närvaro-% - Nellie Ahlbäck
"En spelare som vill lära sig och har lagets högsta närvaro-%. Hon är sällan borta från träningar, seriematcher, turneringar och dessutom har hon under
säsongen även aktivt gått och titta på både Dickens herr- och dammatcher."

P11
Värdefull spelare - Tommy Autere
•En spelare som gör alltid sitt absolut bästa. En jättestark försvars spelare och han har brett kunnande i anfallet.
Stora framsteg - Felix Launo
• En spelare som har tagit enorma framsteg som målvakt, i försvaret och i anfallet. En spelare som visar stor vilja att lära sig både på träningar och på fritid.
Fin inställning - Anton Åberg
•En riktig lagspelare som alltid gör sitt bästa och är vänlig åt alla. Lyfter lagets spelande med sin positiva attityd. Han ser till att alla har det bra i laget.

F10
Värdefull Spelare: Olivia Sittnikow

Olivia har varit hela säsongen lagets stöttespelare och arbetsmyra både i anfall men framförallt i sitt stenhårda försvar.
Fin Inställning: Jessica Andersson
Lagets kapten Jessica, alltid på plats och motiverad att träna. Gör alltid sitt bästa och framförallt bryr sig om alla i laget, lämnar ingen ensam.
Goda Framsteg: Julia Sarén
Julia har gjort enorma framsteg i år, från en lite blyg spelare till en duktig försvarare och en fartfylld anfallare med superbra kastteknik.

P10
Fin inställning: Niclas Ehrnrooth
• En spelare som under säsongen varit ivrig på att träna och går in i varje situation med 110%. Kommer alltid med gott humör till träning och match.
Goda framsteg: Lauri Kallio
• En spelare som började på hösten och har under året visat stora framsteg inom handbollen. Med sitt spelöga och spelförståelse ger han laget mera bredd.
Bra lagspelare: Philip Hedman
• Har tagit en roll som lagets kämpare. Den här spelare kämpar på laget både i försvar och anfall och ropar råd åt dem från målet.
Stark spelare: Elvar Ala-Käkelä
• Med sitt hårda kast, bra finter och starka försvar blir han en av seriens farligaste spelare. Han ger inte upp och kämpar till slut,
bra spelare att ha på eget lag.

F09
-Ada Mäkinen-
Fin inställning och stora framsteg både i försvar och anfall, visar fin vilja.
-Jessica Sundström –
Värdefull spelare och högsta träningsaktivitet. Visar bra attityd på såväl matcher som träningar.
-Siri Kantanen –
Värdefull spelare och högsta träningsaktivitet. Visar bra attityd på såväl matcher som träningar.

P09
För goda framsteg:
• En spelare som mer och mer vågar ta för sig på planen. Det syns i bättre  försvarsspel där styrkorna är bra fotarbete och mod att använda kroppen, och i
bättre anfallsspel via bättre rörelse utan boll och hårdare skott. Han har en positiv inställning och uppför sig mycket bra på träningar och matcher. -> Elliot Aschan.
För goda framsteg/hieno kehitys:
• En snabb och rörlig spelare som gör motståndarnas anfallare osäkra med sin förmåga att bryta passningar och stjäla bollen i studsen. Han fintar och skjuter bra och har även utvecklat förmågan att hitta linjespelaren. Tränar och spelar med ett leende på läpparna och gör alltid sitt bästa. -> Matias Eerikäinen.
• Nopea ja hyvin liikkuva pelaaja joka saa vastustajan hyökkääjät epävarmoiksi erityisesti koska hän on hyvä katkaisemaan syöttöjä ja varastamaan pallon
pompusta. Hän finttaa ja heittää hyvin ja on myös kehittynyt viivapelaajan löytämisessä pelissä. Harjoittelee ja pelaa hymy huulillaan, ja tekee aina parhaansa. -> Matias Eerikäinen
För fin inställning:
• En spelare som flera säsonger ständigt tillhört top-3 när det gäller träningsflit. Han peppar andra och är kompis med alla, vilket bidrar till den goda  stämningen i laget. Tekniskt har han gått framåt genom att våga mera och specialiteten är underarmsskottet, som vi vill se mer av. -> Mio Boman

F08
Goda framsteg: Sally Kurppa
• Sally har tagit stormsteg framåt både som målvakt och utespelare. Hennes träningsvilja och ambition kommer att föra henne långt.
Fin inställning: Julia Borgström
• Julia har under den gångna säsongen visat att hon är på gång. Julia kämpar alltid till slut och är en säker försvarsspelare och mångsidig anfallare som kan spela på alla positioner.
Årets lagspelare: Mathilda von Alfthan
• Mathilda har visat otrolig inlärningsvilja, hon tar ansvar för sitt kunnande och strävar till proaktiv utveckling. Mathilda kommer med goda idéer för både sitt eget och lagets bästa. Lägg detta namn på minnet.

P08
Mest värdefull spelare: Toni Björn
• Har denna säsong hittat sin spelplats och har tagit stora framsteg i sin utveckling. Hjälpt laget i många matcher och träningar.
Bra Attityd: Adam Brännback
• Kommer till varje träning och match med en härlig attityd. Ger aldrig upp. Har varit en bra spelkamrat till alla.
Bra Attityd: Robert ”Popi" Homén
• Har varit lagets motor när det kommer till attityd på matcher och träningar. Hejar på andra högt från bänken och på planen. Är alltid färdig och ge 100% i alla situationer.
Bra Utveckling: Cedric Linder
• Har under årets lopp tagit stora framsteg i individuell teknik på alla områden av spelet. Har i matcher och träningar börjat våga ta för sig.

