Röd & Blå sommarläger 2013

 

 

Röd Blå-sommarläger 

                  1-4.8.2013

 

 

Jo traditioksi muodostunut vuosittainen Dickenin juniorileiri järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa, leiripaikkana perinteinen Pajulahden urheiluopisto.

"Leiriläisistä" vuorossa olivat 1999-2004 syntyneet tytöt ja pojat. Valmentajia oli leirillä 10 ja ”huoltajia” 2. Matkustaminen tehtiin tuttuun tyyliin kahdella bussilla. Bussimatkalla jaettiin huoneet ja saatiin (taas) aikaiseksi hyvät säpinät huonejakojen suhteen.

Leirille osallistui hieno määrä junnuja jotka saivat todellisen kick-offin kauteen. 85 pelaajasta oli tyttöjä 49 ja poikia 36. Tyttöjä siis jälleen kerran enemmän kuin poikia. Valitettavasti nuorimmata 2004 syntyneet olivat varsin harvassa, toivottavasti ensi vuonna tilanne on toisin. Leiri noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin aikaisemminkin. Juniorit jaettiin edellisvuosien tapaan neljään ryhmään pitkälti ikäluokkien ja tason mukaan. Leiriohjelma oli muutoin perinteinen, vanhimmalle ryhmälle (1) tuli hiukan enemmän pallotreeniä kuin nuorimmille. Jokaisena päivänä treenattiin sisähalleissa käsistä ja pelattiin ulkona beach-käsistä sekä ulkorastilla pallopelejä. Fysiikkatesti (nopeus, kestävyys, voima) kuului myös totuttuun tapaan ohjelmaan. Omien tulosten parantaminen sekä bonuksena jätski-palkinto (jos tulos erityisen hyvä) motivoivat junnuja yrittämään parastaan. Tänä vuonna jätskejä menikin edellisvuosia enemmän mikä on tietysti hieno asia. Pajulahden loistava ruoka ei tälläkään kertaa pettänyt ja leiriläiset saivat säännöllisesti kunnon ruokaa treenien välissä. Omaa vapaa-aikaa taisi olla riittävästi, sillä tällä leirillä ei juurikaan tästä maininnut.

Leiri onnistui jälleen kerran hyvin. Palaute sekä pelaajilta että valmentajilta oli samanlaista, oli kiva leiri kaikin puolin vaikka lihaksissa varmasti olikin väsymystä, niin kuin kuuluu ollakin. Valmentajien palautteista päätellen 2. ryhmä oli pirtein mutta myös nuorten ryhmät saivat kehuja. Hienoa. Aamulenkeistä ei omiin korviin kuulunut yhtään narinaa mikä jo kertoo paljon leiriläisten asenteesta. Aikataulut pitivät myös hyvin. Selkeästi leiriläiset ovat tämän asian hyvin ymmärtäneet eikä ”Matti Myöhäisiä” tarvinnut huoneista hakea. Tuntui siltä että nukkumaanmenoajatkin olivat edellisiä leirejä paremmat, toki poikkeuksiakin oli, yleensä vanhimmat juniorit ovat näissä hiukan huonompia. Ne ketkä nukkuivat vähän, tunsivat sen varmasti päivän kuluessa... Leirin tavoitteina olivat mm. hauska, urheilullinen yhdessäolo käsipallon merkeissä sekä saada kesätauon jälkeen paljon pallotuntumaa alkavaa kautta ajatellen. Tavoitteissa myös onnistuttiin. Pelaajat tutustuivat toisiinsa, tasokkaat harjoitukset sekä hauska yhdessäolo loivat hyvää Dicken-henkeä tulevaisuuteen.

Palloharjoitukset olivat hyvin suunnitellut ja riittävän haastavat ja antoivat varmasti junnuille paljon. Tästä erityisesti kiitos Lala Johanssonille. II ja IV-ryhmien pallotreeneistä vastasivat Hanna Lökfors ja Annika Näräkkä. Beach-handiksesta vastasivat pääasiassa Linda Ratilainen ja Sofia Lindholm. Pontus Berglund oli hyvä apulainen naisille. Kaiken kaikkiaan junnut tsemppasivat esimerkillisesti läpi leirin vaikka väsymys painoikin kropassa. Mukavia muistoja jäi varmasti kaikille aurinkoisten leiripäivien lisäksi grilli-illasta kun saatiin valvoakin hiukan myöhempään ja olla vapaasti vanhojen ja uusien kavereiden kanssa. Leirin ajankohta on hyvä, sillä junnut saavat kesätauon jälkeen mahtavan startin uuteen pelikauteen ja vielä hauskanpidon merkeissä.

Leirin ”ELIT”. Tänä vuonna leirin valmentajat valitsivat 3 pelaajaa jokaisesta ryhmästä. Leirin-"ELIT” pelaajaksi valitut osoittivat erinomaista asennetta harjoituksissa sekä toivat omalla käytöksellään positiivista energiaa muihin leiriläisiin. Kyse ei ole siis parhaan pelaajan palkinnosta vaan esimerkillisestä toiminnasta. Jatkossakin, tulevilla leireillä, tullaan leiriläisten joukosta poimimaan ELIT-pelaajat. Tänä vuonna tämän kunnian saivat; Daniel Segercrantz, Robin Borgström ja Sebastian Lilja (1. ryhmä), Malena Heikkinen, Laura Vauhkonen ja Christina Lempinen(2. ryhmä), Richard Helsingius, Santeri Hakkarainen ja Mia Åstrand (3. ryhmä), Tianna Nyberg, Alarik Granberg ja Daniela Hudd (4. ryhmä).

Edelleen joka vuonna tulisi saada mukaan kyseisen leirivuoden nuorin ikäluokka. Ensi vuonna se uusi ikäluokka on 2005 syntyneet. Tätä silmällä pitäen voisivat -05 joukkueiden joukkueenjohtajat ja valmentajat ottaa asian esille jo hyvissä ajoin kauden aikana jottei keväällä asia mene ohitse. Seuran tavoitteena on se että junnuleiri kuuluu joukkueiden kausiohjelmaan, ihan kuten tietyt turnaukset ja kevään päätösjuhlatkin.

Suurkiitos kaikille valmentajille (Lala, Göran, Hanna, Linda, Sofia, Jouni, Anna, Annika ja Pia) jotka todella hoitivat tehtävänsä hienosti ja esimerkillisellä innolla. Lägermammana toimi Sirpa Liipola ja ”Lägerpappana” Pontus Berglund. Suuri kiitos myös heille jaksamisesta. Näissä merkeissä (Röd & Blå 2014) tavataan ensi vuonna Pajulahdessa, eli 31.07–03.08.2014, laittakaapa päivämäärä kalenteriin jo nyt!

ps. jos leirillä olleiden joukkueiden valmentajat tai Jojot haluavat oman jenginsä testitulokset niin laittakaa viestiä.
 

Heja Dicken!

Markku Enström
Leirinjohtaja
 

Back to Top