Röd & Blå sommarläger 2012

 

 

Röd Blå-sommarläger 

                  2-5.8.2012

 

 

Tämän vuotinen Dickenin nuorimmille junnuille tarkoitettu suurleiri järjestettiin nyt jo seitsemäntenä vuotena peräkkäin, leiripaikka oli entuudestaan tuttu Pajulahden urheiluopisto. Leiriläiset olivat -98 – 03 syntyneitä tyttöjä ja poikia. Tänä vuonna mukana olikin siis viime kauden mini-ikäisiä mitä ei ole aiemmin tapahtunut. Hieno juttu, sillä mitä nuorempana aloittaa sitä parempi. Valmentajia oli mukana 8 sekä lägermamma Michi. Matkat Pajulahteen ja takaisin tehtiin tuttuun tyyliin yhteisillä tilausbusseilla. Tällä kertaa saimme kuljettajilta kehut bussin siisteydestä matkan jälkeen. Näin ei ole aiemmin tapahtunut.

Leirille osallistuminen oli tällä kertaa hyvällä tasolla. Pajulahteen saapui 88 pelaajaa. Tyttöjä jälleen kerran enemmän, 48 ja poikia 40. Viime hetkien sairastelut pudottivat 9 pelaajaa. Vuosi sitten esitin huolestumiseni tähän nuorimpien osallistumisrohkeuteen, nyt tämä ei ollut enää ongelma. Toivotaan että suunta säilyy samana jatkossa. Juniorit jaettiin edellisvuosien tapaan neljään ryhmään pitkälti ikäluokkien ja tason mukaan. Leiriohjelma oli perinteinen. Jokaisena päivänä treenattiin sisähalleissa käsistä, opeteltiin venyttelemään oikein sekä valmistautumaan harjoitteisiin sekä tietysti pelattiin hiekalla Beach-handista. Fysiikkatesti (nopeus, kestävyys, voima) toteutettiin edelleen samanlaisena kuin kuutena edellisenäkin leirivuotena. Omien tulosten parantaminen sekä bonuksena jätski-palkinto (jos tulos erityisen hyvä) motivoivat junnuja yrittämään parastaan. Laadukkaiden ruokailujen ja treenien välissä oli myös omaa vapaata aikaa.

Leiri onnistui jälleen kerran todella hyvin. Leiripalaute oli edelleen hyvä. Valmentajien palautteista päätellen 1. ja 2. ryhmä oli parhaat 1.-2. ryhmät kautta aikojen. Hienoa. Kokonaisuutena mieleen jäi suhteellisen harvat marinat aamulenkeistä tai muusta. Junnut olivat ajoissa kokoontumispaikalla, oli mukana oikeat varusteet ja mikä tärkeintä, tsemppasivat harjoitukset kuten kuuluukin. Toki leirillä tehtiin perinteisiä virheitäkin. Nukkumaanmeno-ajat ja järkevä ruokailu on monella vielä hakusessa ja näiden vaikutukset heijastuvat koko leirille. Kun kesätauolta hyppää suoraan leiribussiin, herää 07.00 ja treenaa 6h päivässä on muutos suuri. Leirin tavoitteina olivat mm. hauska, urheilullinen yhdessäolo käsipallon merkeissä sekä saada kesätauon jälkeen paljon pallotuntumaa alkavaa kautta ajatellen. Tavoitteissa myös onnistuttiin. Pelaajat tutustuivat toisiinsa, tasokkaat harjoitukset sekä hauska yhdessäolo loivat Dicken-henkeä tulevaisuuteen.

Palloharjoitukset olivat hyvin suunnitellut ja riittävän haastavat ja antoivat varmasti junnuille paljon. Tästä erityisesti kiitos Lalalle. Fyssatreeneissä opeteltiin mm. venyttelemään ja tekemään fyysisiä suorituksia teknisesti oikein. Beach-handis oli virkistävä harjoite jota oli mukava pelata ulkona ja hiekalla. Kaiken kaikkiaan junnut tsemppasivat esimerkillisesti läpi leirin vaikka väsymys painoikin kropassa. Mukavia muistoja jäi varmasti kaikille aurinkoisten leiripäivien lisäksi grilli-illasta kun saatiin valvoakin hiukan myöhempään ja olla vapaasti vanhojen ja uusien kavereiden kanssa. Leirin ajankohta on hyvä, sillä junnut saavat kesätauon jälkeen mahtavan startin uuteen pelikauteen ja vielä hauskanpidon merkeissä.

Leirin ”ELIT”. Tänä vuonna leirin valmentajat valitsivat 3 pelaajaa jokaisesta ryhmästä. Leirin-ELIT” pelaajaksi valitut osoittivat erinomaista asennetta harjoituksissa sekä toivat omalla käytöksellään positiivista energiaa muihin leiriläisiin. Kyse ei ole siis parhaan pelaajan palkinnosta vaan esimerkillisestä toiminnasta. Jatkossakin, tulevilla leireillä, tullaan leiriläisten joukosta poimimaan ELIT-pelaajat. Tänä vuonna tämän kunnian saivat; Cade, Alexandra K. ja Saga (1. ryhmä), Linnea, Malena ja Robin (2. ryhmä), Linn, Jens ja Nina (3. ryhmä), Fanny, Emilie ja Otto (4. ryhmä).

Dickenin junnuleiri-tulevaisuus näyttää nyt paremmalta kuin vuosi sitten. Uusia, nuorien joukkueiden valmentajia saatiin nyt mukaan ja tämä on tärkeää jatkon kannalta. Jotta jatkossakin, vuosien kuluttua, olisi leiritoiminta hengissä, on uusien valmentajien astuttava esiin. Lisätietoja leirivalmentajan toimenkuvasta annan mielelläni.

Edelleen joka vuonna tulisi saada mukaan kyseisen leirivuoden nuorin ikäluokka. Ensi vuonna se on uusi ikäluokka on 2004 syntyneet. Tätä silmällä pitäen voisivat -04 joukkueiden joukkueenjohtajat ja valmentajat ottaa asian esille jo hyvissä ajoin kauden aikana jottei keväällä asia mene ohitse. Seuran tavoitteena on se että junnuleiri kuuluu joukkueiden kausiohjelmaan, ihan kuten tietyt turnaukset ja kevään päätösjuhlatkin.

Suurkiitos kaikille valmentajille (Lala 6. kerta, Göran 5, Jochen, Timmy, Anna, Hanna ja Linda) jotka todella hoitivat tehtävänsä hienosti ja esimerkillisellä innolla. Näissä merkeissä (Röd & Blå 2013) tavataan ensi vuonna Pajulahdessa, eli 01.–04.08.2013, laittakaapa päivämäärä kalenteriin jo nyt!

ps. jos leirillä olleiden joukkueiden valmentajat tai Jojot haluavat oman jenginsä testitulokset niin laittakaa viestiä.

Heja Dicken!

Markku Enström
Leirinjohtaja
 

Back to Top