Röd&Blå sommarläger 2010

Dickens Röd & Blå sommarläger 12-15.8.2010

 

Röd & Blå 12.-15.8.2010 - Pajulahti

Jo perinteeksi muodostunut elokuinen Dickenin nuorimmille junnuille tarkoitettu suurleiri järjestettiin nyt jo viidentenä vuotena peräkkäin, leiripaikka oli entuudestaan tuttu Pajulahden urheiluopisto jonka puitteet leirille olivat taas erinomaiset. Leiriläiset olivat -95 – 00 syntyneitä tyttöjä ja poikia. Valmentajia oli mukana 8. Matkat Pajulahteen ja takaisin tehtiin yhteisillä tilausbusseilla.

Leirin suosio kasvoi jo maximaalisen määrän, jo toukokuussa leiri oli ”loppuunmyyty” eli 100 paikkaa tuli täyteen. Käytännössä isompaa määrää ei voida ottaa sillä ryhmäkoot kasvavat liian suuriksi mikä hankaloittaa harjoitteita. Kesän aikana otettiin mukaan vielä muutamia ylimääräisiä sillä aina tulee poisjääntejä kuitenkin. Tänä vuonna mukana oli 96 junioria joista tyttöjä oli 55 ja poikia 41. Ilahduttavaa oli runsas -00 ikäisten osallistuminen, jopa 23 tyttöä ja poikaa. Tämä tietää hyvää jatkoa ajatellen. Juniorit jaettiin edellisvuosien tapaan neljään ryhmään pitkälti ikäluokkien ja tason mukaan mutta myöskin siten että ryhmissä on tasaisesti sekä tyttöjä että poikia. Leiriohjelma oli monipuolinen. Jokaisena päivänä treenattiin sisähalleissa käsistä, opeteltiin venyttelemään oikein sekä valmistautumaan harjoitteisiin sekä tietysti pelattiin hiekalla Beach-handista jonka suosio onkin vankkumaton. Tämän todisti jälleen kirjallinen leiripalaute, 2/3 osaa osallistujista piti Beach-rastia hauskimpana. Fysiikkatesti (nopeus, kestävyys, voima) toteutettiin edelleen samanlaisena kuin neljänä edellisenäkin leirivuotena. Omien tulosten parantaminen sekä bonuksena jäde-palkinto (jos tulos erityisen hyvä) motivoivat junnuja yrittämään parastaan. Laadukkaiden ruokailujen ja treenien välissä oli myös omaa vapaata aikaa.   

Leiri onnistui jälleen kerran todella hyvin. Osallistujilta saadut palautteet olivat erinomaiset. Harvoja miinuksia mitä palautteista saatiin oli aamulenkit, mikä oli joidenkin nuorten urheilija-alkujen mielestä turhia.. Nukkumaanmeno-ajat, varhaiset herätykset aamulenkkeineen kuuluvat kuitenkin leiriarkeen ja niihinkin totuttiin. Tietysti kesärytmistä siirtyminen leirille on suuri muutos. Viimeisenä leiriaamuna korvattiin juoksulenkki uintiin mikä olikin leiriläisten mieleen. Leirin tavoitteina olivat mm. hauska, urheilullinen yhdessäolo käsipallon merkeissä sekä saada kesätauon jälkeen paljon pallotuntumaa alkavaa kautta ajatellen. Tavoitteissa myös onnistuttiin. Pelaajat tutustuivat toisiinsa, tasokkaat harjoitukset sekä hauska yhdessäolo loivat Dicken-henkeä tulevaisuuteen. Palloharjoitukset olivat hyvin suunnitellut ja riittävän haastavat ja antoivat varmasti junnuille paljon. Tästä erityisesti kiitos Lalalle. Fyssatreeneissä opeteltiin mm. venyttelemään ja tekemään fyysisiä suorituksia teknisesti oikein. Beach-handis oli virkistävä harjoite jota oli mukava pelata ulkona ja hiekalla. Kaiken kaikkiaan junnut tsemppasivat esimerkillisesti läpi leirin vaikka väsymys painoikin kropassa. Nukkumaanmenossa oli monella ensimmäisenä yönä vaikeuksia minkä kyllä nämä huomasivat leirin edetessä kun pitkät päivät alkoivat tuntua kehossa. Mukavia muistoja jäi varmasti kaikille aurinkoisten leiripäivien lisäksi grilli-illasta kun saatiin valvoakin hiukan myöhempään ja olla vapaasti vanhojen ja uusien kavereiden kanssa. Leirin ajankohta on hyvä, sillä junnut saavat kesätauon jälkeen mahtavan startin uuteen pelikauteen ja vielä hauskanpidon merkeissä.

Leirin ”ELIT”. Tänä vuonna leirin valmentajat valitsivat 3 pelaajaa jokaisesta ryhmästä. Leirin-ELIT” pelaajaksi valitut osoittivat erinomaista asennetta harjoituksissa sekä toivat omalla käytöksellään positiivista energiaa muihin leiriläisiin. Kyse ei ole siis parhaan pelaajan palkinnosta vaan esimerkillisestä toiminnasta. Jatkossakin, tulevilla leireillä, tullaan leiriläisten joukosta poimimaan ELIT-pelaajat. Tänä vuonna tämän kunnian saivat; Natalie, Oscar ja Johan (1. ryhmä), Robin, Keren ja Markus (2. ryhmä), Irina, Greta, Jenna (3. ryhmä), Malena, Rebecca, Axel (4. ryhmä)

Dickenin junnuleiri-traditio jatkuu hyvässä mallissa ja haasteena onkin pitää huolta että jatkuvuus säilyy. Uusia, etenkin nuorempien joukkueiden valmentajia olisi hyvä jatkossa saada mukaan. Tässä haaste -99-00 joukkueiden valmentajille; 1 valmentaja per joukkue mukaan ensi vuoden leirille! Lisätietoja annan mielelläni.

Suurkiitos kaikille valmentajille (Lala, Jouni, Göran, Sanna, Annika, Backis, Fjomppa) sekä lägermamma-Mariannelle ja Janille jotka todella hoitivat tehtävänsä hienosti ja esimerkillisellä innolla. Näissä merkeissä (Röd & Blå 2011) tavataan ensi vuonna Pajulahdessa, eli 04.–07.08.2011, laittakaapa päivämäärä kalenteriin jo nyt!

BRA JOBBAT!

Markku Enström
Leirinjohtaja

Back to Top