F07
Värdefull spelar-Venla Nilsson
• Vår värdefulla och uppskattade målvakt, som skapar god feelis i laget. Hon har jobbat hårt och gått mycket framåt. Hon är duktig på att läsa skyttarna och räddar skott på träningarna och på matcherna, ofta till lagkompisarnas stora jubel.
Goda framsteg: Clara Nygård
• En spelare som har vågat ta mycket mera plats på planen den här säsongen och hon har gjort det bra. Hon är stark i duellerna och är en säker avslutare. Hon har även blivit en av lagets bästa målgörare.
Fin inställning: Amanda Karén
• En spelare med en härlig inställning som gillar att spela och stiger fram då de väger som mest. Hon är duktig på att skapa mållägen för sig själv men speciellt duktig på att spela fram de andra. Trots att hon har längst väg till träningarna har hon en av de bästa närvaroprocenterna - hon är en stor
tillgång till laget.

P07
Mest värdefull spelare: Filip Ahlbäck
• Har under säsongen visat både på och utanför planet en fin attityd. Ger inte upp fast säsongen inte varit lätt för honom. Har varit ett fint exempel på vad lojalitet till laget är.
Bra attityd: Tobias Enholm
• Har jobbat hårt denna säsong. Frågar och vill lära sig mera. Har varit så gott som alla träningar och matcher på plats. Är en bra lagkompis på alla sätt.
Utveckling: Franz Bondestam
• Har under säsongen spelat där var laget har behövt honom. Oberoede vilken plats han har spelat så har han snabbt lärt och förstått vad man skall göra.

BF
Värdefull spelare: Corinne von Knorring
• Hon är en viktig del av försvaret och styr upp spelet i anfallet där hon också är ett ständigt hot på mål. Hon visar alltid gott exempel både på träningar och matcher där hon med sin energi får lagkamraterna att höja sig.
Fin inställning: Sara Appelqvist
• Hon deltar på träningar med hög procent och gör alltid sitt bästa. Ofta gör hon ännu lite extra om det känns att träningen inte varit tillräckligt tuff. Man märker att hon tar åt sig av råd på träningar och för in det i sitt spel på matcherna.
Goda framsteg: Jill Sjöstrand
• Denne spelare har höjt på nivån längs med säsongen. Hon har ett riktigt bra skott som kunde användas ännu aktivare och har tagit stora steg framåt som genombrottsspelare. Dessutom har hon en bra överblick i försvaret och en tuffhet som smittar av sig.

BP
Värdefull spelare: Daniel Jonsson
• Alltid på gott humör som får lagkamraterna att bli ännu bättre. En riktig lagspelare som bär ett stort ansvar över laget.
Fin inställning: Axel Nyberg
• Missar aldrig en träning och ställer alltid upp då det behövs.
Goda framsteg: Frank Berghäll
• Ger aldrig upp och hatar att förlora. Gjort stora framsteg och utvecklats till en mångsidigare spelare.

AF
Värdefull spelare: Daniela Hudd
Hon är en riktig kämppare som är viktig för lagen i båda ändorna av planen. Hennes kämppaglöd smittar av sig på lagkamraterna och får alla att höja sig i matcherna.
Fin inställning: Melinda Viljanen
Tyvärr skadade hon sig för ett par år sedan men har jobbat hårt för att ta sig tillbaka. I år har hon hittat en ny spelplats i målet där hon ställt upp exemplariskt  och varit en viktig del av laget.
Goda framsteg: Sofia Ruth
Denne spelare har tränaren kunnat använda på flera olika positioner. I år har hon fått koncentrera sig på en position där hon tagit stora steg framåt och till  och med gjort sina första mål i damernas FM-serie från vänster yttern.

AP
Värdefull spelare: Elias Uusi-Rauva
Har utvecklats till en ledande mittnia under året. Du har en bra spelförståelse och ett smart skott som gör det svårt för motståndarlagen.
Fin Inställning: Jens Panelius
Ger alltid 100 % i både anfall och försvar. Kan spela på olika positioner och visar gott exempel för de andra i laget.
Goda framsteg: Vidar Wickström
Hög klass på skottrepertoaren, vilja att utvecklas både i anfall och försvar kommer att ge resultat på lång sikt.

image0

Thomas och Maria Lindahls pris
Mest lovande flick – och pojkjunior
Corinne von Knorring
• Hon är en tyst ledare som med sitt exempel visar vägen för lagkamraterna. Hennes engagemang både på träningar och matcher visar på en stor vilja att hela tiden gå framåt som spelare.
Arne Berglund
• Han är en riktig kämpe som man kan lita på att ger 100% då det gäller. Förutom ett bra spelöga har han ett mångsidigt skott och fintar som ställer  försvarare. Detta gör honom till en jobbig mostståndare för vilken försvarare som helst.

image2Årets målvakt
Christian Haga
• Christian tränar målmedvetet sedan flera år tillbaka och har stadigt utvecklats bade spelmässigt och fysiskt. Han håller en hög nivå i AP och Div 1 serierna.  Debuten i herrlaget var minnesvärd: matchvinnande räddning mot Grani i semifinal!

Årets tränare
Magnus Boman
• Denne är en riktigt motiverad tränare som analyserar spelet samt söker och hittar lösningar på problemen. Han är lätt att samarbeta med och är inte rädd  att be om andras åsikter eller dela med sig av sina erfarenheter. En riktigt analytisk lagspelare som har varit P09 huvudtränare I flera år men även de sista  säsongerna fungerad som BP hjälptränare.

Attachments:
Download this file (PREMIERINGAR 2021-2022.pdf)PREMIERINGAR 2021-2022.pdf[ ]80 kB
Back to Top