Röd & Blå sommarläger

 

Dickens Röd & Blå sommarläger 6.-9.8.2009

*utdrag ur Lauttasaari-lehti, Nr 28, 20.8.2009

 

DICKENIN nuorimmille junnuille tarkoitettu suurleiri järjestettiin 6.-9.8. nyt neljäntenä vuotena peräkkäin, leiripaikka oli entuudestaan tuttu Pajulahden urheiluopisto, jonka puitteet leirille olivat taas erinomaiset. Leiriläiset olivat -94 – 99 syntyneitä tyttöjä ja poikia. Valmentajia oli mukana 10. Matkat Pajulahteen ja takaisin tehtiin kahdella tilausbussilla.

LEIRILLE osallistui ennätyksellisesti 93 junioria joista tyttöjä oli 52 ja poikia 41. Juniorit jaettiin edellisvuosien tapaan neljään ryhmään pitkälti ikäluokkien ja tason mukaan, mutta myöskin siten, että ryhmissä on tasaisesti sekä tyttöjä että poikia. Leiriohjelma oli vielä monipuolisenpi kuin aiemmin, nyt uutena erinomainen koordinaatiota sekä kehon hallintaa kehittävä DyTeMo-liikesarja, joka on laadittu nimenomaan käsipalloilijan fyysisiä ominaisuuksia kehittämään.
 
3_grupp1.jpg 4_grupp2.jpg 5_grupp3.jpg 6_grupp4.jpg
 
JOKAISENA PÄIVÄNÄ treenattiin sisähalleissa käsistä, opeteltiin venyttelemään oikein ja valmistautumaan harjoitteisiin sekä tietysti pelattiin hiekalla Beach-handista, joka onkin osoittautunut todella suosituksi ja mielekkääksi treeniksi. Leiriläiset tekivät täsmälleen samanlaisen fysiikkatestin (nopeus, kestävyys, voima) kuin kolmena edellisenä leirivuotena on tehty. Näitä tuloksia toivottavasti joukkueiden valmentajat seuraavat ja saavat hyvää tietoa, miten kunkin pelaajan kehitys on mennyt vuoden aikana. Laadukkaiden ruokailujen ja treenien välissä oli myös omaa aikaa, minkä kukin sai käyttää kuten halusi. Leirin ajankohta oli hyvä, sillä monet junnut saivat kesätauon jälkeen mahtavan startin uuteen pelikauteen ja vielä hauskanpidon merkeissä.

LEIRI onnistui jälleen kerran todella hyvin. Osallistujilta saadut palautteet olivat erinomaiset. Ainoita miinuksia, mitä palautteista saatiin, oli aamulenkit, mitkä olivat joidenkin nuorten urheilija-alkujen mielestä turhia. Nukkumaanmenoajat, varhaiset herätykset aamulenkkeineen kuuluvat kuitenkin leiriarkeen
ja niihinkin totuttiin varsin hyvin. Viimeisenä leiriaamuna korvattiin juoksulenkki uintiin, mikä olikin leiriläisten mieleen. Leirin tavoitteina olivat muun muassa hauska, urheilullinen yhdessäolo käsipallon merkeissä sekä saada kesätauon jälkeen paljon pallotuntumaa alkavaa kautta ajatellen. Tavoitteissa myös onnistuttiin. Pelaajat tutustuivat toisiinsa, tasokkaat harjoitukset sekä hauska yhdessäolo loivat Dicken-henkeä tulevaisuuteen.

PALLOHARJOITUKSET olivat hyvin suunnitellut ja riittävän haastavat ja antoivat varmasti junnuille paljon. Fyssatreeneissä opeteltiin muun muassa venyttelemään ja tekemään fyysisiä suorituksia teknisesti oikein. Beach-handis oli virkistävä harjoite, jota oli mukava pelata ulkona ja hiekalla. Kaiken kaikkiaan junnut tsemppasivat esimerkillisesti läpi leirin, vaikka väsymys painoikin kropassa.

NUKKUMAANMENOSSA oli monella ensimmäisenä yönä vaikeuksia, minkä kyllä nämä huomasivat leirin edetessä, kun pitkät päivät alkoivat tuntua kehossa. Mukavia muistoja jäi varmasti kaikille upeiden, aurinkoisten leiripäivien lisäksi grilli-illasta, kun saatiin valvoakin hiukan myöhempään ja olla vapaasti
vanhojen ja uusien kavereiden kanssa.

   
 

DICKENIN JUNNULEIRI-TRADITIO jatkuu hyvässä mallissa ja haasteena onkin pitää huolta, että jatkuvuus säilyy. Uusia, etenkin nuorempien joukkueiden valmentajia olisi hyvä saada mukaan leirille, jotta valmentajia riittää kun ”wanhat väistyvät”.

SUURKIITOS kaikille valmentajille (Lala, Jouni, Juippi, Göran, Stumbe, Sanna, Annika, Roccu, Backis) ja lägermamma-Mariannelle jotka todella hoitivat tehtävänsä hienosti ja esimerkillisellä innolla. Näissä merkeissä (Röd & Blå 2010) tavataan ensi vuonna Pajulahdessa, eli 12.–15.8.2010, laittakaapa päivämäärä kalenteriin jo nyt!

 

Markku Enström
Leirinjohtaja

Back to Top